Jag flyttar

Fick en iPhone i julklapp, överlycklig blev jag. Mindre lycklig när jag upptäckte att det innebär svårigheter att blogga ifrån den här på blogg.se

Lite trist är det, har vant mig vid det här formatet. Har funnits här sedan september 2005

Men nu flyttar jag (för gott tror jag men vem vet kanske kommer jag igen), du kan fortsätta läsa mina blogginlägg på
http://politikerlilith.wordpress.com

24 december

Ja nu var det då äntligen julaftonsmorgon, sitter i ett helt tyst hus. Resten av familjen trynar fortfarande i sina sängar. I ugnen står ett bröd och dofterna börjar sprida sig. Granen är tänd och paketen ligger under.

om du har missat så kan du här se min God Jul hälsning på Youtube

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

GOD JUL!!

God Jul 2009
God Jul 2009

Vill så här dagen innan julafton passa på att önsker er alla en riktigt god jul, hoppas ni får en underbar helg!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

23 december


Lagom till julen så kommer då äntligen snön till Varberg (låt den ligga kvar över julen, snälla, snälla). Igår kväll när jag kom hem, helt slut efter att ha dragit dottern på pulka fram och tillbaka till stan, så valde jag att skjuta upp skottandet till morgondagen. Jag skyllde på att det fortfarande snöade.Så i morse gick jag ut för att skotta, tände ett par ljus för att lysa in julen innan jag drog igång själva skottandet. Man måste ju ha mysigt när man går och skottar snö. Första skottningen i år.Och när jag gick där och skottade mindes jag vad maken sa när vi letade hus, "aldrig mer en hörntomt" och jag sade "vi ska i alla fall inte ha ett gult tegelhus, jag avskyr gult tegel" (bodde tidigare i en liten bostadsrättsförening med 4 lgh med gult tegel som låg på en hörntomt). Nu bor vi i vår villa med gult tegel som ligger på en hörntomt. Ibland kan det man inte kan tänka sig bli riktigt, riktigt bra ändå.

Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

22 december

2 dagar kvar till julafton. I år ska jag laga julmat så det står härliga till. Jag tror jag blir mer och mer förtjust i julen ju äldre jag blir. Jag älskar dofterna, ljusen, granen, maten, lugnet ja och givetvis att få vara tillsammans med nära och kära.

Hade tänkt att få en näruppväxt skinka i år, men de hade tagit slut snabbt, jag får vara ute i betydligt bättre tid nästa år.

Idag och imorgon har jag tagit semester (och som skönt är arbetar jag på en arbetsplats som stänger ner på röda dagar, det är inte alla som gör det) så nu är jag ledig ända fram till på måndag. Tycker om att ta semester före för då får jag all den tid jag vill ha för att julstöka.

Ikväll bär det av till kyrkan och "Julsång i centrum" en mycket uppskattad tradition. Jag kommer att vara där på 18 föreställningen men det kommer även en omgång till klockan 20:30.

Givetvis tar jag inte semester från nätet, därför säger jag inte god jul utan det väntar jag med till julafton. Ha en riktigt trevlig dag och ta det lugnt med julstressen, stanna upp och njut istället.

Hur tillbringar du de sista dagarna fram till jul? Känner du av stressen? Gillar du julen eller hade du hellre velat resa bort? Tar du ledigt från nätet över jul?

21 december

Nu lackar här verkligen mot jul. Tror ni det kan bli så, att vi får en vit jul i år? Tänk vad mysigt det hade varit. Idag gör jag sista arbetsdagen innan jag får lite julledigt. Hoppas verkligen att tågen går ok så jag slipper sitta fast på stationen. Får hålla ögonen på trafininformationen. Dessutom får jag nog åka hemifrån lite tidigare än vad jag brukar för det kan nog vara halt, drygt -6 och 1-2 cm snö ovanpå det. Gäller att cykla försiktigt.

Tjugoförsta december, så fort det har gått. Hela hösten har bara flugit iväg.

20 december

När fjärde ljuset brinner, vi hämtar julegran, och alla barnen räknar, dan före dan före dopparedanIgår var vi och köpte julgran, jag var så sugen på lite julstämning så vi tog in och klädde granen också. Annars brukar jag inte ta in granen förrän dagen innan julafton. I år gick jag emot principerna lite. Lyssnade på julmusik hela dagen, tack Spotify!

Imorgon är det jobb som vanligt men sedan går jag på semester för att kunna förbereda inför julen. Arbeter dock i mellandagarna, gäller att spara så mycket som möjligt av semesterdagarna inför valet 2010.

Önskar en riktigt trevlig advent!

Kristdemokraterna ute i kylan

Idag var Kristdemokraterna på torget i Varberg och erbjöd lite värme i form av glögg och pepparkakor. För idag behövdes det verkligen lite extra värme, när jag gick upp i morse var det -10 grader.Här ser du mig framför den fina bilen med min favoritpartiledare Göran Hägglund.


Vårdköer kapas och Halland är bäst i landet

Sedan Göran Hägglund införde den sk. kömiljarden har kön minskat med 100 000 personer. Morötter fungerar.

När man lanserade kömiljarden i september 2008 var det nästan 130 000 personer som stått i vårdkö längre än de borde och endast tre landsting uppfyllde kraven i satsningen. Kömiljarden ska fungera som en morot för landstingen att minska väntetiderna. Nu har antalet personer som väntat längre än vårdgarantins 90 dagar på besök till specialist har minskat med 77 %, väntetiderna till behandling/operation har minskat med 82 %. Bäst är landstinget i Halland där numera 98,4 % av patienterna får vård i tid.

17 av 21 landsting klarar att ge 90 % av patienterna vård inom vårdgarantins tider både för besök och behandling/operation. Bäst resultat har Halland och Gotland där över 98 procent av patienterna får vård inom ramen för den nationella vårdgarantin.


Hägglund säger:

Resultatet överträffar mina förväntningar med råge. Kömiljarden har fungerat som en viktig morot i landstingens arbete med att korta köerna och jag vill gratulera all sjukvårdspersonal till imponerande framgångar. Men mest vill jag gratulera patienterna som är de största vinnarna när väntetiderna minskar.


Läs mer på
Regeringens hemsida där finns även ett filmat inlägg med Göran Hägglund

 


Kristdemokraterna på torget i Varberg

Idag kommer Kristdemokraterna i Halland att stå på torget i Varberg och dela ut glögg och pepparkakor.


18 och 19 december

Här hade jag tänkt att räkna ner dagarna på bloggen fram till jul, nu blir det ungefär som de där adventsljusen som man ska bränna ett datum om dagen och man emellanåt får bränna ett par datum samtidigt.

Idag funderar jag i alla fall på att köpa gran och pynta huset med lite jul.

Nu kommer den snart...

Nu har jag sett min pr-film, den är riktigt bra om jag får säga det själv. Håll ögonen öppna så får DU också snart se den.

17 december

I morse blev det ingen morgonblogg eftersom jag skulle hinna med ett tidigare tåg. Full fart var det här på morgonen. Isande vind kylde mina kindor alldeles röda när jag susade ner på min cykel. När jag kom ner till stationen var tåget inställt pga. personalbrist och jag fick tillbringa en halvtimma på stationen. Helt klart skulle jag föredragit att tillbringa den halvtimman hemma i värmen med en kopp te.

Idag avslutade vi arbetsdagen med lite julmys, för att hinna med tåget fick vi som åker till Varberg bryta upp lite tidigare. Cykellåset hade frusit så det blev en snabb gångfärd till stationen, när vi kommer fram är tåget en halvtimma försenat.

Det finns bättre saker att göra än att tillbringa en timmes tid på en station under en dag, bara att hålla tummarna för att tåget fungerar bättre imorgon.

Nu ska jag sluta gnälla och krypa upp i soffan och värma mig framför brasan.

Ikväll skippar jag politikprat och önskar dig bara en trevlig kväll.

Nu snöar i det i Varberg.

16 december

En helt vanlig dag mitt i veckan, nästa vecka går vi in i julveckan. Till helgen tänker jag speeda på med julkänsla. Dags att ta fram resten av pyntet (dock inte granen), planera julaftons maten, och lyssna på julmusik. Det flög lite snö i luften igår men det var ingenting som lade sig, mest var det som tjockt regn.

borde jag rapportera?

Ja då var jag hemma från årets sista fullmäktige, det var ganska snabbt avklarat. Efteråt var det gemensam fika, något som vi inte brukar ha på vanliga fullmäktigemöten men när det är sista för året så är det ett trevligt sätt att avsluta på.

Är det något du undrar över vad det gäller kvällens beslut är det bara att fråga så ska jag göra mitt bästa för att svara på frågan. Du har som vanligt kunnat följa mig från twitter genom fullmäktige, är det något som du vill att jag ska utveckla är det bara att hojta så låter jag fingrarna fara över tangenterna och ger dig svar.

Jag tror inte jag bryr mig om att rapportera något ytterligare.

Men du vet väl att jag har en frågelåda, än så länge har jag bara svarat på en fråga (och bara fått en fråga). Ställ mig mot väggen så kör jag ett videoblogginlägg.

Årets sista fullmäktige

Kom hem lite tidigare idag så att jag fick pusta lite innan fullmäktige samt hinna äta lite också. Har precis ställt in en potatisgratäng i ugnen.

Ikväll är det årets sista fullmäktige, känns väl inte som om det kommer att bli stora diskussioner om något ärende (nja en motion kanske det blir lite om), i vilket fall som helst så håller jag de som är nyfikna uppdaterade genom twitter.

15 december

Läser i Svd att det finns stora chanser till snö, såg just på Twitter att det snöar i Göteborg. Tänk så mysigt om vi kunde få en vit jul i år.

Något som känns mindre roligt att läsa är Alliansen fruktar ett protestval Jag måste erkänna att jag tycker s är oerhört duktiga på att bilda opinion, lika frustrerande är det att vi misslyckas med att förklara vad det är som är bra med vår politik utan istället hamnar i någon form av försvarande.

Alliansens politik är helt klart bäst och behövs för Sverige. Visst hade man önskat att förbättringarna för företagen hade gått fortare men det är svårt att göra allt på en gång. Ändå kan jag tycka att det hänt oerhört mycket bra saker. Jag är rädd för att s vinner igen, jag vill inte ha en s-regering. Nu har vi äntligen börjat gå åt rätt håll.

P J Anders Linder skriver Allt fler ställer sig frågan hur de som leder landet ska få genomslag för sin politik om de inte förklarar och förankrar den?


Vi måste bli bättre på att förklara och våga stå för vår politik för att vi ska vinna valet 2010.

ja det är väl få som missat att ny sjukförsäkringslag träder i kraft

Den nya sjukförsäkringslagen handlar om att fler ska kunna återgå i arbete. För att berätta om varför har man gjort detta behöver man veta något om historien.

Under några år fördubblades sjukfrånvaron utan att man kunde se några orsaker till att svenskarnas hälsotillstånd förändrats. 140 personer om dagen bedömdes som för alltid oförmögna att arbeta. Regeringen vill att arbetsförmåga istället för arbetsoförmågan prövas. Nästa år kommer 50 000 personer att få möjlighet till rehabilitering.

Som många före mig har sagt var det aldrig någonsin regeringens avsikt att skapa ett regelverk som gör att människor som inte kan jobba eller är svårt sjuka ska tvingas till arbete. Men visst får Regeringen ta sin del av ansvaret, vilket även Göran Hägglund säger i dagens
Expressen.

Under de tre år som alliansen har haft makten så har 12 000 personer med förtidspension anmält att de ska förvärvsarbeta och många utnyttjar möjligheten att studera eller arbeta ideellt. Många har ett behov av att få göra något.

Det kan inte vara rätt att förtidspensionera unga människor som med hjälp av rehabiltering kan återgå till arbetsmarknaden, det är ett oerhört resursslöseri. Förändringen av sjukförsäkringslagen handlar om att rehabilitera. Specialister inom rehabilitering av långtidsarbetslösa på AF arbetar med frågan, fler specialister kommer att anställas.

Lagförslaget handlar bland annat om att den individuella prövningen av arbetsförmågan görs redan i ett tidigt skede Istället för som tidigare göra en obligatorisk prövning av förtidspension redan efter ett år. 400 000 människor som idag är förtidspensionerade ska få möjlighet och rätt att prova att arbeta, studera eller engagera sig ideellt, utan att förlora sin rätt till sjukersättning. Lagen skall även stödja de långtidssjukskrivna med att få aktiva och individuellt anpassade rehabiliteringsinsatser för att på sikt kunna återgå till arbete.

Man kritiserar utan att tala om vilken katastrof och på väg till krasch vår sjukförsäkring var. Givetvis ska inte sjuka människor tvingas ut i arbete, men jag tror att det är viktigt att vi börjar tala mer om möjligheter, ansvar och skyldigheter istället för att bara ska ta för givet alla rättigheter. Har vi verkligen råd att inte rehabilitera? Har vi råd att förtidspensionera människor som har så mycket kvar att ge?Hemkommen

Idag blev det ett längre möte än vanligt med lokalavdelningen, mycket att avhandla, många nämnder har möte i veckan (mycket som ska hinnas med innan jul). Vi var snabba och effektiva men ändå fick vi sitta en halvtimma över tiden.

Imorgon är det fullmäktige som gäller för mig, då twittrar jag som vanligt från mötet.

14 december

Måndag och ny vecka, julen närmar sig och det börjar bli dags att ta hand om julklappsinköpen. När jag kom upp idag så tyckte jag det var så kallt så det fick bli en brasa. Ute är det -0.7 grader. Kom på att tågkortet gick ut förra veckan, klantig som jag varit köpte jag inte ett nytt kort då utan få åka lite tidigare hemifrån för att hinna göra det idag,

Idag har jag äran att få vara lucka nr 14 hos
RECEPT O MATEN


Ännu mer belysning

Kommer precis hem från invigningen av belysningen av Fästningen. Tycker att det är jätteroligt att man väljer att belysa fästningen. Belysningen är väldigt diskret och trevlig.


Fästningsvallarna belyses och runt om fästningen kommer man även byta ut belysningen mot lampor som är mer energieffektiva och mindre bländande.Underbart vackert var det, här kunde man även se anderna som simmade fram genom vattnet.Vi vandrade runt om fästningen och vi var verkligen inte ensamma, så många som hade kommit ner för att se på invigningen.Jag vet att bilderna kanske inte är de bästa men här får man i alla fall en idé om hur det ser ut. Har du möjlighet tycker jag att du ska promenera ner. Då har du även möjlighet att se de fina lamporna som jag invigde
i slutet av oktober, (här finns invigningstalet)


Lucia

Idag möts man av ett frostigt advent, klockan 16 är det invigning av belysningen av fästningen. Jätteroligt att man belyser fästningen tycker jag. Om jag inte missminner mig hade Kristdemokraterna en motion om det för ett antal år sedan. Därefter var det luciafirande uppe på fästningen, trevligt.

Julstämningen kommer i rekordfard nu och jag går bara och myser och njuter. Undrar om inte detta är den absolut bästa tiden på året. Allt är så trevligt och mysigt, man kan tända ljus och brasa och överallt blinkar juleljusen.

Jul, jul, strålande jul...

12 december

Idag är det natten till lucia och vädret har slagit om. I morse när jag vaknade låg frosten över gräset och det var så vackert (att jag sedan fick skrapa bilrutorna är en annan historia).

Idag är det mindre internet och mer socialt utanför internetvärldens väggar, så jag önskar en riktigt trevlig helg!

11 dec

Igår letade jag efter "rätt" femte vers till:

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
då gläds vi åter alla att fira få advent.

 

När andra ljust brinner är snart lucia här,
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär.

 

När tredje ljuset brinner,
vi juleklappar syr
och vi bakar kakor
och har ett fasligt styr.

 

När fjärde ljuset brinner,
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan

 

Det finns ju tydligen en del variation på det, dottern ska ha luciafirande i skolan och hon ska vara med och säga versen. Tyvärr glömde hon övningspappret i skolan och det kan ju oro den minsta.

 

Ja idag är det den 11 december och graderna har gått ner något, 2 grader står termometern på just nu.

 

Många kommer att fira lucia i helgen.

 

Vi får hoppas att det blir en fin lucia.

 


om jag vore singel...

Som jag skrev igår så var Hägglund i Varberg, närmare bestämt på motesplatsen.se vilket är en nätdejtningsajt. Jag är lite fascinerad över fenomenet. Jag undrar om det är något som jag skulle testat om jag vart singel, lite svårt att tänka sig in i det. Ganska länge sedan jag var singel, träffade min man redan 1996, hösten efter att jag tagit studenten. Så man kan nästan säga att jag inte varit singel någon gång i hela mitt vuxna liv (sedan beror det ju på var man drar gränsen för vuxen).

Men jag känner faktiskt flera stycken som har träffats via nätet och det har fungerat alldeles utmärkt. Det är ju faktiskt ett fantastiskt sätt att träffa nya människor på. Tidigare har du på något sätt varit begränsad till vänners bekanta, ja det klart att du har kunnat träffa andra utanför din egen krets men ofta har det nog varit svårt. Men genom nätet har du ju verkligen möjlighet att träffa helt nya människor.

Spännande hur Internet gör världen både större och mindre på samma gång.

10 december

Oj här flyger dagarna fram, 10 december redan. Inte många julklappar inköpta. Däremot gjorde gjorde jag någon kola igår och en sats deg för franska skurna pepparkakor.

Igår skrev jag att Göran Hägglund varit i stan, på hans bildblogg
www.partiledaren.se kan du se bilder ifrån besöket.

Idag är det 4.8 grader och uppehåll här i Varberg. Ett bröd står i ugnen och väntar på att bli frukost,

Ha en fin torsdag så här i decembermörket och hoppas att din dag blir upplyst både av ljus och glädje. 

Hägglund var en sväng i Varberg

Ja idag var den bästa partiledaren i Varberg, hade varit trevligt att träffa honom men jag fick arbeta istället. Såg att HN fick träffat honom i alla fall.


9 december

Idag blev det inget morgoninlägg, hade något mindre tid i morse. Men vi får väl ta en kvällsbloggning istället. Du har väl inte missat att jag har en frågelåda, här kan du läsa mitt första svar Ställ gärna en fråga så ska jag göra mitt bästa för att svara på den.

Funderar på om jag skulle baka lite mer pepparkakor och göra lite chokladkola. Men först är det dags att fixa lite kvällsmat.

Önskar er en trevlig onsdagskväll!

8 december

Så sitter man åter här tidigt på morgonen, utanför fönstret är det alldeles svart. Många av grannarna har ännu inte vaknat vilket gör att det inte lyser så många stjärnor och ljusstakar. Inget regn idag.

Som jag skrev igår närmar sig ett valår. Jag tror att det blir ett väldigt spännande val. Ska alliansen få nytt förtroende? Jag hoppas verkligen det, det har blivit friare i Sverige. Skattebördan är lättare att bära även om vi fortfarande är ett högskatteland. Men Alliansen kan göra så mycket mer, allt hinns inte med under 4 år. Vi behöver fortsätta med en politik för fler jobb, för mer pengar i plånboken, ett bättre klimat, för friare familjer, för mer trygghet och mindre rädsla.

Kristdemokraterna anser att trygghet i det lilla är trygghet i det stora.

Ha en fin dag!

Valår 2010

Ja 2010 är det val igen, tänk vad fort det går. Känns inte som om det var speciellt länge sedan Alliansen vann valet 2006. Nu när vi går till val ser Kristdemokraterna att det finns tre viktiga uppgifter att lyfta upp inför kommande mandatperiod. 

Den första handlar givetvis om att få ordning på ekonomin efter den internationella krisen och se till att det finns möjligheter för att nya arbeten skapas.

Den andra uppgiften handlar om större frihet för oss alla.

Den tredje och sista uppgiften handlar om att höja kvalitén på det som politiken ska syssla med.


7 december

Nu känns det nästan som november igen, kylan som hälsade på förra veckan har gett vika för droppande regn. Det gäller att fokusera på julkänslan så man inte tappar den. I helgen har jag lagat julgodis; knäck, mozartkulor (har inte doppat dem i choklad ännu), kanderade apelsinskal och sockrade mandlar.

Jag gillar tidiga mornar, när jag skriver detta har klockan precis passerat 5 och jag har stoppat in en limpa bröd i ugnen. Inte det sämsta att börja veckan med nybakat bröd.

Önskar dig en trevlig start på veckan!

Liliths frågelåda del 1

För några dagar sedan uppmanade jag er att ställa frågor till mig, på Twitter Mikaela Zackrisson (@kungsbackabo) skrev: Jo, kan du prata om hur det kunde bli så illa att svårt sjuka människor tvingas gå till Arbetsförmedlingen. Varför?

De senaste dagarna har det varit en hel del debatt om ämnet och många har uttalat sig, nu är jag inte på något sätt expert på sjukförsäkringssystemet men sticker man ut hakan och uppmanar till frågor får man väl lite skylla sig själv.

Och för att fatta mig kort, jag tycker inte att det är rätt att tvinga svårt sjuka människor till Arbetsförmedlingen, är man så sjuk så att man inte kan arbeta överhuvudtaget ska man vara sjukskriven på heltid.

Liliths frågelåda del 1 Sjukförsäkring

Mikaela Zackrisson från Kungsbacka undrar hur det kunde bli så illa att svårt sjuka människor tvingas gå till Arbetsförmedlingen.Och så ett lite längre svar:

När Alliansen kom till makten var det ett medvetet beslut att ändra sjukförsäkringen till det bättre.
Flera undersökningar bland långtidssjukskrivna under 2005 och 2006 visade att de både ville och skulle ha kunnat arbeta deltid eller heltid om de bara hade fått hjälp men under 2005 hade bara nio procent av dem som varit sjukskrivna mer än 60 dagar genomgått en samordnad rehabilitering. Efter ett års sjukskrivning förtidspensionerades många rutinmässigt. Av över en halv miljon förtidspensionärer var det endast en procent som återvände till arbetslivet. För 2009 avsattes 600 miljoner kronor för behandling av lätta till medelsvåra psykiska besvär, samt smärtor i axlar, rygg och nacke. En rehabiliteringskedja har införts med fasta tidsgränser för att pröva arbetsförmågan. Insatser ska göras snarast möjligt. Den som på grund av sjukdom uppenbarligen vare sig kan gå tillbaka till sin anställning eller delta i några aktiviteter ska kunna få fortsatt ersättning från sjukförsäkringen med samma ersättning som tidigare tills dess att personen tillfrisknat. Det kan t.ex. gälla om personen vårdas på sjukhus eller på annat sätt får omfattande vård i hemmet eller via sjukvården. Förlängd sjukpenning i sådana fall ska kunna betalas ut utöver de tidsramar som nu gäller.

För att få lite bredd vill jag länka till några andras inlägg för det är ju många som har skrivit om detta bland annat Sanna Rayman på SvD och Mary X Jensen på sin blogg Mina moderata karameller. Kristdemokraten Gudrun Brunegård skriver

Det är märkligt att höra Försäkringskassans bortförklaringar till varför de inte tagit hänsyn till lagstiftningens tydliga markering att undanta mycket svårt sjuka från reglerna. Därför är det bra att Socialförsäkringsutskottet idag har tagit initiativ till ett förtydligande. Oavsett om det är Försäkringskassans stelbenthet som ligger bakom den hjärtlösa hantering som de svårast sjuka tvingats uppleva, eller om det har varit otydlighet i lagstiftningen.

En annan kristdemokrat som skriver om det är Peter Soilander som själv har erfarenhet av försäkringskassan.

Som avslutande länk vill jag länka till det pressmeddelande som hallänningen Lars Gustafsson (KD), riksdagsledamot i socialförsäkringsutskottet och Anders Andersson (KD), riksdagsledamot och ledamot i socialutskottet. De uttalar sig här med anledning av den presskonferens regeringen höll angående uppgifterna om att svårt sjuka som tvingas söka jobb:

Vi är upprörda över den fyrkantighet med vilken Försäkringskassan tolkat regeringens intentioner för svårt sjuka. Därför är det bra att regeringen snabbt och prestigelöst väljer att förtydliga lagen så att inga missförstånd kan uppkomma.6 december

Andra advent redan, men det är tidig advent i år. Inte brukar väl andra advent inträffa redan den 6 december. Kanske är det därför som boken som medföljde Aftonbladet inte handlade om adventsfika utan om småkakor. Blev lite besviken faktiskt. Under adventstid vill jag bara fokusera på jul och allt jag vill läsa om är julmat, julgodis och annat mysigt. Men om det kommer en aftontidningsförsäljare till dörren även nästa söndag så får vi väl adventsbakboken då istället, fast då är det nästan lite försent. Kommer att ägna veckan som kommer åt julgodis och sånt.

Önskar er en riktigt fin och trevlig andra advent!

Brrrrr

Sitter hemma i soffan framför brasan och försöker att bli varm igen efter att ha varit på Liseberg. Så otroligt mycket människor, vi fick inte ens plats på parkeringen. Och vad är det med julmarknader som gör att man alltid fryser?

Dessutom har jag idag haft möjlighet att diskutera och se ett utkast av den inför-valet-film som jag kommer att lansera nästa år. Den kommer att bli riktigt bra.

5 December

Utanför fönstret regnar det, tänk om det hade snöat istället. Vad mysigt det hade varit. Funderade på att ta en sväng till Jul på Liseberg men hur roligt är det egentligen på en skala när det regnar. Allra helst ska det vara snö, i alla fall lite frostigt som kristall.

Igår blev det både pepparkakor och knäck som du kan se i tidigare inlägg, kanske man skulle fortsätta på julgodistemat hela helgen.


På förfrågan - De bästa pepparkakorna

Receptet på de bästa pepparkakorna någonsin

Smält 1 1/2 dl sirap, 2 dl socker och 200 gr smör i en kastrull. Tillsätt 1 1/2 dl grädde & 1 msk ingefära, 1 msk kanel, 1 msk mald kardemumma, 1/2 msk malda nejlikor (dessutom mitt eget påhitt; nästan en hel påse pepparkakskryddor+ en nypa pommeransskal). Blanda ihop ca 12 dl vetemjöl (använd ca 3 dl till utbakningen) med 1 msk bikarbonat, häll i mjölblandningen i grytan. Låt degen vila i kylen över natten (gärna i utrullade "korvar"). Baka pepparkakorna i 200 grader ca 5 min. Smörj plåten första gången

Efter att ha skrutit på Twitter om vilka goda pepparkakor jag gjort har jag av @caous fått ett önskemål om att lägga ut receptet. Recpeptet är (förutom mitt eget påhitt) tagit från "Vinter mat" av Sanna Töringe.

Knäckt
Här står jag och kokar knäckt (syns det att jag blekt håret?)

Önskar en trevlig fredagHär är mina nybakade pepparkakor som jag och dottern bakat idag

4 december

Då var det redan fredag igen, tänk så fort veckorna svischar framåt.

Igår gjorde jag pepparkaksdeg, givetvis med extra mycket kryddor. Det är ju det som gör den hemmagjorda degen så mycket godare än köpedeg, ja och sedan att man har riktigt smör och sådant också. Tror aldrig att jag köpt ett paket margarin, inte heller köper jag lättprodukter. Gillar att produkterna är så naturliga som möjligt.

Idag är det dags för frisören för både mig och dottern. Välbehövligt för oss båda kan jag lova.

Önskar en riktigt trevlig fredag!

3 december

Idag när jag vaknade var det alldeles kyligt i huset (eller ja kyligt och kyligt, det kan nog vara olika uppfattningar om det där, är lite frusen av mig men knappt 18 grader tycker jag är kyligt). Trodde nästan att det var en 10 minusgrader, döm av min förvåning när termometern visar på 0.6 grader. Men mildare väder kan ju innebära snö, kan det vara så att vi har snö på väg? Det hade väl varit för mysigt så här i december inför jul.

Ja det börjar väl kanske bli dags att baka pepperkakor, ska nog göra degen ikväll. Har du något bra recept på pepperkakor förresten? Om så får du gärna länka det till mig, kunde vara trevligt att prova något nytt.

Och julklappstips, länka gärna det med.

Önskar er alla en riktigt trevlig 3:e december!

Videoblogg


Ställ din fråga. Vad vill du att jag ska prata om, finns det något du undrar du över. I EU valet körde jag EU-skola om kristdemokratisk politik, funderar på om det är dags att göra något liknande.


2 december

Ja det är väl lika bra att börja räkna ner, 2 december. Det gäller att inte bli överraskad när julafton står för dörren. Borde kanske börja fundera på julklappsinköp. Köpte de första igår, lite fina kläder till dottern (ja än så länge är hon inte intresserad av att läsa min blogg så jag kan berätta att det är en grå klänning, en lila tröja och lila strumpbyxor samt en grå finkappa).

Lagom till december kom kylan, det började lite smått igår med knappt en minusgrad. Idag är det drygt minus 4. Alldeles klart och fullmåne.

Tänkte öka mina videoblogginlägg, har du några förslag på vad du vill att jag ska prata om får du gärna höra av dig. Är det något du undrar över, något du vill veta mer om, vill du ha svar på en fråga etc. I EU valet körde jag EU-skola om kristdemokratisk politik, kanske jag skulle göra något liknade.

Publicerad i HN

Idag var min debattartikel publicerad i Hallands nyheter

Artikeln är en reaktion från mig på en debattartikel från PRO

1 December

Nu har nedräkningen mot julen börjat, 1 december. Redan. Kristdemokraterna brukar ha glöggkampanjer runt om i landet under december. Vi bjuder på glögg och pepparkakor och delar ut en broschyr som heter "Solidaritet - att dela med sig en smula av sitt hjärta". Även i Varberg kommer vi ha det men inte förrän lite längre fram, den 19 december kommer vi att stå på torget och bjuda på glögg mitt i julstressen.Jag tycker att vi ska ägna december åt att tänka lite extra på våra medmänniskor.