här händer det inte mycket

Jag lovar att återkomma med fler politiska inlägg under hösten, idag nöjer jag mig med att berätta att jag köpt ett par nya skor och att hösten har kommit till Varberg (fick plocka fram vantarna i morse när jag skulle cykla t tåget)

reklam och 6-årig dotter

Dotterns kommentar ang. rökavvänjningsreklam där en kvinna drar upp sin kjol  för att chocka omgivningen för att på så sätt komma över nicotin.

- Det är inte bra att visa trosorna på restaurangen... (tyst tankepaus)... Vad ska man göra för att bli rökfri?
Jag: Man får väl försöka sluta, annars finns det en viss sorts plåster eller tuggummi som man kan
- Nej man ska göra något pinsamt

mörker

idag var det mörkt när jag gick upp, nu kommer hösten, det blev visst ingen sommar, jag tycker det är mysigt med hösten, och snart är det jul också, jag tycker att det är mysigt med jul ; )

Trevligt

Kristdemokraterna ökar enligt Svd/Sifos mätning, tänk om vi kunde fortsätta att öka och öka och öka ända fram till valet 2010 ; )

retat mig

Nu har jag gått och funderat och retat mig på en sak de senaste dagarna. Det handlar om vuxna människor som försvarar barn/ungdomars sabotage med att de inte har något vettigt att göra. Vilket kvalificerat skitsnack! Skadegörelse handlar om människor som totalt saknar respekt för andra människors saker. Det handlar om människor som fullständigt struntar i att de pengar som vi alla får betala för deras förstörelselusta skulle kunna användas till betydligt bättre saker. Genom att vi som vuxna ger dessa saboterande ligister ett giltigt skäl (dvs. det finns ingenting att göra) låter vi dem axla av sig sitt eget  ansvar. Vi kanske istället skulle prata om att var och en av oss har ett eget ansvar för våra egna liv och för våra medmänniskor.

Sluta dalta med våra ungar, de tål att ta lite mer ansvar över sina egna handlingar!

tänkvärd

en tänkvärd artikel finns under brännpunkt på Svd


Roligt...

... att den svenska turist- och besöksnäringen i juli ökade med 2,9 procent jämfört med motsvarande månad förra året. För juli handlar det om ett beräknat exportvärde på 12,9 miljarder kronor, om det håller i sig handlar det om 80 miljarder för 2007!

Vår tids slaveri

Kristdemokraternas jämställdhetsgrupp har kommit ut med en rapport som heter "Vår tids slaveri", rapporten handlar om den angelägna frågan trafficking eller med ett mer verklighetsförankrat ord slaveri. För det är faktiskt slaveri det handlar om och inte koppleri. Det handlar om att det varje år köps, säljs och transporteras människor i syfte att exploteras inom sexindustrin runt om i världen, i Europa handlar det om en halv miljon människor. Hur kan vi låta det fortgå? Rapporten föreslår att man ska sluta använda ordet traffickning och istället använda ordet människohandel, i och med att man byter ord ses kvinnan som ett brottsoffer (vilket väl ingen kan förneka att hon är). Idag kommer de personer som ägnar sig åt människohandel lindrigt undan och döms ofta för grovt koppleri istället för människohandel, i och med dettan anses inget brott mot kvinnan blivit begått. Rapporten tar även upp att vi bör verka för en kriminalisering av sexköp inom hela EU, att hela straffskalan utnyttjas samt att polis, åklagare och domare får advekvat utbildning kring människohandel.

Läs hela rapporten
här

politisk aktivitet

Idag ska jag åka till Sjönevadmarknad och dela ut lite politisk information, Kristdemokraterna har ett stånd där (eller ett lite partytält tror jag att det är så regnar det och du befinner dig på Sjönevad marknad får du väl ta en sväng om oss, kliva in i tältet och prata lite politik) var ett tag sedan det var någon politisk aktivitet, ska bli riktigt trevligt.

Kanske vi ses på Sjönevad ; )

ibland kanske man ska vara tyst

Lennart Hedquist, moderat i skatteutskottet går ut stort i media och lägger helt plötsligt ett helt eget förslag ang. fastighetsskatten, snacka om att göra folk förvirrade. Självklart kan man som person ibland gå ut och säga vad man personligen anser om något men Hedquist sitter ändå som moderat i skatteutskottet och inte som Hedquist. Och Hedquist borde verkligen avvakta remissvaren som inkommer den 20 aug.

Angående hans lilla utspel säger Göran Hägglund (den bästa av de bästa) till TT:

"Vi är överens om de två förslagen vi lagt fram. Utifrån dem kommer regeringen att lägga fram en proposition till riksdagen för beslut i höst."

Om du inte orkar läsa hela artiklen
här så kan du läsa början nedan:

"Statsminister Fredrik Reinfeldt sågar förslaget att ägare till stora hus ska betala en högre fastighetsavgift när den gamla fastighetsskatten avskaffas. Han kritiserar de borgerliga ledamöterna i skatteutskottet för att sprida osäkerhet kring hur fastighetsskatten ska slopas. ? Regeringen har lagt fram två förslag till hur finansieringen av den slopade fastighetsskatten ska gå till och de är ute på remiss. Då tycker jag att enskilda ledamöter i skatteutskottet ska besinna sig"


hur pratar folk egentligen?

Exempel 1
När jag skulle gå på tåget står två tjejer och två killar (i 11 års åldern kanske) på perongen, den ena killen vill att även den andra killen ska följa med tåget, vilket kille två inte vill. Tjejerna går på och säger något om att han skall strunta i det och komma med då säger pojken till flickan "Håll käften din jävla hora"

Exempel 2
Utanför affären sitter en grupp ungdomar i 14 års åldern, de har en liten valp med sig som struttar runt lite, en tjej går alldeles bakom valpen för att han inte ska smita, då säger en av killarna som sitter på bänken "Hoppas han blir påkörd"

Jag tror ingen av ovanstående exempel menade något illa med vad de sa (det lät inte så), men varför kan vi inte vara lite trevligare mot varandra. Varför använda så hårda ord? Måste man vara så otroligt otrevlig? Är det bara jag som tycker att det låter illa?

Lästips

Vill bara tipsa om ledaren i Svd

"Den svenska ekonomin rusar fram. BNP växte i den senaste kvartalsmätningen med 3,6 procent i jämförelse med året innan, vilket visar på en högre tillväxt än vad man tidigare trott. Sysselsättningen i näringslivet (räknat som arbetade timmar) steg med sensationella 4,9 procent.

Inte sedan man i nationalräkenskaperna år 1970 började med kvartalsvisa mätningar har sysselsättningsutvecklingen sett så god ut som nu. Det är alltså det bästa resultatet på minst 37 år.

Det finns fler anledningar att glädjas i räkenskaperna från SCB. En viktig detalj är att de tar död på de återkommande socialdemokratiska argumenten att Alliansen njuter frukterna av ett dukat bord och att när den borgerliga politiken väl får effekt kommer det välstånd som Göran Persson och högkonjunkturen byggt upp att bytas mot misär och utslagning."

Som sagt, läs den. Själv ska jag gå ut och grilla : )

Ha en trevlig helg!

knäpptyst...

... var det visst här ett par dagar, är tillbaka på jobbet, har gett upp sommaren men ser fram emot en fin höst ; )