Videobloggande från trappan


Om (s)törtdyk

Ledarbloggen på SvD skriver om s´s opinionssiffor:

"Det är föga förvånande att s nu störtdyker nedåt i mätningarna. Visst har Mona Sahlin och mp:s språkrör åkt tåg till Göteborg tillsammans, men det räcker liksom inte hela vägen fram. Inte när det främsta budskapet alltjämt är att a-kassan ska återställas. Förvisso samsades detta budskap med en vag antydan från Sahlin om att staten kanske borde ta över Volvo om Ford kursar, men de flesta är realistiska nog att förstå att detta knappast löser något. Åtminstone inte om man verkligen vill att människor ska ha jobb det vill säga."

Ja ju mer av s och Sahlin vi kommer att se ju mer kommer nog siffrorna gå ner.

möjlighet att se alla sidor av historien

Något som jag tror verkligen har gjort avtryck och kommer att göra djupare avtryck är att genom internet få möjlighet att ge sin sida av saken. Länge har vi varit helt beroende av traditionell media när vi bildar oss en bild av en händelse. Nu finns möjligheten att, även om möjligheten inte ges i media, ge sin sida av saken. När man ser undersökande program typ uppdrag granskning kan man få uppfattningen att man har bestämt hela programmet redan tidigare och sedan anpassar de medverkande i en färdig ram, SvD uppmärksammar på sin blogg att vägverket redan i förväg har publicerat en intervju i sin helhet innan Uppdrag granskning visar klipp från intervjun. Jag kan inte låta bli att tycka att det faktiskt är riktigt häftigt att denna möjlighet finns. Vilken grej, på nätet finns verkligen möjlighet att ta del av flera olika sidor och sedan bilda sig en egen uppfattning. Jag är inte alls tillfreds med att jag ifrågasätter det jag läser i tidningen och det jag ser på TV eftersom jag hade önskat att man kunde lite på vad som sägs (och många gånger kan man säkert det).Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

kan inte låta bli att tycka att det är lite mysigt

att vintern är på väg.

Jag har de senaste åren (ja det kanske kom när jag fick barn kan tänka) utvecklat en något barnslig förtjusning i snö och julstämning (för den kommer ju med snön). Nu är det dags för julgodis, pepparkakor, juleljus, glögg, apelsiner med nejlikor...

Nu förhastar jag mig, det är ju inte ens alla helgona än.

God morgon!

Ja mina farhågor besannades, i samband med min återkomst till vardagen minskade internetanvändandet och blogginlägget.

Var på vårt vecko-måndags-möte igår, det första på en månad. Talade bland annat om höstkampanj och medlemsmöte.

och längre än så blir inte det här inlägget, nu ska jag gå och fixa frukost

helg

Äntligen blir hallen målad, maken har hållit på hela helgen. Det ska bli så trevligt när den är färdig. Själv har jag gått och småplockat lite, är gott att ha såna helger ibland också.

Tillbaks till vardagen

Ja imorgon är allt som vanligt igen och jag kommer att vara tillbaka på min arbetsplats, kanske innebär det något mindre blogginlägg än de senaste veckorna (man får ju lite extra tid över när man sitter på ett hotellrum)


Source: www.youtube.com


Videoblogg den 22 oktober

och idag var jag inbjuden till bloggträff med alliansens partisekreterare, tyvärr kunde jag inte vara med. Hoppas de hade ett riktigt trevligt möte
meddans andra ikväll sitter i fullmäktige...

Source: www.youtube.comHoppas ni har haft ett trevligt fullmäktigemöte i Varberg och fattat många kloka beslut trots att jag inte var där och gav mina synpunkter ; )

Framtiden bär Alliansen i sitt sköte

I partiledaröverläggningarna i Varberg fattades beslut om att inleda fördjupningen av Allians för Sverige. Det kommer att bli möjligt att i större grad engagera sig direkt i Alliansen. Läs mer på www.alliansforsverige.se


 


LO protesterar

Läser i Hallands Nyheter att LO samlade ett hundratal människor i centrala Varberg i går kväll för att protestera mot Alliansens politik. Enligt LO-distriktets vice ordförande Kerstin Zander är det viktigt att facket visar sitt missnöje med den politik som regeringen för.

Jag tycker att protesten också visar LO´s och s osunda relation där man blandar ihop sina roller. Kerstin Zander är ju inte bara vice ordförande i LO.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Hägglund i riksdagen

Göran Hägglund är inte bara Sveriges bästa partiledare, han är även roande att lyssna på. Klicka på nedanstående länk och se själv

Source: www.youtube.com
läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Välkomna, Alliansens partiledare, till Varberg


Alliansen har anlänt, läs mer i Hallands Nyheter (bild fr HN:s hemsida)


 
 
 

Videoblogg, hemma söndagen den 19 e oktober


men idag var vädret finare

och jag har varit ute och grävt lite i trädgården, spanade i komposten som börjat leva, fullt av mask, snask ; )

det regnar...

jag som hade tänkt att greja i trädgården, nu får jag nöja mig med att ligga i sängen och läsa trädgårdsböcker

bara ett kort inlägg till innan jag går och lägger mig

vill bara länka till SvD s ledarblogg

jag hörde en del av P3 Populär när man intervjuade Paolo Roberto som man i ledarbloggen refererar till, den var riktigt bra. SvD har även en länk till inlägget, kan rekommenderas att lyssna på.

god kväll

Har haft en riktigt trevlig fredag. Hämtade dottern på skolan, åkte till simhallen (det var länge sen jag var med dottern och badade, tänk att hon har blivit så duktig på att simma, visserligen berättade hon att hon simmat 9 längder förra fredagen men det var gott att se, kunde till och med motionssimma lite grann själv också), tacos till kvällsmat och world challange på facebook (har blivit beroende).

tack och godnatt

Brev från Göran Hägglund

Göran Hägglund skriver veckobrev, i veckans brev skriver han bland annat om socialdemokraternas budgetmotion:

Beskeden under veckan har varit klargörande. Socialdemokraterna har presenterat sin budgetmotion och börjar nu leverera svar. Men när jag läser deras förslag känns det som att stå i kön till korvmojjen. Har vi satsat tre miljarder extra på tandvården, så vill de satsa några miljoner till. Har vi satsat historiska belopp på infrastruktur, vill de satsa lite till. Taktiken är lätt att genomskåda. Extra allt. Att de under sina tolv år av regeringsinnehav i flera fall inte satsade en enda krona på områden som de idag beskriver som oerhört angelägna verkar inte bekomma dem det allra minsta. Trovärdigheten är låg och eftersmaken besk.

 

Läs hela
brevet här

Nu ska jag iväg och hämta dottern på skolan.

Ha en trevlig fredag!

Klicka på länken och hör Hägglund jämföra s-budget med korvmoj i Riksdagen


fredag

strålande väder och jag har äntligen fått klippt håret, kan det bli bättre ; )

kommentarer från sängen

Ja då har jag sett partiledardebatten hos K-G Hammar mellan Reinfeldt och Sahlin (fr svt:s hemsida, så toppen att man kan göra så, även om bildkvalitén har en del att önska emellanåt). Eftersom klockan börjar dra iväg och jag redan har gått och lagt mig lämnar jag lite kommentarer via videobloggen istället (borde väl egentligen inte visa mig osminkad i sängen för alla som väljer att klicka på länken men jag gör det ändå, ber om ursäkt för att bilden är lite svajig,datorn rörde sig när jag andades)


Source: www.youtube.com

ja om det är lite otydligt om vad jag egentligen svamlar om så handlar det om att Alliansen infört lägre arbetsgivaravgifter för alla ungdomar (inom viss ålder alltså) och att s vill att detta enbart ska gälla arbetslösa ungdomar

God natt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,, , , ,

debatt och videoblogg

Om du är intresserad av att läsa om dagens debatt skulle jag vilja rekommendera Jessica Nybergs blogg.

Om du är intresserad av något annat än politik kan du trycka på nedanstående länk

Source: www.youtube.com

missade debatten

satt istället på ett kafé i Linköping ett par timmar och pratade om annat än politik, riktigt trevligt om jag får säga det själv och debatten får jag väl försöka se antingen från svt s hemsida eller om den går i repris.

SvD.se skriver att Sahlin även denna gång talade mycket om a-kassan, här har man verkligen hakat upp sig. Alla problem kan fixas med a-kassa eller bidrag, strunt samma i nya jobb och en klarare framtid allt handlar om a-kassa och bidrag (vilket man kommer att fixa med skattehöjningar på 70 miljarder för svenska folket).

Alliansen satsar på tillväxt, arbete och skattesänkningar, oppositionen satsar på bidrag, a-kassa och skattehöjningar. Vem vill du ska vinna valet 2010?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,, , , ,

om tvåsamhet

Egil Linge och Dan Josefsson har skrivit en bok som heter Hemligheten - från ögonkast till varaktig relation, om boken står att läsa i SvD:


För att må bra och utvecklas behöver vi djupa och varaktiga relationer. Förutsättningen för att vi ska våga komma varandra nära är att vi känner tilltro till att den andra kommer att finnas kvar under en längre tid.

Att leva i en långvarig parrelation ger oss också möjlighet att konfronteras med olika sidor av oss själva och att lära oss hantera dem istället för att fly in i en ny relation när problem uppstår.

– Många tror att förhållanden mår bra av att närheten ransoneras, men det är helt fel. Problemet för många par i dag är inte att de ses för mycket, utan att de tillbringar för lite tid tillsammans. Kärnan i relationen byggs genom regelbundet umgänge i vardagen, säger Egil Linge.

Att kärleksförhållanden inte kan ersättas av vänskapsrelationer beror dessutom på att kompisar inte är lika trofasta mot varandra och därför inte ger samma trygghet och närhet, menar Dan Josefsson.

 

Tänkte att det kunde vara intressant att läsa om i jmf. med Zytomierskas artikel som jag kommenterade härGod morgon!


God natt!

Nu tänker jag stänga datorn och gå och lägga mig, inte för att det gör så stor skillnad. Jag har halvlegat i sängen hela kvällen (det är väl det man gör på hotellrum), tittat på TV och surfat runt lite på internet. Men nu är det dags att tvätta sminket av ansiktet och borsta tänderna. Dock tänker jag inte släcka lampan riktigt än utan jag tänkte läsa lite ur "De dödas ljus" av Stuart MacBride (är lite svag för deckare).

God natt och sov så sött!

mer om partiledardebatten och så lite videobloggande

SvD skriver att det råder oenighet i bloggosfären ang vem som vann partiledardebatten igår, själv tycker ju jag att Alliansen överlägset vann och skiljer mig därmed inte från resten av bloggarna (dvs. att man håller på den sidan som man redan tidigare har stött).

Ledarbloggen på SvD skriver

"När varslen på Volvo med flera arbetsplatser debatterades, var det Alliansen som tog hem debatten. Här om någonstans hade man kunnat förvänta sig att oppositionen skulle kunna ta vinnarpoäng i en fråga med stor oro. Men det föll på att man helt glömde tala i termer av framtid och bara i termer av a-kassa."

Och det har de helt rätt i, det var ett evigt tjatande om a-kassan igår och det är någonting som har gått och gnagt och irriterat mig idag. Dels är det att Sahlin verkar anse att vuxna människor inte har ett eget ansvar för sina egna liv (syftar på att hon helt och hållet anser att det är Alliansens fel att människor har lämnat a-kassan, jag anser nog att man har ett eget ansvar att se till så att man är försäkrad om något skulle hända). Dels är det hennes uttalande om att taket i a-kassan ska höjas för att man ska kunna ha råd att åka på semester. Och vad det gäller detta andra-dels är det två saker som stör mig. Ett, Sahlin klagar alltid på att Alliansen enbart gynnar de som redan har, förslaget om höjt tak vänder sig självklart till dem med högre inkomster. Två, om man har blivit av med jobbet kanske det inte är den bästa tiden att åka på semester. När det inträffar förändringar i livet ställer man väl om något, de perioder vi har mindre pengar är semester det första vi sparar in på. Därefter kan man spara in på kläder, restaurangbesök, tidningar etc. etc. Som vuxna och ansvarsfulla människor bör det väl vara en naturlig reaktion att dra i bromsen innan nedförsbacken startar, eller?

Edit
Måndagskväll på hotellrum i Linköping


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,, , ,

"Vi har sett det som viktigare att bekämpa fattigdom än att bekämpa rikedom"

Bra sagt av Göran Hägglund under partiledardebatten.

Sitter just nu och väntar på att den ska dra igång igen. Partiledardebatter tycker jag är kul att titta på med det var allt bra segstartat med mycket upprepningar bland annat talade Mona Sahlin så gott som bara om att det är Alliansens fel att så många står utanför a-kassan och att a-kassan är viktigt för arbetslösheten. Sen svingade debatten igång rejält när Ohly började slänga skit med skyffel på s och mp ang. deras samarbete och att man inte också kommit överens med v.

Nu börjar debatten igen, läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , , ,, , , ,

hemma med familjen

men det tog sin lilla tid att ta sig hem


S, håll fast vid Mona!

Det ökar våra chanser att vinna valet 2010!

Expressen
skriver att Mona Sahlin vill göra sig av med både Nuder och Ulvskog, och nu gör Mona "en halv pudel" vad det gäller v.

Reinfeldt har rätt när han säger att det är pinsamt av Sahlindrömmar och hemlängtan


sitter och tittar på nyhetsmorgon

och hör Birger Schlaug säga att ett samarbete mellan s och mp kan ju faktiskt innebära att man för att få regeringsmakten behöver ta in ytterligare ett parti i samarbetet, och om v inte är med finns det möjlighet att ett borgligt parti såsom c eller fp kan tänka sig att samarbeta med Mona som statsminister.

Jag tror nog att möjligheten fanns för några år sedan men med det starka samarbete som Alliansen har arbetat fram är jag ganska säker på att detta ligger lååååååååååång borta

personkemi?

Efter offentliggörandet av fördjupat samarbete mellan s och mp krävs det nu att s tar ett steg åt vänster

Ja jag kan tänka mig att många av s väljarna är ganska förvånade och känner mer släktskap med v än med mp, personligen kan jag tänka mig att samarbetet mellan s och mp har mer med personkemi än med värderingar att göra. Dessutom har jag också misstänkt att mp mycket väl skulle kunna tänka sig att samarbeta med Alliansen om Alliansen hade sträckt ut handen och erbjudit ett regeringssamarbete, och då tänker jag bland annat på frågor som förmögenhetsskatt, vårdnadsbidrag, jobbskatteavdrag och friskolor.

Man kan ju fundera på hur och vad som försegår när dörrarna stängs om v mp och s, kan tänka mig att det är ett ganska frostigt förhållande emellanåt främst med tanke på det som kommer fram mellan orden i media. Man anser att v är ett mobbningsoffer och Ohly går ut och säger "Vi är ingen dörrmatta" man hotar också i sin egen tidning om att man kan tvinga fram nyval 2010

I Kristianstadsbladet skriver man:

"Att vänsterpartiet inte skulle vara aktuellt i en regeringskoalition eller som stödparti, om regeringsmakten skulle bero på det, är för övrigt inte trovärdigt. Självklart kommer Sahlin och språkrören att bjuda in Ohly om det krävs, även om han används som dörrmatta. Och vem litar på att Ohly står vid sitt ord om att rösta emot en s-ledd regering om v inte får vara med i den? Så frågan är vad som är nytt. Väljarna ser fortfarande ut att tvingas köpa grisen i säcken om de vill se ett maktskifte 2010. Därmed har alliansregeringens chans att bli omvald drastiskt ökat."

Så sant, är det det man vill ha? En ostadig s-regering som är beroende av att v än en gång ska acceptera att behandlas som röstboskap?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,, , , ,

God morgon!


jag tror stenhårt på livslång kärlek

Allt fler verkar tappa tron på livslång kärlek, en som har gjort det är Katrin Zytomierska.

Hon skriver
"Men jag tror inte att någonting i världen kan göra så att ett förhållande förblir lyckligt i ett helt liv. Jag tror att man kan nöja sig. Det kan man. Man får nöja sig med att inte ha sex på månader. Nöja sig med inte prata så mycket, utan titta mer på tv. Nöja sig med att alltid gå ut och äta med vänner och aldrig endast med sin partner. Nöja sig med att snubben pippar horor på jobbresor. Nöja sig med att onanera till mjukporr. Klart att man kan nöja sig med det. Men jag undrar varför man ska göra det? Människan är inte skapt för att leva med en person ett helt liv. Så varför ska man tvingas till det? Jag kan inte alls förstå det."

Jag tror inte heller att förhållanden är lyckliga alltid, varje sekund. Det finns alltid berg och dalar och grönare gräs på andra sidan. Problemet, tror jag, är att vi har gått på myten om en rosenskimrande romantisk kärlek. När vi så möter motstånd i vårt förhållande tror vi att det inte är DEN RÄTTA för om man väl har träffat DEN RÄTTA är allting PERFEKT. Och när vi tror detta går vi miste om någonting underbart, den verkliga kärleken som handlar om att man möter motstånd tillsammans, den verkliga kärleken när man vet att man övervinner allt tillsammans, att man alltid hittar tillbaka till varandra trots hårda ord. Och att kärlek fördjupas allt efter att åren går. Jag anser inte att det är att nöja sig med någonting som skulle kunna vara bättre. Sedan är det alltid bådas ansvar att förhållandet fungerar och bara för att man lever hela livet tillsammans behöver det inte betyda att man inte har sex på månader, inte pratar, bara går ut med sina vänner, involvering av horor och onani framför mjukporr. Vad är det som säger att livslånga förhållande är synonymt med något sådant?

Jag tror stenhårt på livslång kärlek och tänker fortsätta att tro på livslång kärlek.

Själv har jag varit tillsammans med min man i 12 år. Visst är det så att vi inte alltid skuttar runt på rosa moln, och visst kan jag vara en riktig ragata ibland och han kan vara en riktig x ibland, men vi vill bli gamla tillsammans och leva hela livet tillsammans. För vi älskar varandra och kommer att fortsätta att älska varandra (för det har vi lovat).


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Videoblogg den 8 oktober

som pendlare vet man att man aldrig ska säga något gott om SJ, det brukar straffa sig. Förra veckan talade jag om hur bra det gick att ta sig till Linköping via Hässleholm...


professon Lars Jonung gör samma tolkning som mig

Professor Lars Jonung, ledande nationalekonom och på 90-talet ekonomisk rådgivare åt statsminister Carl Bildt, har på svd: s uppdrag jämfört Anders Borgs budget med det socialdemokratiska alternativet. Han är djupt kritisk till s-förslaget att åter­införa förmögenhetsskatten.

"Det är en olycklig signal som kommer att begränsa återflödet av svenskt kapital, ett kapital som dessutom behövs nu när vi möter en ekonomisk nedgång."

 

precis vad jag skrev om i gårdagens i gårdagens inlägg om s skuggbudgetlite mer ang s-budgetförslag

Jag gillar ledarredaktionen på SvD de kan verkligen konsten att skriva sådant som jag tycker ; )

"Ineffektivt användande av dina pengar är alltså när du får behålla dem.
Effektivitet däremot är när staten tar mer av din lön." (ang. att s aldrig anser att det är rätt tid att sänka skatten)

och undrar du om vad Kristdemokraterna anser om s budgetförslag kan du läsa om det här

S Skuggbudget

Gudmundsom kommenterar s skuggbudget i SvD, kunde inte sagt det bättre själv.

Därför föreslår i dag socialdemokraterna återinförd förmögenhetsskatt. Förmögenheter över 4 miljoner kronor beläggs enligt förslaget med en skatt om 1 procent. Detta är ”nödvändigt”, förklarar partiets ekonomiskpolitiska talesperson Thomas Östros, därför att ”alla måste vara med och bära sin del av bördan” (SvD 6/10). Avsikten med skatten är dock att ”de flesta vanliga hushåll” ska skonas. Jo, jo. Östros har hållit upp fingret och känt av vart vindarna blåser.

Jo men visst har socialdemokraterna känt efter hur vindarna blåst. Många är av den åsikten att den som har mer ska bidra mer till samhällets försörjning (ja i alla fall så länge man själv inte hamnar i gruppen som "har mer") genom att öka gränsen till 4 miljoner drabbas färre av s väljarna samtidigt som man inför förmögenhetsskatten som är så synonymt med socialdemokratin. För det handlar faktiskt mest om symbollik, s visar att de som har för mycket pengar minsann får bidra mer, i realiteten handlar det om att de som ligger på marginalerna blir drabbade, de som har resurser ser nog till att flytta så mycket av sitt kapital utomlands för att slippa förmögenhetsskatten. Jag skulle nog vilja påstå att socialdemokraternas förslag är ett hot i sig, genom att föreslå att förmögenhetsskatten ska återinföras drar sig nog många som redan har sina pengar utplacerade för att ta dem hem till Sverige.

I DN debatt kan man läsa mer om deras skuggbudget, de börjar tala om att Alliansen har förstört Sveriges finanser genom att införa skattesänkningar. Jag skulle snarare tro att om vi inte hade haft en Alliansregering hade vi mycket hårdare drabbats av omvärldens finansiella kris. Idag har vi en bra grund att stå på inför en lågkonjunktur, statens finanser är sunda. Sossarna gör som vanligt när man är rädd för att det ska bli hög arbetsslöshet, man satsar pengar för fler utbildningsplatser (verkar som om de anser att det är bättre att ha arbetslösa akademiker), jag anser att man istället för fler utbildningsplatser bör satsa på ökad kvalité i högskolorna.

Och sen kommer ett förslag som är så s

"Vi vill ersätta regeringens halvering av arbetsgivaravgiften för företag som redan har unga anställda med en skattereduktion motsvarande hela arbetsgivaravgiften för de arbetsgivare som anställer arbetslösa ungdomar."

För att du ska få hjälp av en s regering så ska du redan vara arbetslös, här hjälper vi ingen som vill hjälpa sig själv utan du måste ha nått botten innan s sträcker ut handen (såg exempel på det när man hade kunskapslyftet, de som redan var inne i arbetslöshetskarusellen fick ekonomiskt stöd, om du förekom och sökte in utan att vara arbetslös mellan jobb och skola var det helt andra förutsättningar).

Jo pengar ska tillföras men med alla ökade satsningar behöver väl pengarna tas någonstans ifrån (kanske öka statsskulderna?). I DN nämner de inget om jobbskatteavdraget som de har kritiserat från början eftersom det är orättvist mot pensionärerna. Jag kan tänka mig att man i valrörelsen kommer att lova att göra det likt mellan pensionärer och löntagare men att man kommer undvika att tala om att man tar bort jobbskatteavdraget utan att sänka skatten för pensionärer. Och om s vinner kommer alla känna sig lurade igen...
Alliansen har genomfört det som man gick till val på, det är annat än vad s brukar göra.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

lite reklam

Den 22 oktober kommer Lisbeth Pipping till Varberg och håller föredrag, själv kommer jag tyvärr att vara i Linköping. Eftersom jag hört henne tala om sin uppväxt förut är jag säker på att det blir ett intressant och tankeväckande möte. här kan du boka biljetter och på www.pipping.se kan du läsa mer om Pipping och hennes bok "Kärlek och stålull" som handlar om hur det är att växa upp med en utvecklingsstörd mamma.

Hur kommer listan inför EU valet att se ut?

Fick för mig att det var den 4 oktober som partifullmäktige skulle fastställa listan inför EU valet 2009 men det var ju den 24 oktober. Eftersom jag är ersättare till partifullmäktige borde jag ju fått handlingarna för länge sedan om det det var den 4:e som gällde men jag tänkte inte på det, men det är väl bara att vänta. Ganska nyfiken är jag ju

videoblogg måndag

Edit

fortsättning på förgående inlägg

I förgående inlägg berättade jag att Alliansens ledare ska träffas i Varberg för att diskutera valet 2010, eftersom frukosten hägrade (och jag är en stor frukostälskare) blev inlägget ganska kort.

Alliansens partiledare skriver idag ett debattinlägg på
DN

De frågar bland annat:

Hur ser regeringsalternativet till vänster ut? Vem vill regera med vem och vilken politik är det som gäller? Gäller socialdemokraternas skattechock för vanliga löntagare och nedmontering av arbetslinjen som samlad politik för vänsterpartierna? Ställer de alla upp på vänsterpartiets krav på att inflationsmålet ska överges, överskottsmålet för det finansiella sparandet avskaffas och utgiftstaket för de offentliga finanserna rivas? Är meningen att miljöpartiets politik för färre i arbete och fler som arbetar mindre, med försvagning av välfärden som följd, ska bli verklighet?

Det är inte bara Alliansen som ställer den frågan, även i de socialdemokratiska leden funderar man på framtiden.

Själv tycker jag att det kunde vara intressant att se s valmanifest 2010. "För att ta bort orättvisan för pensionärerna höjer vi nu skatten för alla som arbetar. Med vår politik kommer den vanlige arbetaren betala 1000 kronor mer i månaden. Men det gör inget för om du inte klarar dig på din lön kan du söka något av alla de nya bidrag som vi inför för att göra livet mer rättvist. Vi återför förmögenhetsskatten, alla som inte har en förmögenhet på över en miljard kan gott betala extra i skatt om de väljer att bo kvar i Sverige. Och för att minska orättvisan med att en del bor i hus höjer vi fastighetsskatten, har man råd att köpa hus har man råd att betala mer i skatt, det är häftigt att betala skatt"

ja jag skulle kunna fortsätta att brainstorma kring s valmanifest men jag vill ju inte att de vinner valet så jag tror att de får formulera resten själva ; )

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

repris i Varberg

Läser i SvD att Alliansledarna kommer till Varberg den 20 oktober för att upprätta ett gemensamt valmanifest till valet 2010. De hoppas på repris av valet 2006, det gör jag också... med det undantaget att jag blir invald till riksdagen så klart ; )

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

sovstatus

Skönt att ligga i sin egen säng, dock har sömnen inte varit så underbar som man kunnat hoppas. Det har stormat hela natten och katterna har bråkat. Sen har jag drömt knepiga drömmar om skatter och att det inte är avdragsgillt med att röja upp efter stormoväder, orsaken var att du varken kan ta det under tjänst, näring eller hobby utan uppröjning räknas som pyssel. Och i sak hade jag ju rätt, kanske skulle införa ordet pyssel i skattelagen ; )

borta bra...

... men hemma bäst!


God natt

Mätt och glad hemma på hotellrummet, imorgon bär det hem till Varberg igen. Maken berättade att han kört iväg 5 släpkärror fulla med trädgårdsavfall ; ) ska bli underbart att få komma hem, hoppas på uppehåll i helgen så man kan arbeta lite mer i trädgården. Nu tänker jag gå och lägga mig och läsa "Claras trädgård" av Clara Block Hane - en jättetrevlig bok som handlar om när författaren och hennes make röjer i ordning sin trädgård, massor av tips och underhållande anekdoter

videoblogg torsdag

Edit

videoinlägg för onsdags morgonen

Inlägg från morgonen, inte publicerat förrän på eftermiddagen eftersom det tar sådan tid att ladda upp videon på YouTube och jag var tvungen att gå innan det var färdiguppladdat.

Edit