Fredagens videoblogg

OM DU KLICKAR PÅ DENNA LÄNK HAR DU MÖJLIGHET ATT SE FREDAGENS VIDEOBLOGG

 

Kan du inte se videobloggen trots att du klickar på länken? Är du jättesugen på att se vad jag svamlar om? Pröva att uppdatera Quicktime.


medlemsökning

Även om Kristdemokraterna backade i jämförelse med valet 2002 så har partiet ändå fått en ”historisk tillströmning av medlemmar” läser jag i tidningen Kristdemokraten. 


 Kul att så många väljer att engagera sig i Kristdemokraterna! 


vakuum

Idag damp handlingarna inför nästa veckas sammanträde med byggnadsnämnden ner i brevlådan. Känns lite underligt att man fortsätter som tidigare trots att det har varit val. Lite som ett vakuum, vet inte riktigt vad som komma skall. Den 6 oktober skulle tydligen den nya regeringen presenteras, ska bli kul att se hur den blir. I kommunen håller vi på och förhandlar/diskuterar de olika platserna i nämnder och styrelser. Vi får se hur det utvecklas. Själv har jag snart avslutat första veckan av mitt lärarvikariat samtidigt som jag söker jobb som mer överensstämmer med min utbildning. Hyser stora förhoppningar att det kommer att lätta på arbetsmarknaden med vår nya regering! 


Sjödins rättegång

Idag inleds rättegången mot SSU basen Anna Sjödin, måste vara skönt för socialdemokraterna att de slapp denna rättegång mitt i valrörelsen. Jag tror även att det är bra för Alliansen att rättegången äger rum efter valet, nu blir det inga diskussioner om att det var rättegången mot en SSU:are som stjälpte socialdemokraternas maktinnehav utan vi kan vara ganska säkra på att svenska folket valde en regering och en politik som man tror är bra för landet. 


Ersättare i Riksdagen

Idag anlände mitt intyg (eller vad man nu ska kalla det) ang. att jag utsetts till "Ersättare för ledamot av riksdagen", det såg väldigt tjusigt ut ; )

Måndag

Idag har jag börjat min vikariat, just nu är jag bara hemma och vänder. Ska på möte med Lokala säkerhetsnämnden vid Ringhals kärnkraftverk. 

Nu har valda ledamöter kommit upp, 
här kan du läsa om valda ledamöter i Varbergs kommun 

För Kristdemokraterna gäller:

Karl-Gunnar Svensson (personvald) Varbergs 2:a valkrets

Lilith Svensson (personvald) Varbergs 1:a valkrets

Roger Kardemark (personvald) Varbergs 1:a valkrets


Lördagens videoblogg

Se lördagens videoblogg genom att klicka här 

personkryss till kommunfullmäktige

Personrösterna i kommunen är färdigräknade. Som ni kan se nedan har våra väljare valt att använda sin rätt att personkryssa.

Kommunvalkrets Varbergs 1:a valkrets

Roger Kardemark: 88 st.  9,42%
Lilith Svensson: 69 st. 7,39%
Karl-Gunnar Svensson: 40 st. 4,28%

Kommunvalkrets Varbergs 2:a valkrets
Karl-Gunnar Svensson: 92 st. 10,85%
Roger Kardemark: 68 st. 8,02%
Lilith Svensson: 56 st. 6,60%

Jag får tacka för det stora förtroendet!


LO förklarar "krig" mot ny regering

Wanja Lundby-Wedin går på DN debatt ut och hotar med konflikt pga. den nya regeringens politik. Jag tycker Wanja Lundby-Wedin beter sig som en barnunge som sätter sig ner och skriker bara för att det inte gick som hon ville, bara för att ”rätt” parti inte vann. Hon skriver:

”Många av LO-förbundens medlemmar upplever dessutom att de har fått stå tillbaka, samtidigt som de högavlönades löner, företagsledningarnas ersättningar och styrelsearvodena i de börsnoterade bolagen har skenat i väg i takt med att bolagen har gjort rekordvinster. De som arbetar inom kvinnodominerade områden upplever att deras löner inte är i nivå med jämförbara grupper.”

Ursäkta mig Wanja Lundby-Wedin, vem är ansvarig för detta? Det är knappast Alliansen. DU, Wanja Lundby-Wedin, har varit med och bestämt de höga lönerna i din roll som styrelseledamot i flera styrelser. DU, Wanja Lundby-Wedin, har varit med och hållit nere lönerna för LO-förbundets medlemmar. 

De senaste 10-12 åren har klyftorna mellan rika och fattiga ökat. Det senaste 10-12 åren har skillnaderna mellan män och kvinnors löner ökat. De senaste 12 åren har vi haft en socialdemokratisk adel som styrt vårt land.

Jag förstår att socialdemokrater runt om i landet är besvikna. Jag förstår att de är ledsna för att deras inkomstkälla försvinner i och med maktskiftet (själv är jag orolig för att det runt om i landet sitter socialdemokratiska tjänstemän som kommer att göra sitt bästa för att motarbeta den nya regeringen men jag hoppas att min oro är obefogad). Men det är så det är med demokrati, var fjärde år ställs alla platser till förfogande. Det är ingen som äger platserna. Väljarna väljer vem som ska sitta där. Om nu väljarna bestämt att det är Alliansen som de närmaste 4 åren ska styra landet kan ni väl respektera det.  


en icke socialdemokratisk regering

Nu börjar det faktiskt sjunka in, för första gången i mitt vuxna liv kommer vi att få en regering som inte består av socialdemokrater. Jag tror att det kommer att ta tid att vända skutan men när den väl vänder tror jag att det kommer att bli riktigt bra. Persson anser att han lämnar ett Sverige i mycket gott skick. Men det är inte Perssons förtjänst att vi har en internationell högkonjunktur. 


Det finns mycket för Alliansen att ta tag i för att göra Sverige till ett bättre land att leva i. Det finns en stor grupp människor som ofrivilligt står utanför den ordinarie arbetsmarknaden, vi har köer i sjukvården, problem i många skolor, rättsväsendet behöver tillföras ökade resurser, psykiatrin är eftersatt och integrationspolitiken har misslyckats. 


Jag hoppas verkligen att vi inom Alliansen på 4 år lyckas. Gör vi inte det på 4 år kommer vi än en gång sitta där med en socialdemokratisk regering som ger oss skulden. Inte skulden för att vi inte lyckades på 4 år utan skulden för allt dåligt som socialdemokraterna lämnade efter. 


rösträkning av personröster IV

se videoblogg genom att klicka på denna länk 


Personrösterna är räknade. Jag fick 276 stycken, vilket gav 2.3 %. Tack alla ni som kryssade mig!! 


Nedan kan du se de som fick flest kryss av kristdemokraterna.

Kristdemokraterna

Lars Gustafsson, 497 st. 4,15%

Larry Söder, 276 st. 2,30%

Lilith Svensson, 276 st. 2,30%

Magnus Hedman, 150 st. 1,25%

Karl-Gunnar Svensson, 129 st. 1,08%


Är du intresserad av hur många röster övriga kandidater i Halland fick kan du gå in här eller botanisera på andra sidor på www.val.se


rösträkning av personröster III

157 av 180 distrikt är räknade, jag har fått 250 röster och ligger på 2.35 %

rösträkning av personröster II

nästan hälften av alla distrikt är nu räknade, jag har fått 86 kryss dvs. 1.57 %. Det ser ganska kört ut för min del...

Återkommer i ämnet

rösträkning av personröster I

I Halland är 28 av 180 distrikt räknade . So far har jag 23 röster dvs. 1.23 %... således låååångt kvar till 8 % spärren... 

dags att städa ur valstugan...

Valrörelsen är över. Måste tillstå att jag är aningen besviken. Jag trodde verkligen att Kristdemokraterna skulle göra ett mycket bättre val. Men jag tröstar mig med att det blev regeringsskifte, det var ju faktiskt det allra viktigaste. Och Kristdemokraterna kommer att ingå i regeringsmakten och det är inte alls dumt... det är fantastiskt!REGERINGSSKIFTE!!

Persson avgår och Alliansen övertar makten!! ÄNTLIGEN!!!!!!!!!!Kristdemokraterna fick 1 mandat i Halland.


Nu håller jag tummarna för personvalskryssen, jag behöver knappt 1000 kryss.


Nu ska jag åka hem. God natt!

Valvaka

sitter just nu och tittar på valvakan på tv, ligger ganska jämt. Kristdemokraterna ligger inte så väl till som jag hade hoppats. Återkommer....


VALDAGEN 17 SEPTEMBER 2006

valdagens videoblogg, klicka här för att titta på mig 


statistiskt säker skillnad


Försprånget för Alliansen ligger, enligt Synovate Temos mätning, på 6,9 procentenheter... Rosenbad nästa...


Glöm inte att kryssa mig på Riksdagslistan!! 

sista lördagen i valrörelsen

se lördagsmorgonens videoblogg genom att klicka på denna länk

 

Idag, valrörelsens sista dag, kommer jag att vara på torget i Varberg. Välkommen dit och prata politik.

 

Glöm inte att kryssa mig i Riksdagsvalet ; )


BRAKSUCCÉ FÖR ALLIANSEN

Och Göran Hägglund gjorde en lysande insats! Jag är så stolt över att ha en sådan eminent partiledare!!


videoblogg fredag

se mitt utbrott över socialdemokratiskt valarbete genom att klicka på denna länk


Recensioner

I ungt val, Aftonbladet, ansågs Hägglund och Wetterstrand bäst. Hägglund och Olofsson delade andra plats (efter Reinfeldt) i omröstningen (också det Aftonbladet). I SvD kom Hägglund på andra plats (efter Reinfeldt).   


TV tittande

Partiledardebatten på TV4 är färdig. Sitter just nu (eller nja det är reklampaus) och tittar på TV3 och filmen 1200 miljarder som handlar om hur man slösar bort våra skattepengar, verkar vara riktigt intressant. 

Rösta på Kristdemokraterna den 17 september!

Kristdemokraterna har en vision om ett samhälle där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter. Idag har vi ett samhälle där människor hålls tillbaka i sjukvårdens köer, vi har äldre som har lämnats efter inom äldreomsorgen och barn som lämnats efter i skolan. I vårt samhälle har vi unga vuxna som hålls tillbaka från ett vuxenliv. Kristdemokraterna vill ha ett samhälle där man inte hålls tillbaka från arbetsmarknaden, och där entreprenörer inte hålls tillbaka av krångliga regler och för höga skatter.

Om vi nu befinner oss i en högkonjunktur och vi har drygt en miljon människor utanför den ordinarie arbetsmarknaden hur ska det då gå när konjunkturen vänder? Vi måste ha en politik för jobb.

För att förverkliga vår vision om ett samhälle där ingen hålls tillbaka, och ingen lämnas efter krävs ett nytt ledarskap. Rösta på Allianansen (och mer än gärna på kristdemokraterna) den 17 september!

 

Läs om Kristdemokraternas viktigaste frågor genom att klicka på nedanstående länkar.

 

Valfrihet och rättvisa för barnfamiljer

 

Värdig vård och äldreomsorg

 

Blomstrande näringsliv för välfärd

 

Läs valmanifestet här


Jag kommer idag...

.... att vara i Kungsbackas valstuga, kom förbi om du känner för att prata lite politik.

vi ökar

TEMO 14 september 2006


m 25,8 (+-0)

fp 8,4 (+0,3)

c 6,6 (-0,4)

kd 8,3 (+0,9)


s 35,3 (+0,5)

v 6,2 (-0,3)

mp 5,0 (-0,7)


sd 1,1 (-0,6)

*övr 3,3 (+0,2)


Alliansen: 49,2 (-1,0)

Vänsterkartellen: 46,5 (-0,4)   


videoblogg

Se videobloggen onsdagskväll


nu är det 96 timmar kvar

Foto: Erik Sjöstedt
Bild hämtad från www.kristdemokraterna.se 

Läs Göran Hägglunds pressmeddelande ang. de 100 återstående timmarna fram till att valstugorna stänger


100 timmars kampanj

Kl 16:00 går startskottet för vår 100 timmars kampanj. 100 timmar kvar tills vi får regeringsskifte! För att knycka ett socialdemokratiskt uttryck "Upp till kamp!"

videoblogg onsdag

se dagens videoblogg genom att klicka på denna länk


Idag kommer jag att stå i vår valstuga på torget i Varberg, välkommen dit och prata politik


KD: "Hög tid för en yngrepolitik"

Se kvällens videoblogg genom att klicka här

 

Ladda ner rapporten om vår yngrepolitik pdf.


Videblogg tisdag

se dagens videoblogg genom att klicka på denna länk


på bild i HP

Hallands posten rapporterade från debatten på Vildmarksgymnasiet i Unnaryd.  


6 dagar kvar

se kvällens videoblogg

och jag som halvt om halvt skojade i början av valrörelsen om att man skulle kunna se att jag blev mer och mer sliten… nästa gång jag videobloggar lovar jag att jag ser snyggare ut ; )


  


Bidrag eller egen försörjning, vad väljer du?

Igår var det partiledardebatt mellan Persson och Reinfeldt, enligt en omröstning i Svd vann Reinfeldt med drygt 79 %. Under debatten framkom det tydligt att det finns två linjer, en arbetslinje och en bidragslinje. När Persson fick frågan om hur han skulle förbättra det för någon grupp var svaret alltid högre bidrag som skulle gagna just den gruppen. Men vi behöver inte fler bidrag i Sverige, vi behöver fler människor som arbetar. Det går inte att hela tiden öka bidragen. Vem ska betala? Många gånger pratar vi om de ökade klyftorna i samhället. Personligen tror jag inte att det är klyftorna mellan samhällsklasserna som är faran utan faran är när chansen att klättra på samhällsstegen är minimal. Faran är när människor inte tror sig vara kapabla att själva skapa sig en bättre framtid. Faran är när man tror att bara för att man är född i fattigdom att man ska behöva fortsätta resten av livet i fattigdom. Det är detta som skapar kriminalitet och utanförskap. 


söndagens videoblogg

Se söndagens videoblogg genom att klicka på denna länk 


vi blir bara fler och fler

Thomas Gür ska rösta på Kristdemokraterna skriver han på SvD ledarsida idagär egenföretagare och fri skribent. Orsaken till att han ska rösta på oss beror på två saker. Dels för att vi argumenterar utifrån en moralisk och principiell ståndpunkt . Dels på grund av tillit.  

 

TEMO visar idag att kd går upp med 0.5 till 7.3… fler och fler sällar sig till de kristdemokratiska väljarna, jag är inte förvånad (men jag är glad). Vi har den bästa politiken och den bästa partiledaren!!

 


det handlar om engergianvändning

Igår på skoldebatten blev jag anklagad av miljöpartiet för att Kristdemokraterna inte gör tillräckligt för miljön, bland annat tyckte miljöpartisten att det var fel av Kd att ge ökade resurser till vägarna. En viktig fråga för miljön är energifrågan. Göran Hägglund och EU-parlamentariker Anders Wijkman presenterade igår ett omfattande förslag för energieffektivisering.

 

Här följer en sammanfattning av några av förslagen i rapporten:

 

- Inför individuella elmätningar i Sverige så slipper vi betala för grannens slöseri.

 

- Stoppa eltjuvar i form av ineffektiva apparater och stand-by-läckor.

 

- Höj energikraven i bostäder och fasa ut elvärmen.

 

- Inför eco-driving som obligatoriskt moment för ett körkort.

 

- Ersätt oljekommissionen med en energikommission.

 

- Öka energisamarbetet med u-länder och växande ekonomier som Kina och Indien

 

- All offentlig upphandling bör vara av energieffektiv teknik.

 

- Skärp utsläppskraven på biltillverkare.

 

- Inrätta en särskild expertgrupp för att bistå svenska företag i att minska energianvändningen och därmed sårbarheten.

 

Läs hela rapporten här, pdf-formatFredag

Se fredagskvällens videoblogg

 

Önskar er en trevlig fredag! 


Torsdagens videoblogg

Se dagens videoblogg genom att klicka här


”Kd är den största positiva överraskningen i årets valrörelse”

Igår presenterade SKOP en undersökning om valrörelsens överraskningseffekter. Denna visade att Kristdemokraterna är den största positiva överraskningen i årets valrörelse, vilket kan göra partiet till vinnare. Den största negativa överraskningen hittills i valrörelsen står socialdemokraterna för.

 

9 procent av de tillfrågade svarar att de har blivit positivt överraskade av kristdemokraterna i årets valrörelse, därefter följer moderaterna som har överraskat positivt på 7 procent.

 

Nästan en av tio, eller 9 procent, svarade också att socialdemokraterna varit den största negativa överraskningen i årets valrörelse. 

 

 

 


Partiledardebatt

Då var partiledardebatten mellan Persson och Reinfeldt avslutad. Reinfeldt är helt klart mitt andra val till platsen till statsminister (behöver jag nämna att mitt första val är Hägglund). Både Expressen och Aftonbladet håller just nu omröstning om vem som var bäst, i skrivande stund, leder (inte överraskande) Reinfeldt. 

Kristdemokraterna går stadigt uppåt

På svd s hemsida kan man följa hur opinionen går, som man kan se nedan ökar kd stadigt ; ) jag håller tummarna för ett rekordval och arbetar vidare för att det ska bli så ; ) 


VSMPKDCFPMDatumAntal tillfrågade
7.334.95.97.168.625.72006-09-061132
7.734.25.26.76.89.325.42006-09-051062
6.934.26.36.7611.523.92006-09-021248
5.634.65.96.96.610.326.72006-08-101894
6.137.65.256.29.226.92006-06-181920
6.836.65.55.25.811.725.22006-05-211896
6.436.25.25.45.311.526.22006-04-231908
5.636.24.45.96.710.228.22006-03-191876
634.94.965.810.728.12006-02-191891
6.735.34.14.86.99.330.92006-01-221891
5.933.24.54.66.710.529.72005-12-181889
536.14.84.35.210.727.42005-11-131899
6.433.74.34.85.39.130.22005-10-161875
5.534.36.14.75.710.230.52005-09-181897
6.332.15.44.6612.9302005-08-281893
6.531.46.35.55.612292005-06-191888
6.732.34.25.36.212.129.12005-05-151890
6.631.35.65.46.211.428.82005-04-171910
7.1336.15.56.212.926.62005-03-131896
5.7385.34.96.213.124.72005-02-131893

om val och skandal

Idag riktas alla strålkastare på folkpartiet. Johan Jakobsson, folkpartiets partisekreterare, och Per Jodenius från folkpartiets ungdomsförbund har fått sluta. Folkpartiets presschef Niki Westerberg har tagit time-out. Det som hänt är mycket beklagligt. Valrörelsen ska inte handla om dataintrång och lögner. Valrörelsen ska handla om sakpolitisk konfrontation mellan blocken, om tydliga skiljelinjer mellan partierna och om viljan och ambitionen att ta ansvar för landets framtid.

De politiska debatterna och diskussionen med väljare på gator och torg är en viktig grundsten i vår demokrati. Skandaler och affärer riskerar påverka valdeltagandet och valresultatet.

Jag hoppas verkligen att detta inte kommer att medverka till att vi kommer att sitta fast med en socialdemokratisk regering även efter valet!

 


videoblogg och lite hederlighet

Se dagens videoblogg genom att klicka här


Det förefaller tydligen mycket troligt att s vetat om fp´s dataintrång redan i våras vilket i så fall bekräftar min teori om att man ligger och tjuvhåller på skandaler inför slutspurten. Undrar vad nästa skandal blir men det får jag väl veta nästa gång Alliansen gör något som kan få bra genomslag i media… jag tycker att det är riktigt sorgligt faktiskt… alla dessa politiska skandaler som spär på politikerföraktet… det gynnar verkligen inte förtroendet för vårt demokratiska land. Hederlighet är ett vackert ord, låt oss bli mer hederliga!!


debatter

Idag har jag varit med i en debatt som anordnats i Bua av Bua framtid. Imorgon kommer jag att befinna mig i Halmstad på Sannarpsgymnasiet också där i en debatt. 

civilkuragelag

Kristdemokraterna har låtit göra en undersökning genom Synovate/Temo, denna visar att drygt 8 av 10 svenskar anser att det behövs mer civilkurage i samhället idag och en majoritet vill ha en civilkuragelag. En civilkuragelag skulle ha stor betydelse för att lägga grunden för ett tryggare och medmänskligare Sverige. 

Besök www.civilkuragelag.nu

videoblogg måndag kväll

Se dagens videoblogg här

Idag tog det lite längre tid att skriva mitt inlägg, min dator är på lagning (hade hoppats att den skulle klara sig över valet) så nu sitter jag och skriver på min makes mac.

 


politikerförakt

Skandal efter skandal är inte bra utan spär bara på det politikerförakt som sedan ett flertat år gror runt om i landet. Häromsist var det en kdu:are som ringt SSU för att ta reda på när de skulle starta sin affischering. Denna gång en folkpartist som tagit sig in i s datanätverk. De inblandade har förstått att det som de gjort har varit fel och att det skadat det egna partiet och man har avgått.

Kampen om regeringsmakten gör valrörelsen smutsig, vilket jag djupt beklagar. Vi behöver ett hederligare Sverige!

Jag försvarar inte på något sätt de fel som begåtts, men man kan fråga sig varför en nyhet släpps när den släpps. Socialdemokraterna hade vetat om åtminstone en vecka affären där en kdu:are var inblandad. Dagen efter Göran Hägglunds "braksuccé" i partiledardebatten släpps nyheten. Igår frågades Reinfeldt ut i SVT, är det så att man vill att rubriker om hans framträdande skall komma i skymundan och så släpper man nyheten och sedan lägger man locket på och hänvisar till pågående rättsprocess?måndagens skoldebatt på PS

Valarbetet går vidare, idag har jag varit på skoldebatt på gymnasieskolan i Varberg. Tyvärr är jag rädd för att det blev lite för mycket pajkastning mellan partierna. 

Jag förstår att det inte är lätt för socialdemokraterna och sitta och berätta om varför det ska bli bättre denna gången, men istället för att rikta in sig på vad som är fel med Alliansens politik kan man väl anstränga sig lite och ta upp det som man har gjort bra. Jag menar, Sverige är ju faktiskt ett ganska bra land att leva i även om det har sina brister ; ) 

söndagens videoblogg

SE DAGENS VIDEOBLOGG GENOM ATT KLICKA HÄR du problem med att se inlägget kan du prova med att uppdatera Quicktime.

Lördagens videoblogg

SE DAGENS VIDEOBLOGG GENOM ATT KLICKA HÄR du problem med att se inlägget kan du prova med att uppdatera Quicktime.

valrörelsen i full gång

Åkte hemifrån strax efter 7 kom hem strax efter 19, dagen har ägnats åt politik. Just nu sitter jag och skriver ut valmaterial och har ägnat de senaste timmarna åt detta. Imorgon kommer jag att vara i Falkenberg... och det är riktigt kul ; )


Nu har socialdemokraterna kommit ut med sitt material till förstagångsväljarna. Hur långt får man gå i viljan att smutskasta sina motståndare? Kristdemokraterna i Varberg uppmanar förstagångsväljarna att inte gå på socialdemokraternas skrämselpropaganda, att förstagångsväljarna ska rösta på dem som de har förtroende för och som de tror kan göra Sverige till ett bättre land.