1 a advent

Så mysigt det är med advent, idag har jag varit riktigt adventslig. Först kyrkan med alla fina psalmer som sjungs under advent, därefter tittade jag på när dottern åkte skridskor på torget, avslutade med varm choklad och sockermunk. Hemma har jag putsat och fejat, fixat lite hyacinter och så. Julstjärnorna kom upp redan igår, ja de nyinköpta iallafall tyvärr har lådan med adventspyntet mystiskt försvunnit. Har verkligen letat överallt. 

sovmorgon

Hade en underbar sovmorgon, hade satt radion på 6 för att jag hade tänkt att städa lite nu på morgonen men det var så skönt att sjunka ner mot de mjuka kuddarna under det varma täcket, katten väckte mig vid 8 och nu är klockan snart 9 och jag har inte ätit frukost än. Dags att sätta igång dagen men någon städning innan jag tar dottern till ridningen hinner jag nog inte med. I eftermiddag tänkte jag ställa mig och baka pepparkakor. Och så är det väl dags för stjärnorna i fönstret också, underbara advent.

Ha en trevlig lördag!

samma gamla hjulspår

S skriver idag på Brännpunkt i SvD, de kör som vanligt på i gamla hjulspår. Man kan ju bli trött för mindre. Lö(s)ningen heter mer bidrag. Det statliga riskkapitalet ska öka, a-kasseavgiften sänkas, statsbidragen till kommunerna öka, ökat barnbidrag och större bostadstillägg till pensionärerna (var det inte s som "lånade" en del av pensionerna i förra nedgången?). Jag tänker inte här kommentar de enskilda delarna, det är mycket möjligt att någon av delarna skulle vara intressant, utan endast konstatera att från s kommer inga nya lösningar utan man föreslår samma lösningar som förut (inte för det sagt att de skulle genomföra förslagen om de satt vid makten).

Som vanligt vill man också gömma undan arbetslösa i högskolorna, skulle inte förvåna mig om Sverige toppar listor på arbetslösa akademiker (när jag tog examen hörde jag siffror på att arbetslösheten hos nyutbildade civilekonomer och jurister var så hög som 30%). Sen skriver s att Alliansens politik är fel eftersom skattesänkningarna riktar sig till höginkomsttagare (?), dock kan vem som helst se att jobbskatteavdraget ger mest till låg och medelinkomsttagare.

Men det är väl ingen nyhet att s håller fast vid gamla tankebanor hur man ska lösa kriser och att s med en dåres envishet hävdar att Alliansen bara är till för de rika.


Alliansens vänner

Blev på SvD.se uppmärksammad på det nya nätverket Alliansens vänner. Vilket underbart initivativ! Det ger verkligen framtidstro när människor utanför den politiska sfären går samman för att arbeta för att Alliansen ska fortsätta styra Sverige även efter 2010, kan det vara så att vi ser en ny era i den svenska politiken? Efter åratal av socialdemokratisk dominans så har svenska folket fått nog.

Man skriver på sin hemsida:
Det är knappt två år kvar till riksdagsvalet 2010 och vi tycker att alliansen är värd mer uppskattning än den får. För under regeringens två första år har Sverige varit det land i Västeuropa som genomfört flest reformer. Majoriteten av vallöftena är redan avprickade! Alliansregeringen gör det de sade att de skulle göra och de gör det dessutom i ett högt tempo.

Alliansens Vänner är ett nätverk. Du blir alliansvän genom att registrera dig på denna hemsida. Gör det! Vår tanke är att nätverket ska växa och väcka det slumrande engagemang som vi är övertygade om finns för samhällsfrågor och för de idéer och värderingar som alliansen står för.

Vi vill berätta för dig om allt det spännande som händer i Sverige idag. Och vi vill ge dig allt stöd du behöver för att själv berätta för andra hur viktigt det är att alliansregeringen får förnyat förtroende i valet 2010. Vi upplever att det bara finns ett trovärdigt regeringsalternativ i Sverige just nu.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Gårdagen

Igår stannade jag kvar i Halmstad efter jobbet och var med på Halmstads lokalavdelningsträff där Tommy Bernevåg Forsberg, kommunpolitisk sekreterare, talade om kristdemokratiska valfrågor etc. det var trevligt.

äntligen färdig

Har stått i köket sedan kl 14 och ordnat med kött. Köpte en hel låda (25 kg) Årnäs naturkött, nu är hela frysen proppfull.

strålande morgon

Frosten ligger över marken och solen reflekterar sig i varje iskristall, sovmorgon till 8 och nybakade scones till frukost. Visst är det underbart att leva!

Lissabonfördraget

Jag hade en tanke om att skriva om Lissabonfördraget men jag tror att jag återkommer till det en annan dag, nu ska jag ha lite fredagsmys.

Jag tycker i alla fall att det är bra att Riksdagen röstade ja till EU fördraget

På SvD kan du läsa mer om Lissabonfördraget

Översyn av EU:s jordbrukspolitik

Jordbruksministrarna har presenterat resultatet av översynen av EU:s jordbrukspolitik CAP, där 62 procent av EU:s budget inryms. Man kan helt klart ifrågasätta produktionskopplade jordbruksstöd som underblåser orättvisor i världen. Jag tror att det hade varit mycket bättre att satsa på handel med andra länder istället för bistånd.

Den kristdemokratiska riksdagsledamoten Iren Oskarsson säger:
 
Dagens beslut är ett steg i rätt riktning. Europas marknader behöver i större utsträckning än idag öppnas för utvecklingsländernas exportvaror, de exportstöd till europeiska länder som fortfarande hemsöker jordbrukspolitiken måste bort.

Svenska och europeiska jordbrukare ska konkurrera med kvalitet och ekologisk framsynthet. Landskapsvård och djurskydd är uttryck för mervärden i svenskt jordbruk.

Ta till exempel levnadsvillkoren för höns. I Sverige har vi ställt om inhysningssystem så att fåglarna har tillgång till rede, sittpinne och sandbad. I resten av Europa är det bara var femte höna som har den här basala livsmiljön i sin bur. Nu är vi benchmarkstandard för resten av kontinenten och har all anledning att fortsätta leda för kv
alitet, avslutar Irene Oskarsson.

nu ligger det en rapport på min dator...

... som väntar på att bli läst. Blev tipsad i dagens HN av Mikael Kulanko, regionchef för Svenskt Näringsliv i Halland. Fil dr Åsa Hansson har skrivit en rapport om om hur skatter påverkar entreprenörskap och nyföretagande och presenterar vetenskapliga belägg för att höga skatter leder till färre företag. Ser fram emot att läsa rapporten eftersom jag tycker att det är ett oerhört viktigt och intressant ämne. Rapporten hittade jag förresten på regeringens hemsida

Läs även andra bloggares åsikter om , ,   , ,

inside från maktens centrum

Ja nu ska jag väl inte överdriva i rubriken ; ) här kommer i alla fall en liten rapport från dagens fullmäktige. Jag tar det från start.

Jan Hyllstam hade skrivit en interpellation om "Vad gör Varbergs kommun för integrationspolitiken", en viktig fråga men om jag ska vara ärlig kändes den som en anledning att han skulle få möjlighet att få en egen stund för att tala om vad han tycker är viktigt. Jag tror att vi ska vara försiktiga med att börja använda detta som verktyg för att få och stå och hålla ett längre anförande i vilket ämne man nu väljer att ta upp. Dessutom tyckte jag nog att han tog sig friheten att generalisera lite väl mycket på övriga fullmäktigsledamöters bekostnad, t.ex. sa han "jag tror inte att många här inne har några utomeuropeiska vänner", jag tycker inte om när andra som inte känner mig lägger sin sanning på mig.

Men mest har det naturligtvis talats om budget.

Som tur är hade vi begränsat tiderna något, gruppledarna fick hålla ett anförande på max 10 min (alla skötte sig bra), sedan hade övriga 5 min/inlägg. Ett tag trodde jag faktiskt att det skulle gå ganska fort men man ska inte ropa hej förrän man gått över bäcken, vi höll nämligen på mellan 9-18:30 en ganska lång dag kan jag tycka (helst när jag från början funderade på om jag kanske skulle få komma hem tidigare än vad jag brukar göra i vanliga fall, jag hade ju ändå tagit semester dagen till ära).
Roger Kardemark gjorde ett bra anförande, en kvinnlig socialdemokrat suckade dock som vanligt när Roger är uppe och talar men det kanske inte är så konstigt "allt som kristdemokraterna är för ska socialdemokraterna vara emot"

Något som jag reagerade på var en formulering i Kultur och fritidsförvaltningen där man under rubriken Ungdomsverksamhet skrev:

Verksamheten vänder sig i huvudsak till åldersgruppen 12-30 år. Utökat behov av aktiviteter för ungdomar i åldersgruppen 16-30 år. Nya ungdomsgårdslokaler i Träslövsläge och på Håsten. Utökad sommarlägerverksamhet samt utökade öppetider på gårdarna.

Våga vägra kallas ungdom när du är vuxen! Jag stör mig faktiskt enormt mycket på att man kallar vuxna människor för ungdomar. Tillståndet vuxen är socialt betingat, i vår kultur tlar vi om en växling från barn/ungdom till vuxenstadiet. Övergången innebär att individen får en annan ställning i samhället. Att vara vuxen innebär att man måste ta större ansvar för sina handlingar. Personligen skulle jag föredragit att man slutade kallas ungdom när man fyller 18 år. Annars vet jag att man brukar flytta fram ungdomsgränsen något. I FN talar man om ungdomar i åldersgruppen 15-24, socialstyrelsen definierar ungdomar som någon i åldern 13-20 (kanske den bästa definitionen?). Fast det klart vad det gäller taxor för att betala entré definierar kultur och fritidsnämnden en person som vuxen efter 16 så man är inte helt konsekvent. Jag återkommer med all säkerhet i ämnet eftersom jag tycker att det är en betydelsefull fråga, det handlar om ett infantilt samhälle som vägrar bli vuxna vilket i sin tur innebär att man vägrar ta ansvar för sina egna handlingar.

Vilket leder mig in på s som anklagar Alliansen för att människor valt att stå utanför a-kassan, vi måste ta ansvar för våra egna liv. Jag tog upp det till diskussion men som vanligt när det gäller jobbpolitik hamnade s i fråga om nivåer i a-kassan. Det märktes stor skillnad, Alliansen talar om jobbpolitik och s talar om a-kassa vilket även sker på riksplan.

Det blev en hel del debatt om ishall. Alliansen gruppledare har skrivit en klargörande insändare om ämnet som finns att läsa här

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Fullmäktige

Ja idag är det som sagt fullmäktige och vi ska behandla budget. Eftersom det brukar dra ut på tiden med budgeten är detta det enda kf som äger rum på dagtid. Om fler nämnder hade haft sammanträde på kvällstid kanske fler hade engagerat sig. Själv sitter jag bara i fullmäktige eftersom jag inte är så pigg på att behöva ta ledigt från jobbet ca 1 dag i månaden för att sitta på sammanträde.

Som tur är har vi begränsat taltiden, det tycker jag är riktigt bra. Det finns de som gillar att höra sin röst och brodera ut vad de vill säga mer än vad jag orkar lyssna på.

Livshjälp istället för dödshjälp

Det är skönt när det parti man har valt att engagera sig i är av samma åsikt som en själv...kanske ett skäl för att engagera sig i ett parti ; )

Chatrine Påhlsson Ahlgren, riksdagsledamot för Kristdemokraterna motsätter sig det ställningstagande som arbetsgruppen inom Statens medicinsk-etiska råd gjort när man öppnat dörren till aktiv dödshjälp. Det viktiga för henne är att vi satsar och utvecklar den palliativa vården. Hon säger:

"Det måste stå klart och tydligt att vårdpersonal är i livets tjänst. Det handlar om synen på de svaga och sjuka."

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

om budgeten

Ja världsläget är ju inte det bästa just nu, hur det kommer att påverka Sverige och Varberg kan man egentligen bara spekulera i. Risken för att 2009 blir ett ansträngande ekonomiskt år är ganska stor, minskad aktivitet i näringslivet kan leda till ökad arbetslöshet vilket påverkar skatteintäkterna negativt. Men tack vare den försiktighet som Alliansen ändå visade i våras blir justeringarna begränsade i förhållande till de budgetramar som beslutades i maj.

Budgeterande investeringarna inom det skattefinansierade områdena ligger på ca 93 miljoner kronor för 2009 plus ca 35 miljoner i plan. Investeringarna ligger ungefär i nivå med vad kommunen klarar av utan ytterligare upplåning. Exempel på investeringar är förskolor i Bläshammar och Stråvalla, gruppbostad, färdigställande av Veddiges nya idrottsplats, idrottshall i Breared, påbörjad om- och tillbyggnad av Varbergs bibliotek/kulturhus. Någon ny ishall , som det tidigare har talats om, eller ombyggnad av simhallen planeras inte under 2009. Prsonligen kan jag tycka att det hade varit mycket bra om vi hade kunnat bygga om både simhall och simstadion men resurserna är ju begränsade och pengarna ska S lovar ju, liksom på riksplanet, mer av allt. Men kommunen har tyvärr inte tillgång till varken några guldbyxor eller sedelpressar.

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

måndag

nu bär det av till måndagsmöte, ikväll ska vi bland annat diskutera morgondagens kommunfullmäktige.

det flyger plast trädgården

som jag ska gå ut och samla ihop, för en gångs skull regnar det inte i alla fall. Plasten satt runt dräneringsmaterialet (tror jag i alla fall) som de var och satte på huset i förra veckan, just nu ser vår trädgård ut som rena rama gyttjepölen (efter att grävningsmaskinen har gjort sitt) men jag hoppas att jag får till det i vår

videoblogg söndagen den 16 november

Edit

Ny bloggare

Roger Kardemark, gruppledare för Kristdemokraterna i Varberg har börjat blogga.

Hans blogg heter kort och gott kardemarks.blogg.se

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Liza-Maria Norlin till Riksdagen

Kristdemokraternas Lars Lindén lämnar till årsskiftet sitt uppdrag som riksdagsledamot, övertar uppdraget gör den mycket kompetenta Liza-Maria Norlin.

Eftersom jag träffat Liza-Maria ett flertal gånger i olika sammanhang inom politiken vet jag att hon kommer att göra ett lysande jobb i riksdagen.

Grattis Liza-Maria och grattis riksdagen och kristdemokraternas riksdagsgrupp


 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

En generationsfråga?

Kan inte låta bli att tycka att fildelningsproblemet till stor del kan skyllas på branschen. Hade man från början erbjudit ett bra alternativ hade vi nog inte haft problemet med illegal nedladdning, men branschen skulle fortsätta att tjäna stora pengar även om de kunde undvika kostnader så som distrubition. Hade man t.ex. tagit 1 krona per nedladdad låt tror jag många hade nappat, och man hade säkert laddat ner samma låt flera gånger. Det handlar om teknisk utveckling, istället för att kämpa emot skulle man kunna se möjligheterna. Nu kräver man att politiker lagstiftar och förbjuder.

Själv har jag aldrig laddat ner en enda låt, jag vet inte hur man gör. Men det handlar nog mycket om att jag inte är speciellt intresserad av musik. Jag tror att jag har köpt 2 singlar i hela mitt liv, en var till LP och en till CD, det säger väl en del om mitt musikintresse, för mig räcker det med radion. Alliansens ungdomsförbund är samtliga negativa till Ipred-lagen. I
SvD säger Charlie Weimers, ordförande i KDU:

"Vi har en klart skeptisk inställning till att Sverige bör implementera det här förslaget, och har en lite annan syn på integritetsfrågan än moderpartiet. Det var tydligt i FRA-frågan och också i frågan om DNA-register att vi inte köper argumentet att den som rent mjöl i påsen inte har något att frukta. Det finns så många exempel på hur sådana här system har missbrukats"Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Nu får vi inte luta oss tillbaka

bara för att det ser ut som Alliansen kommer att vinna även 2010.

SvD skriver om att Sahlins leende nog har stelnat nu när samtalen har avbrutits mellan de tre vänsterpartierna eftersom man misslyckats med att komma överens om den ekonomiska politiken

SvD formulerar sig som vanligt väl, klipper nedan in ett utdrag från ledarsidan ang. s politiska förslag

"­Alliansen identifierade ett problem med hur själva konceptet försäkring hade urholkats till att faktiskt bli mer av bidrag, ­betalt av skattebetalarna.

Mona Sahlin med flera konfronteras sällan med detta samband. Sannolikt eftersom höga skatter är ett allmänt elände som man suckar över, medan lägre a-kassa upplevs som personligt. Här ligger Sahlins starkaste möjlighet. Om hon kan lova väljarna en 80-procentig "rättighet" och samtidigt lyckas övertyga dem att höga skatter inte gäller dig personligen - de ska någon annan, företrädesvis rik typ betala - så har hon vunnit mycket. Alliansens måste således förklara att hög skatt är personligt. Samt fortsätta påpeka att en 80-procentig, icke-försäkringsmässig a-kassa inte är ett vitten jobbskapande.

S talar alltså tyst om hur de ska finansiera sin 80/80-lösning. Men Lars Ohly vet hur man gör. Vid en pressträff i tisdags konstaterade Ohly att "fler måste betala mer skatt, inte bara de rika. De är inte tillräckligt många för att betala för välfärden."

De rika typerna finns inte. Så, kära låg- och medelinkomsttagare, detta är planen: Du betalar mer skatt, så får du 80 procent av den lön du en gång haft."

(SVD ledarsidan)

bild från höstkampanjenJag och Robert Majlöv delar ut vår kampanjtidning på torget i Varberg

Kristdemokraterna är inte överraskade

inte jag i alla fall, och så tar jag mig friheten att i rubriken göra mig till tolkare för samtliga kristdemokrater men jag är ganska säker på att det jag säger stämmer dvs. att Kristdemokraterna inte är överraskade över att Mats Odell gör ett så bra arbete.

Ledarbloggen på SvD skriver, under rubriken "Odell från slagpåse till titelförsvarare":

Finanskris och lågkonjunktur kommer att utsätta de politiskt ansvariga för många fler svåra prövningar, men hittills har de visat sig hålla måttet.och så missade jag det, strunt också

Göran Hägglund deltog i senaste Insider om de vansinnesdåd av psykiskt sjuka som sker i samhället. I Varberg har vi den senaste veckan kunnat läsa i tidningen om problem vad det gäller ett boende och en psykiskt sjuk person som har oroat barn och boende i närheten.

Hägglund menar att de viktigaste åtgärderna för att undvika våldsdåden som sker av psykiskt sjuka handlar om att korta köerna inom psykiatrin och se till att de första platser människor söker sig till för att få vård - vårdcentraler, mödravården och skolhälsovården - måste bli bättre på att fånga upp människor som visar tecken på att må psykiskt dåligt.

Han anser även att det behöver bli mer attraktivt för läkare och annan personal att arbeta inom psykiatrin, och personalen måste få bättre vidareutbildning.

Därför satsar regeringen nu 2,7 miljarder på detta viktiga området.


hemma igenDå var jag hemma i soffan igen, bryr mig inte om en videoblogg men det var ett tag sen så det kommer nog en snart, nu ska jag dricka te, äta tårta och titta på TV med maken. Ha en trevlig måndagskväll.

Hemma och vänder

Ska äta lite av gårdagens smörgåstårta (hade lite kalas igår, passerar idag strecket 30 dvs. jag fyller 31), sedan bär det av till Falkenberg och distriktsstyrelsemöte. Har lyxen att bli upplockad hemma.

Måndagsmorgon

Mörkt utanför fönstret, vinden viner i knutarna, brasan sprakar i kaminen. Dags att gå och sminka sig, sätta fram frukost och ta itu med veckan.

Ha det gott!

Prinsesstårta

Bakade en prinsesstårta för första gången i mitt liv, riktigt imponerad över mig själv. Tyvärr tog jag ingen bild på den för den blev riktigt fin. Men här hittade jag receptet. På sidan skriver man att riktig prinsesstårta inte innehåller någon sylt men personligen tycker jag att det behövs någonting som piggar upp en prinsesstårta men istället för hallonsylt stoppade jag hallon i tårtan. Och för den som inte har maizena hemma så kan jag tala om att det fungerar med potatismjöl i vaniljkrämen också.

Finns det någon som du tycker är schyst?

skicka en hälsning och tala om det

Jag tycker du är schyst!
Skicka en hälsning

på rätt väg

Nu är vi på rätt väg, fortsätter det så här kan man känna framtidshopp. Vad jag talar om? S rasar och kristdemokraterna ökar, det känns bra tycker jag.

Bra

att man ska sänka personvalsspärren till 5 % även i riksdagsvalet!

Läs mer på SvD

Göran Hägglund om äktenskapsfrågan II

Göran Hägglund skriver på SvD Brännpunkt

"Det har i debatten föreslagits att jag och övriga kristdemokratiska statsråd skulle acceptera att vi är i minoritet, låta regeringen lägga fram en proposition om könsneutrala äktenskap och därefter reservera oss.

Det är inte så alliansen arbetar. Om alliansen öppnar upp reservationen som en arbetsmetod står hundra frågor och lurar runt hörnet där vi skulle frestas att använda samma dåliga lösning. Alliansregeringens unika förmåga att nå resultat med gemensamma krafter skulle därmed gå förlorad.

Det kommer därför att bli en proposition från regeringen som inte innehåller några förslag i äktenskapsfrågan. Vid riksdagens kommande hantering kommer kristdemokraterna att verka för en civilrättslig reglering.

Även våra väljare, och de ytterligare kanske 30 procent av befolkningen som tycker som vi, bör få se sina åsikter återspeglas när riksdagen tar ställning till lagstiftningen.

Det fanns en statsmannalösning inom räckhåll. Jag beklagar att vi inte kommit överens och därmed ytterligare manifesterat alliansens förmåga att lösa svåra frågor. Jag hoppas och tror att alliansen fortsatt kan samarbeta väl.

Kristdemokraterna har självklart för avsikt att fortsätta regeringssamarbetet för att nå ytterligare fyra framgångsrika år i majoritet."

Såg att man från oppositionens håll försökte få det till att frågan skulle kunna splittra Alliansen, personligen tror jag inte det. Som man kan läsa ovan tror inte Hägglund det heller.

Jag håller med Holger Gustafsson

Holger Gustafsson är kristdemokratisk riksdagsledamot i utrikesutskottet. I ett pressmeddelande uttalar han sig om den stening som nyligen skedde i Somalia. Flickan som hette Aisha Ibrahim Duhulow blev bara 13 år gammal och dödades enligt Amnesty International av islamistmilis efter att hon blivit våldtagen och sedan försökt anmäla det.

Gustafsson säger:

"Jag förväntar mig att Carl Bildt kraftfullt fördömer det inträffade och tar upp sharialagarnas grymma konsekvenser inom ramarna för Sveriges internationella kontakter."

och han fortsätter:

"Steningen utfördes av ett 50-tal män framför ögonen på en publik på flera tusen personer och steningen var den första efter det att islamistmilisen tagit makten i staden och infört islamska sharialagar och det är ofattbart att dessa religiösa och kulturella sedvänjor fortfarande kan pågå i vår omvärld. Frågorna kring jämställdhet, rättvisa och frihet kan aldrig bli verklighet där grupper som praktiserar sharia styr och därför måste dessa frågor lyftas ytterligare på den internationella agendan, så fler oskyldiga barn inte dödas"


Jag skulle önska att Sverige varje gång ett dödsstraff verkställdes, oavsett på vem som dödas, går ut och fördömer. Att ta någon annans liv är aldrig rätt, oavsett om det är staten som avrättar med en giftspruta eller om det är någon som mördar någon i vredesmod. Att döda är att gripa in i livet på ett sätt som vi inte har rätt till.

lite reklam för ett schystare SverigeGöran Hägglund om äktenskapsfrågan

Lägger nedan in Göran Hägglunds inlägg (kopierat rakt av från www.kristdemokraterna.se) om äktenskapsfrågan

"Tyvärr har kristdemokraternas försök att få alliansen att hitta en väg framåt i äktenskapsfrågan nått vägs ände. Därmed kommer det inte heller att bli någon proposition om könsneutrala äktenskap från regeringen. Vi beklagar att det inte gick att komma vidare, eftersom vi menar att en lösning som mött alla partiers politiska mål var inom räckhåll.

Det säger Göran Hägglund idag, onsdagen den 5 november, med anledning av att regeringen inte kommer att lägga någon proposition om könsneutrala äktenskap.

-Vi har under vägen föreslagit en civilrättslig lösning för samlevnad mellan både hetero- och homosexuella par. Detta skulle innebära att äktenskapet som begrepp lämnats tillbaka till kyrkor och samfund, varifrån det ursprungligen kommer, samtidigt som alla par fått en juridisk reglering av sin samlevnad. Vi har även varit öppna för andra lösningar för att uppnå alla de mål som regeringens olika partier har haft i denna fråga, säger Göran Hägglund och fortsätter:

 

- Att vi inte lyckats komma överens blir dessvärre en plump i alliansens protokoll. Det är naturligtvis inte bra att regeringen misslycktas att hitta en väg framåt i denna fråga, så som vi gjort i många andra svåra frågor.

 

- Nu överlämnas frågan till riksdagen för avgörande. Regeringen ska fortsätta att koncentrera sig på alla de frågor som måste lösas för att ta Sverige ut ur lågkonjunktur och skapa en tryggare tillvaro för människor i deras vardag. Arbetet i riksdagen fortsätter för den civilrättsliga lösning som kristdemokraterna förespråkar. Vi kommer självklart att lägga motioner i frågan och arbeta för att få uppslutning kring ett förslag som kan vara samlande och visar respekt för många människors uppfattningar."

Själv ska jag gå och fixa middagen

Godmorgon!

Fortfarande mörkt ute, jag borde gå och fixa frukost istället för att sitta här och skriva. Fastnade lite i nyheterna på nätet men som sagt nu är det dags att stänga ihop datorn och påbörja dagen.

Ha en trevlig dag

Kristdemokraternas schystare höstkampanj

Nu drar Kristdemokraternas höstkampanj igång, samma tema som förra gången - ett schystare Sverige. Läs om den på www.schystare.se

Vad vill vi med vår kampanj? Jo vill uppmärksamma att Kristdemokraterna arbetar och vill fortsätta att arbeta för ett schystare Sverige. Ett schystare Sverige är ett tryggare Sverige. Vi vill ha ett land där vi tillsammans ta ansvar och bryr oss om varandra. Vi vill ha ett land där det finns möjlighet att förverkliga drömmar om bättre barnomsorg, sjukvård, äldreomsorg och företagande. Trygghet i det lilla är trygghet i det stora.
Inga vårdköer! Det är vårt mål. Den som har minst ska få mest
  Rätt att bestämma själv också när jag blir gammal!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Fler håller med Hägglund

Läs artikel på brännpunkt i SvD

Det är så ORÄTTVIST

Vänsterns Ida Gabrielsson skriver till Mona Sahlin på Expressen om att det inte blir en vänsterregering utan vänstern.

"Vi måste kasta ut den orättvisa regeringen Reinfeldt, men vi måste också byta kurs"

Ja rättvisa är verkligen en term som blivit missbrukad av vänstersidan. Vad är det för rättvist med att den som vidareutbildar sig och tar studielån (som inte går och utöka med att arbeta extra för mycket) för att kunna tjäna mer pengar blir straffad i form av högre skatter? Vad är det för rättvist med att fastighetsskatten tvingade människor som inte hade råd att sälja? Vad är det för rättvist med att få betala skatt på redan skattade pengar (förmögenhetsskatten)? Vad är det för rättvist med att inkomstskillnaderna ökade under s-styret 1994-2006 pga. att fler blev förtidspensionärer och långtidssjukskrivna? Jag har en känsla av att vänsterns rättvisa handlar om att alla ska vara beroende av staten, om alla betalar in sin lön till staten så kan staten portionera ut en lagom stor del och så blir ju användningen av inkomsterna mycket mer effektiv.

"Det handlar inte bara om att vinna valet, utan om att vinna ett regeringsmandat som kan ge tid att läka såren i välfärden. Folk vill ha en förändring."

Vad är det för förändring som folk vill ha? Vill man att Sverige åter ska toppa listorna för högskatteland? Vilken efterfrågad förändring är det som Ida talar om? Är det inte så att Alliansen delvis blev vald för att Svenska folket hade fått nog av det misslyckade socialdemokratiska styret?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Huslig...

...har jag varit idag, just nu står en stor gryta med äppelmos och kokar på spisen, jag har torkat äppelringar i ugnen och fryst in äppelklyftor. Dessutom har vi varit ute och plockat lite trattisar. Elden sprakar i kamminen och maten är på gång.

Önskar en trevlig alla helgons dag.

vintern är på väg

I delar av landet har det snöat de senaste dagarna dock inte här i Varberg. Men i natt kom första frosten och jag kan se bladen falla från träd och buskar. Vilken tur att jag fick dottern att hjälpa til att plocka in äpplena igår (en riktig kapitalist, när jag erbjöd pengar för varje korg var arbetsviljan STOR). Nä det är bara att pälsa på sig och njuta av det underbara vintervädret.