Mitt invigningstal

Mitt invigningstal:

Godkväll, vad roligt att så många har kommit. Jag cyklade hit i mörkret, det ska bli trevligt att cykla hem i ljus.

Jag är stolt över att vara varbergare och idag är jag extra stolt när jag får inviga belysningen av strandpromenaden. I början av 2008 sade kommunfullmäktige sa ja till min motion om belysning och redan idag står vi här för att se resultatet.

Strandpromenaden är en populär och betydelsefull del av Varbergs identitet. Belysningen kommer att öka tillgängligheten. Jag ser framemot att fler kommer att använda vår underbara strandpromenad även efter mörkrets inbrott, jag vet att jag kommer att göra det.

Det fanns vissa farhågor när beslutet togs men jag tror att dessa försvinner när man ser hur fint det blev. Belysningen är en diskret och energieffektiv ledbelysning. Ljuset riktas nedåt för att vi ska kunna fortsätta att beundra stjärnornas sken. Samtidigt kommer lampornas ljus att göra att vi kan känna oss lite mer trygga, och vi kommer att kunna se åt vilket håll vägen bär oss.

Vi har många att tacka för att det här idag blir verklighet, vi har ljusgruppen som har bestått av Rune Österberg från gatuförvaltningen, Eva Eriksdotter från kultur- och fritidsförvaltningen, Maria Söderlund från stadsbyggnadskontoret och Bengt Sunesson från Varberg Energi AB.

De har haft i uppgift att arbeta fram ett förslag på ljussättning. Till sin hjälp har de bland annat haft unga belysningstekniker från Ljushögskolan i Jönköping dessa har tagit fram förslag bland annat vad det gäller den effektbelysning som vi kommer att kunna se. Jag vill även passa på att uppmärksamma Markteknik som gjort allt markarbete och Norrlys varifrån lamporna kommer. En tanke även till alla övriga som på något sätt varit delaktiga i detta projekt.

Turismen är viktig för Varberg och jag är helt säker på att det inte bara kommer att vara vi varbergare som uppskattar att vi har fått belysning på strandpromenaden. Idag inviger vi belysningen mellan Ringvägen och Simstadion. Vem vet, i framtiden kanske vi har belysning hela vägen ända fram till Kåsa, vilket var min önskan när jag skrev motionen.

Men som sagt, det är underbart att få stå här ikväll och få äran att inviga denna belysning. Vi politiker har ofta en tendens att bli alltför långrandiga därför ska jag inte säga mer. Kultur och Fritid har arbetat fram ett späckat program vad det gäller Kultur dag och natt så här finns mycket kvar att se ikväll. Jag tror inte att det bara är jag som längtar efter att se resultatet. Så med dessa ord och med fyrverkerier från Linders förklarar jag belysningen av strandpromenaden invigd.


Kommentarer
Postat av: tobbe i varberg

lysande lilith

2009-10-25 @ 16:14:51
Postat av: Lilith

Tack Tobbe

2009-10-25 @ 16:25:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback