Jag lever i rätt län!

Hallänningar blir äldst i landet

Kommunfullmäktige

Det blev ett långt fullmäktige igår, var inte färdiga förrän 23. Många och långa diskussioner om både interpellationer och motioner. Hade gärna berättat lite mer om vad som diskuterades men jag måste åka och jobba.

KF

Sitter just nu och läser handlingarna inför kommunfullmäktige på tisdag. Finns det ngt intressant? Nja sådär, bland annat ska vi ta beslut om "Föreskrifter om avfallshantering i Varbergs kommun", precis sådant som gör politik så himla roligt ; )

Motioner som kan vara intressanta att kommentera kan vara motionen om "Badtid endast för kvinnor", tycker jag väl sådär om. Ska vi införa badtid för alla olika grupper som finns i samhället finns det ganska snabbt ingen tid kvar för oss andra som tycker att det är ok att bada tillsammans. Men det klart med den kroppen som man har nu efter julätande (som av en händelse råkade vara från nov till feb) och frånvaro av sol kanske det inte är kul att visa sig för någon, inte ens för andra kvinnor ; )

Och sedan är det motionen om att införa kollektivavtal som krav vid upphandling... eller nej förresten den bryr jag mig inte om att kommentera. Kd yrkade i servicenämnden avslag på motionen med hänvisning till det osäkra rättsläget och pågående process. Det tycker jag var bra, sen finns det vissa andra problem med att kräva kollektivavtal vid upphandling. Oj nu kommenterade jag den trots allt.

Sen en minikommentar om förslaget till Trönninges fördjupade översiktsplan (kommer att behandlas i KS). Mitt i allt kommer punkten "Öka jämställdheten" in, hallå det är en översiktsplan. Vad har jämställdhet med översiktsplaner att göra? Man kanske inte ska gå till överdrift....

Töandet kom av sig

vilket gjorde att det var ett tunt lager is över nästan hela Varberg idag.

Stockholmsbesök

Var i Stockholm igår över dagen, är med i en grupp som skriver KDU´s välfärdsmanifest. Jag tror att det kommer att bli ett toppenbra manifest ; )

Snöovädret innebar en hel del förseningar men jag kom hem i alla fall. När jag kom t Varbergs station fick jag släpa mig och min cykel hela vägen hem, i vanliga fall tar det bara ett par minuter att cykla men igår kändes det som en evighet. Tårna och fingrarna var alldeles bortdomnade när jag kom in i värmen. Blev inte varm på hela kvällen. Men nu är det dags igen, ska till pulkabacken med dottern

det finns bättre saker att lägga pengarna på

Läser i tidningen Riksdag & Departement att det inom EU produceras för mycket vin, nu vill parlamentet satsa pengar på att marknadsföra vinet och "locka nya konsumenter" bland annat ska man berätta om "vinets egenskaper och dess gynnsamma hälsoeffekter".


Kristdemokraternas ministrar och garantibevis

 

Fredagstankar om kärlek

Jag hörde på radion i morse att skilsmässorna ökar. Jag tycker att det är sorgligt att tron på evig kärlek tycks blekna. Och då talar jag inte om tron på evig kärlek med definitionen nyförälskad-hela-livet dvs. den kärlek vi genom filmer och sagor har lärt oss om. För tron på just den ”eviga” kärleken finns. Problemet är bara det att när vardagen smyger sig på eller när nyförälskelsen lägger sig så tror man att det inte var den rätta och att den rätta fortfarande finns där ute någonstans och väntar, och att det är bättre att göra slut på det som dåligt än att fortsätta att harva.

Häromdagen satt jag och zappade och hamnade på TV 3 nysatsning. Såg bara en liten bit men fick i alla fall höra vad RFSL tycker om tvåsamhet. Jag tycker att det är sorgligt att se RFSL representanter sitter i TV och tala ner tvåsamheten och tala ner kärnfamiljen på det sätt som man gjorde. Blir vi verkligen lyckligare av att knulla runt?

Jag tror inte det.

Varför talas det inte mer om den djupa kärlek som uppstår i ett längre förhållande? Varför talas det inte mer om hur vi kan hålla samman? Vad är 1 dåligt år om man får 49 lyckliga år tillsammans. Vad är 5 dåliga år utspritt på en livstid tillsammans?

Varför ska vi alltid vara så extrema? Förr skulle man vara kvar i ett äktenskap oavsett om det innehöll både fysisk och psykisk misshandel, idag ska man lämna sitt äktenskap för att man vill förverkliga sig själv.

Nä jag tycker att det är dags att uppvärdera äktenskapet och den livslånga kärleken!

Finns klassamhället?

svaret på frågan är "ja", men jag skulle även vilja tillägga att jag inte tror att klassamhället är negativt i sig däremot har vi ett stort problem om man inte kan ta sig från en klass till en annan, när hopplösheten infinner sig hos dem som står längst ner på stegen.

Jag har just läst boken "Klass -  Är du fin nog" av Anneli Jordahl. Hon skriver:

"Klassresan bör vara möjlig för den som vill och i Sverige finns en stambana för klassresenärer. Tyvärr nedläggningshotad, men än så länge avgår ett och annat mjölktåg med enstaka passagerare."

Alla hjärtans dag

/upload/images/forstasidan/allhjartan173.jpg

Alla hjärtans dag 14 februari

Sänd ett e-vykort till någon på Alla hjärtans dag


äntligen fredag

Idag blir det fredagsmys med familjen, det var ett par veckor sedan sist så det ska bli så trevligt.

Ha en trevlig helg!!

ett vackrare mig

har varit på Mary Kay party och köpt hudvårdsprylar, kommer att bli vrålsnygg ; )

Abort

Läs Marie Söderqvists inlägg om abortfrågan. Jag har känslan av att inlägget kommer att väcka många ilskna reaktioner men även en hel del positiva. Jag tycker att det känns som att vi i Sverige idag inte vågar debattera abortfrågan. Vi är rädda för att, om vi lyfter frågan, betraktas som fanatiska.

Som kristdemokrat har jag många gånger fått frågan om varför kristdemokraterna är emot abort. Men kristdemokraterna är inte emot fri abort. I vårt principprogram står det:

"Mot bakgrund av människovärdesprincipen är det omöjligt för staten och lagstiftaren att ställa sig neutrala till det etiska dilemma som en abort innebär. En abort innebär att ett liv släcks. Lösningen på detta dilemma är emellertid inte förbud. Erfarenheten visar att där aborter inte är tillåtna utförs de ändå, och då med metoder som hotar kvinnors liv och hälsa. Det är inte rimligt att någon annan än kvinnan under graviditetens första fas fattar det avgörande beslutet om en eventuell abort. Målet ska vara ett samhälle där aborter inte efterfrågas. Samhällets uppgift måste vara att genom förebyggande arbete minska oönskade graviditeter, samt att erbjuda bästa möjliga stöd för att inte praktiska, ekonomiska eller sociala svårigheter ska utgöra hinder för att fullfölja graviditeten."

 

Personligen kan jag tycka att i takt med att läkarvetenskapen går framåt och att man kan rädda fler tidigt födda att det är dags att våga diskutera i vilken vecka det ska vara tillåten med fri abort.

Vi lever i ett samhälle där vi har mycket god tillgång till preventivmedel, om något ändock skulle hända finns dagen-efter-piller receptfritt på apoteket. Hur kommer det sig att vi trots detta genomför så många aborter i Sverige? Jag tycker inte abortfrågan är enkel, den är inte svart eller vit. Men vi måste våga föra en diskussion.

 

 


Hemma

Kvällen tillbringades i soffan framför melodifestivalen tillsammans med min underbara familj.

Partifullmäktige

Då har jag varit på mitt första partifullmäktige. Då jag bara är ersättare har jag inte varit med och tagit några beslut men jag kan nog säga att de beslut som togs var bra beslut. Bland annat har partiets verksamhetsplan tagits. Jag hyser stort hopp om att, om vi följer denna, kommer att göra ett bättre val 2010 än vi gjorde 2006. Och jag hyser ett stort hopp om att Alliansen kommer att finnas kvar vid regeringsmakten efter att väljarna 2010 ser allt gott som vi i Sverige genomfört under mandatperioden.
 
Kristdemokraterna har en vision om ett varmare, mänskligare och hederligare Sverige. Ett samhälle där alla räknas och där vi tar ett större ansvar för varandra, där alla får större möjligheter att utvecklas efter sina egna förutsättningar, där miljön förvaltas väl och där fattigdom tas på större allvar. Kort sagt Kristdemokraterna vill ha ett samhälle där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter.

Kan ju passa på att även avslöja att Kristdemokraterna redan nu helt eller delvis kan bocka av 75 % av vårt garantibevis.

Läs även vad vår nya partisekretere Lennart Sjögren säger på
www.kristdemokraterna.se