tillbaka till vardagen

Nedanstående inlägg hade tydligen inte blivit publicerat (det har väl med det mobila bredbandet att göra, tog väl för lång tid att ladda ner sidan. Ja, ja i vilket fall som helst lägger jag ut inlägget nu.)

Imorgon är det dags att avsluta semestertillvaron och återgå till arbetet. För mig har det nog varit perfekt semesterväder, i början var det ganska dåligt och det passade ju precis med tanke på att vi hade så mycket att ta hand om inomhus och nu de senaste dagarna har sommarvädret slagit till rejält och jag har fått både bada och sola innan semestern ändade.

Och när jag ändå talar om bad kan jag passa på att dela ut en riktigt vass tistel till den person som runt femtiden igår körde vattenscoter vid Kåsa, helt klart alldeles för nära de badande. Fram och tillbaka som en galning, man riktigt såg hur de badande minskade, kunde överhuvudtaget inte gå så långt ut

semester

Ja då går semestern mot sitt slut, tänk att 3 veckor går så fort, tänk om det hade varit som när man var barn, ett helt sommarlov som aldrig verkade ta slut och när det väl var slut så var man så utvilad att man riktigt längtade till skolan. 3 veckor är alldeles för kort ; ( nästa sommar tror jag att jag ska ta 4 och då hoppas jag att vädret kommer att vara bättre än i år (men jag hörde faktiskt att värmen var på väg, om den kommer imorgon tänker jag lägga huset på hyllan och cykla ner till stranden med dottern).

Och så längtar jag efter fiberkabeln som skulle installeras, mobilt bredband är inte det snabbaste om man säger så (tänk vad fort man blir bortskämd med snabbheten på internet, det var inte många år sedan jag tyckte att det var helt ok att sitta och vänta på att sidorna skulle laddas ner, nu vill jag ha det på ett ögonblink)

Men nu tänker jag inte längta mer, man längtar ju alldeles bort sitt liv och livet går så fasligt fort och så säger de att livet går ännu fortare när man blir äldre, det kommer ju gå i racerfart. Jag kommer inte vara färdiglevd när det är dags att dö om det ska gå så här fort... oj, oj här fick man visst en liten ålderskris mitt i blogginlägget, det kanske är den där 30 års krisen som dyker upp, ett halvår senare ; )

Nä nu ska jag njuta lite av livet, kommer det något bra på TV tro? eller ska jag läsa lite bok, började på en ny igårkväll men ögonen gick ihop.

God kväll!

uppdatering husrenovering

Muren är färdigmålad, tvättstugan påbörjad men färgen tog slut. Maken sätter just nu upp gips på väggarna i vardagsrummet.

Regnskurarna gör mig aningen irriterad med tanke på att jag hängt tvätten ute, första gången hann jag få ner tvätten, efter att jag hängt upp den igen började det regna igen... och igen... och igen : (

Vad hemskt med Rainbow på Liseberg, åkte den i fredags med dottern och sa någonting om att det var en attraktion helt i min smak, harmlös om man jämför med Balder (som hon åkte med sin far)...uh... så fruktansvärt det måste kännas just i den stunden när man förstår att det går sönder

fortfarande kretsar tankarna endast kring huset

idag har vi kört iväg en hel del skräp, jag har påbörjat målningen av muren, barnarbetare har hjälpt mig i trädgården och vi har grävt upp en igenväxt stengång och maken har byggt igen en dörr... som sagt politikinläggen återkommer snart men just nu är jag ganska insnöad på hus ; )

just nu...

... är politik och nyhetsintresset ganska långt borta, idag städade vi ut lägenheten och kan nu helt ägna oss åt huset. Har just rivit ut heltäckningsmattan från trappan (vilket känns i fingertopparna). Det mobila bredbandet installerades idag, skönt. Har varit på blomsteraffären, 100 l kogödsel, 50 l täckbark och 20 l blomjord, dessutom pelargonier och lavendel, spade, blod- och benmjöl. Häromdagen köptes häcksaxs och sekatör (stavas det så?), oj vad här ska trädgårdas.

Flyttdag

Hur får man plats med alla sina saker? Och hur mycket saker har man egentligen? Behöver man verkligen allt?

Idag flyttar vi, maken har fixat mobilt internet så att vi klarar oss innan bredbandet är indraget i huset. Nu ska jag äta frukost och därefter fortsätta packa. Det tar ju så mycket längre tid än man tänkt sig och då har vi ändå redan tömt vind och källare och har bara lägenheten kvar, hade hoppats att jag skulle hunnit packa allt igår men vid elva tiden var jag så trött så jag storknade, dottern var däremot pigg som en lärka och tyckte att vi skulle fortsätta, hon är nästan klar med hela packningen av sitt eget rum, jag är helt klart imponerad av henne ; )

Andra bloggar om:
, ,

2 dagar kvar, sen har jag semester

och det passar ju perfekt med tanke på att det fina vädret kommer nu, kan hända att man hinner med ett par stranddagar under semestern. Även om vårt nya hus just nu ser ut som uppånedvända världen så kommer vi att flytta in de närmsta dagarna. Har varit där och målat lite ikväll meddans maken har slipat golvet, om det inte varit för att dottern var så uttråkad hade jag nog varit kvar där än. Det blir bra när vi flyttat in, då kan vi fortsätta renoveringen en bra bit in på kvällen utan att hon blir lidande. Troligt är nog att bloggen blir lite lidande men vem vet det kanske den hade blivit ändå bara det att det då hade varit sol, vind och vatten som hade distraherat mig.

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,