När man inte har ork att skriva själv...

... kan man passa på att rekommendera saker som andra skrivit. Det första är från dagens ledarsida i
SvD där man skriver om Mona Sahlin, det andra är också hämtat från SvD, snarare från Brännpunkt.

Båda är helt klart läsvärda!

Bra krönika

Linda Skugge skriver om människor som har problem med att man satsar på barns talanger. Läs den här

Hon skriver:

"Detta eviga tjat om lek, det ska lekas i skolan, inga betyg förrän på högstadiet för att skolan är en lek, och idrotten ska vara lek.Inget barn får vara bättre än nåt annat barn. Alla är lika bra. Det är Sverige i ett nötskal.Men så här: vissa barn har uppenbara talanger."


"De barn som är födda med extrem talang ska naturligtvis få möjlighet att bli ännu bättre, om de själva och deras föräldrar är beredda att lägga all den tid och kraft som krävs. Det är svårt att ?tvinga? ett barn att elitsatsa. Vill de inte så går det inte att tvinga dem. De blir ointresserade. Prova att ?pressa? ett litet barn så får ni se. Det är omöjligt.

"Sluta mesa så, alla barn
ÄR inte bra på allt. Det är inte diskriminering att säga så, det är bara den krassa sanningen. Barn skadas inte av att vissa väljs ut till elitgrupper, barnen skadas mer av mjäkiga vuxna som styrs av nåt slags hejsanhoppsan-ideal där alla ska vara lika bra på allt. Barnen ser ju med egna ögon att det inte är så. Och dem gör dem förvirrade.Barnen ser en sak med sina egna ögon, men får höra nåt annat av vuxenvärlden. Hur lämpade blir de då för livets hårda skola?"

Jag kan inte annat än att hålla med. För barnens skull och för vår framtids skull måste Sverige våga satsa på enskilda individer.

God Jul

Jag vill passa på att önska alla läsare av denna blogg en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Hemsida

Besök gärna kristdemokraten Anders Wijkmans hemsida där han bland annat skriver om den viktiga klimatfrågan som ligger honom varmt om hjärtat

www.wijkman.se

kort kommunfullmäktigemöte

Det blev en del debatt om skolplanen men det kanske var väntat. Annars var det inte mycket debatt att tala om. Kaj höll sig ovanligt lugn och gjorde bara 2 inlägg... vem vet han kanske läst vad jag skrivit här tidigare ; )

I veckan är det KF

På tisdag är det dags för kommunfullmäktige. Det kan nog gå ganska fort, det vill säga om inte Kaj Berntsson (s) håller sina långa monologer om hur bra allt var förr. Han borde gå en kurs i hur man effektivt, kortfattat och kärnfullt kan föra fram sitt budskap. Sist hade han mage att mitt under socialnämndens ordförandes första (och relativt korta) anförande gå fram till fullmäktiges ordförande och fråga när det var dags för kaffepaus, och då hade vi redan fått sitta och lyssna på flera debattinlägg från hans sida, inlägg som var fulla med sidohänvisningar som avvek av från ämnet. Den dagen Berntsson inte längre sitter i fullmäktige kommer nog mötena i genomsnitt minska med en timme.

Lite om familjepolitiken

Just nu är två delar av den familjepolitiska reformen ute på remiss. Det handlar om vårdnadsbidraget och och jämställdhetsbonusen. Tanken är att dessa skall träda i kraft den 1 juli 2008. Är DU nyfiken på att läsa lite mer om det kan du göra det på regeringens hemsida. Allmänt om den familjepolitiska reformen kan du läsa här,
om vårdnadsbidraget här, och om jämställdhetsbonusen här.

julgodis

Så mycket gott julgodis jag har gjort, hela kylskåpet är fullt som jag ska frossa nu i december ; ) Jag har gjort knäck, chokladkola, mozartkulor och vit chokladtryffel med saffran.

Den vita chokladtryfflen kom jag på nästan helt själv, ca 1 dl varm grädde tillsammans med 200 g vit choklad och nästan ett helt kuvert saffran, under tiden som tryfflen stelnade i kylen så vispade jag den då och då så den blev lite fluffig, Dagen efter rullade jag tryfflen och doppade hälften av dem i mörk och hälften i vit choklad.


Bröstdebatten

Beatrice Fredrikssons, (andre vice distriktsordförande i Muf Uppsala och aktiv i nätverket antifeministiskt initiativ) inlägg på expressen gjorde mig uppmärksam på bröstdebatten

Jag vet att jag har läst om det men tyckte att det var så löjligt så det gick rakt igenom och ut igen. Debatten handlar om att kvinnor skall ha rätt att visa brösten på simhallar, men hallåå nu får det faktiskt vara nog! Jag vill INTE SE NÅGRA NAKNA BRÖST NÄR JAG GÅR OCH BADAR, absolut inte. Och jag vill inte behöva förklara för min dotter varför de går och visar brösten som tillhör "de privata delarna" (vi lever i ett samhälle där vi delvis varnar för pedofiler och det är viktigt att tydliggöra barnens rättigheter samtidigt som vi genom handlingar såsom nakna eller halvnakna människor överallt visar att vi inte har någon privat sfär eller några gränser), och jag vill inte heller se några rumpor (stringbikinis)... ja, ja kalla mig gärna pryd men hade jag varit intresserad av att se nakna kvinnor/män (eller nästintill nakna) så hade jag köpt mig en porrtidning (men nu är jag inte intresserad och väljer såledas att inte konsumera porr).

Gör porren valfri (dvs. tvinga inte oss "icke-konsumenter" att konsumera)!


oj, vad tiden pinnar på

Det har redan gått en vecka, det är knappt så man hinner blinka. Fredag imorgon, andra advent i helgen... mysigt, julstjärnorna hänger i fönstret, levande ljus... å vad jag tycker denna tiden är trevlig. Snart är det dags att börja med julgodis också (tar gärna emot recepttips, än så länge är det bara knäck som finns i tanken, men jag hoppas att jag ska  kunna fixa massor). Å så är det dags för julklappsinköpen också, tänkte att jag skulle vara ute i god tid men än har jag inte börjat.