Jag testar något nytt

http://lilith.bloggy.se

Mikrobloggar ska tydligen vara något nytt som man ska testa

Home sweet home

Borta bra men hemma bäst, det är bara så det är. Och när jag kommer hem har maken och dottern städat hela huset och satt i soffan och myste framför TV:n. Jag måste vara världens lyckligaste människa, tänk att få ha det så bra ; ) och nu ska jag mysa framför brasan.

Direkt fr. kommun- och landstingsdagarna del 2

Nu talar Maria Larsson och Mats Odell med Hakelius. Hakelius har en riktigt snygg kostym, fler män borde ha kostym oftare det tycker jag är snyggt.

Direkt fr. kommun- och landstingsdagarna

Vad jag gillar att vara på anläggningar där de förstår behovet av trådlöst internet. Har precis varit på seminarium "Trygghetsnarkoman i i världens tryggaste land" medverkande var bland annat författaren till boken med, i alla fall ungefär, samma namn. Superbra, och väldigt upplysande för oss politiker som gärna har en tendens att komma med nya trygghetslösningar. Vi skyddar ihjäl oss helt klart! Återkommer i ämnet, nu ska jag lämna över datorn till Larry Söder som inte varit lika förutseende som mig och ta med sig datorn.

God morgon, Örebro

Idag åker vi hem igen. Har varit trevligt att vara här. Alltid trevligt att träffa en massa andra trevliga kristdemokrater. Som vanligt har Göran Hägglund, Sveriges bästa partiledare, hållit tal. Han sa bland annat

"Så här vill jag sammanfatta vår vision: ”I ett tryggt samhälle lever vi i gemenskap. Vi ser varandra, vi bryr oss om och vågar sätta gränser. Vi växer i ansvar, i det stora och i det lilla. Det ger mod att stå upp och hjälpa medmänniskor."


eller som han också sa "Trygghet i det lilla ger trygghet i det stora" visst är det fint.P.S. Läs Expressens ledare
Sakine Madon mycket läsvärd!

God natt, Örebro

Tillbaka på hotellrummet, har haft en trevlig kväll. Försökte mig till och med på att bugga lite efter middagen (och alla som känner mig och vet vilken bra taktkänsla jag har så vet ni ju hur det ser ut ; ) ) och den här envisa förkylningen har inte påverkat min redan dåliga kondition något positivt om jag uttrycker det lite finkänsligt

Nu tänker jag gå och lägga mig och få lite skönhetssömn, imorgon ska jag fotas inför EU valet och då gäller det väl att se utsövd ut.

Natti, natti

På plats i Örebro

Lite videobloggande innan kvällens fest går av stapeln.Imorgon bär det av till Örebro

Där jag ska träffa en massa andra trevliga Kristdemokrater på våra Kommun- och landstingsdagar

Nu ska jag packa och sedan umgås lite med maken

God kväll!

Vi får verkligen hoppas att majoriteten av m har samma åsikt som Henrik von Sydow

Läser på SvD att Henrik von Sydow (m) inte står bakom det förslag som moderaternas utvecklingsgrupp "Lika villkor" har tagit fram om öronmärkta pappadagar. Nu kan man bara hoppas att fler moderater är av denna åsikt, det brukar ju traditionellt inte vara så vanligt att m vill stoppa fingrarna i syltburken och ta bort friheten att välja. 

Kristdemokratiska bloggar som jag sett som skrivit om moderaternas förslag är:

Charlie Weimers

Kalle Bäck

Karl Henriksson

Mikael Bergman

David Högberg


en god idé

kan man läsa om i SvD

Det handlar om att uppmuntra till kontakt med familjerådgivning. Många nyblivna föräldrar kan säkert vittna om att det ibland knakar lite i fogarna, det kan då vara bra att få uppmuntran med att ta kontakt med familjerådning för att stanna samman, det tycker i alla fall jag.

Min idol ; )

http://www.kristdemokraterna.se/PressOchMedia/BilderOchLogotyper/~/media/F68997B5F50B48F199A871A665E724F2.ashx

Just nu försöker
Expressen och en del annan media typ Debatt utmåla det som om Kristdemokraternas partiledare har ett sviktande förtroende. Jag har stort förtroende för Göran Hägglund! Han gör ett lysande jobb som partiledare.

Och idén som en del lanserat att vi skulle haft bättre opinionsiffor om vi inte samarbetat med alliansen är absurt att föra fram, vad är det för mening med att ha bra siffror om man ändå inte får vara med och styra landet. Våra ministrar har bidragit till många goda förändringar och kommer att fortsätta att göra så.

Kristdemokraterna har den absolut bästa partiledaren i hela Sverige, så det så

Bilden har jag förresten lånat från Kristdemokraternas hemsida

Liliths skola om Kristdemokratisk EU politik, del 2

Liliths EU skola del 2, Miljö
Lilith berättar en del om Kristdemokraternas EU politik vad det gäller miljön

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

God morgon!

Precis som förra torsdagen sitter jag nu på jobbet extra tidigt, men idag ska jag inte skriva något längre blogginlägg utan ägna mig åt att läsa lagförslaget om ROT avdrag som jag ännu inte hunnit läsa pärm från pärm.

Ha en god dag!

Liliths videoblogg startar skola om Kristdemokraternas EU politik


  

Lilith berättar om Kristdemokraternas EU politik, det handlar om ett Europa byggt på värdenHemkommen från distriksstyrelsens VU

Det var så trevligt, och efter mötet diskuterade vi en del spännande motionsförslag till Kristdemokraternas Riksting i sommar. Jag återkommer längre fram och berättar om dem.

Många pigga på att tala, men få ärenden

Kvällens fullmäktige tog som vanligt något längre tid än vad jag beräknat. Det som diskuterades mest var nog motionen om koppeltvång på strandpromenaden och stenbrottet. Åsikterna gick tvärs över partigränserna, vid votering slutade det med avslag på motionen. Själv tillhör jag dem som inte är så förtjust i hundar och ser gärna att de är kopplade, ändock röstade jag för avslag. Jag skulle kunna anföra en rad skäl till detta men jag behöver gå och lägga mig, kort sagt tycker jag att det viktiga är att hundägarna har uppsikt över sina hundar och det finns redan beslut på att de ska ha detta (möljligt att jag återkommer i ämnet). Annars var det ekologisk mat som var på tapeten - alla rörande överens om att det var bra, och så var det badplanen som nu äntligen kommer fram. Något som jag tycker är riktigt trevligt med badplanen är förslaget om att utveckla barnens badstrand med ett soldäck och möjlighet att bada på djupt vatten direkt, man skriver "insidan av piren borde vara en lämplig plats att bygga någon formav sol- och baddäck vid". Det ser jag fram emot! Vi måste verkligen använda oss av det vi har och utveckling av badplatser tycker jag ska prioriteras.

God natt!

Veckan som kommer är full av politik

På måndag har vi vårt vanliga måndagsmöte där vi i lokalavdelningen träffas för att diskutera aktuella politiska frågor, imorgon kommer vi bland annat diskutera inför tisdagens fullmäktige. På onsdag ska jag på möte med distriktets verkställande utskott. Så först på torsdag har jag en ledig kväll, får väl stänga av datorn nu och njuta lite av min söndagsledighet med att plocka upp alla saker som har en tendens att sprida sig över huset.

söndag

Fick lite sovmorgon idag, dottern sov ända till kvart i nio. Efter en vecka av att varje natt hosta, hosta och hosta var det riktigt skönt att få sova. Det har snöat här i Varberg, tyvärr inte så mycket att man kan åka pulka.

Hemkommen och helt slut

Här är listan som vi på partifullmäktige idag beslutade om

Nu ska jag ta en stor kopp te för att dämpa mina förkylningssymtom och krypa upp i soffan och värma mig (det var kallt att cykla hem från stationen, tåget var i alla fall i tid)

arla morgonstund

Har precis ätit frukost och ska snart packa ihop mig för att åka till Stockholm och vara med på Partifullmäktige, idag bestäms listan inför EU valet

och här är våra nominerade

God morgon!

Sitter på jobbet, min arbetstid har ännu inte startat vilket gör att jag med gott samvete kan lägga in ett blogginlägg. Med nya tågtider är jag tvungen att ta ett tidigare tåg på torsdagar eftersom det är mötesdag och jag därför behöver vara här klockan 8. Innan tågtiderna lades om kunde jag ta 7:04 tåget som vanligt men eftersom det nu är flyttat till 7:21 måste jag istället ta det tidigare tåget dvs. 6:21. Ja, ja jag ska inte gnälla, och inte heller ska jag gnälla över att jag efter omläggningen till Öresundståg får betala 50 kronor mer än tidigare... och idag var tåget försenat igen...

Nä nog med gnäll, över till lite roligheter. Med Göran Hägglund blir partiledardebatter betydligt roligare att lyssna på ; ) Ha en bra dag, nu börjar jag jobba.

Let's Dance Göran Hägglund  
/www.youtube.com
Göran Hägglund beskriver likheterna mellan dansgolvet i Lets's Dance och oppositionens ångestfyllda tillvaro.

Kanske något att överväga?

Att bilda gemensam lista inför valet 2010 (nämns idag på SvD). Själv tror jag att det hade varit bra att ha en gemensam lista till riksdagen och hade gärna stått på en sådan lista men samtidigt tror jag att det kan bli svårigheter med de inre maktstrider som hade dragit igång om vilka som skulle stå i topp på listan.

Var finns de kristdemokratiska väljarna?

Läser på Svenska dagbladets ledarsida att Kristdemokraterna imponerar.


Ledarskiktet innehåller några av landets skickligaste (och mest sympatiska) politiker. När det gäller att ta ansvar för Alliansen är det oöverträffat. Kunskapsmässigt spelar man i eliten. Organisatoriskt och administrativt står det sig väl. Man står kort sagt väl rustat för att fånga de 10 procent av väljarna som bara väntar på en god anledning att ansluta sig till förra valets 6,59 procent.

 

Och självklart har Kristdemokraterna en roll att spela i den svenska politiken och i regeringsställning. Men ska vi fortsätta att konkurrera i mitten med alla andra partier som slåss om att få vara den som attraherar flest väljare utan att se att man på så sätt även mister andra väljare.


Roland Poirier Martinsson fortsätter:


Birger Ekstedt förde in kristdemokratin i politiken, Alf Svensson förde in den i riksdagen. Under Göran Hägglund har man nått sina största politiska framgångar, men framtiden – bortom 2010 – kräver att han tar sig an sin historiska uppgift: att välja höger.


Det socialliberala etablissemanget kommer att protestera högljutt och kalla det självmord – som om det skulle bry sig eller begripa – och finna udda sängkamrater bland den svenska kristdemokratins traditionalister.


Men ute i landet finns det många väljare som intuitivt känner att det finns ett kluster med familjen först, låga skatter, starkt försvar, fri skola, personligt ansvar, färre aborter, nej till dödshjälp, fri företagsamhet, lag och ordning, religion är viktigt, samhällsinstitutioner bör vårdas och – varför inte? – förbud mot tv-reklam med sex och våld före 20 på kvällen.

 

Och jag tror att han till stor del kan ha rätt, i ett av mina allra första blogginlägg  skriver jag om varför jag valde Kristdemokraterna. Varför jag blev intresserad av KD från början handlade delvis om Alf Svensson (oerhört duktig retoriker som verkligen förde fram sin politik på ett värdigt sätt när man jämförde med övriga partiledare) och min uppfattning om att Kristdemokraterna var ett borgligt parti med hjärta. Där man stod för borgliga värderingar samtidigt som man förstod att samhället behöver ett gott skydd för de som inte klarar av att ta hand om sig själva eller för dem som tillfälligt hamnar lite på glid (eller hur man nu ska formulera sig, ett gott socialt skydd som hör ett gott samhälle till) samtidigt som man gav frihet att få bestämma saker själv. Ett samhälle där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,


Videoblogg den 9 januari 2009


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det är kallt

Känns som man aldrig blir riktigt varm, sitter så mycket jag kan framför brasan och läser trädgårdsböcker och drömmer om sommaren. Har även åkt skridskor på dammen som vi har här i närheten... vad gör man inte för sina barn ; ) brrrr det var riktigt kallt.

Tänkte passa på att så här i början av året skriva lite om Kristdemokraterna (ett varmt parti). Jag gillar partiets fokus på etikens/moralens betydelse för ett gott samhälle, på familjens och skolans grundläggande betydelse, vård- och omsorgsfrågor och internationell solidaritet. Kristdemokraterna är kort och gott ett värdeorienterat idéparti

När man ska beskriva den värdeorienterade samhällsvisionen kan man se det som en verklighetstrogen och hållbar människosyn som omfattas av medborgarna skapar de bästa förutsättningarna för ett gott samhälle. Det kristdemokratiska samhällsarbetet bygger på en människosyn som handlar om insikten om ett okränkbart människovärde, människans ofullkomlighet, de grundläggande behoven av små nära gemenskaper och förvaltarskapstanken.

Något annat som jag också tycker är betydelsefullt är den personalistiska människosynen som Kristdemokraterna företräder. Den är ett alternativ till individualism och kollektivism, och en människosyn som stämmer överens med verkligheten. För oss är inte den enskilde sig själv nog och oberoende av andra, men inte heller bara en anonym kugge. Varje människa är unik, men behöver gemenskap med andra för att utvecklas. Varje person är född in i ett sammanhang av andra personer med ett ömsesidigt beroende. Människan har såväl kroppsliga och själsliga som andliga behov. Det kristdemokratiska samhällsarbetet tar därför sin utgångspunkt i människans helhet och betonar människans behov av gemenskap.

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , ,

Första inlägget 2009

Jaha, då har vi passerat årskiftet för några dagar sedan. Själv började jag det nya året med en förkylning (en sån där lite lagom förkylning så man kan göra vad man ska men man är något frånvarande) men i morse kändes det som om den äntligen börjar ge med sig. 2009 är ett valår, det är i år vi ska välja vilka som ska representera oss i EU, SvD uppmärksammar detta med att lansera en EU-sajt. Ska bli intressant att följa.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,