Valborg

Önskar en trevlig valborgsmässoafton!

Hägglund vill minska antalet aborter

Socialminister (och Sveriges bästa partiledare) Göran Hägglund har tillsatt en arbetsgrupp för att arbeta fram en nationell arbetsgrupp för att ta fram en nationell handlingsplan för att förebygga oönskade graviditeter. Jag tycker att det är bra (vem kan uppriktigt säga att det inte är bra?). Idag skriver Mia Frisk i tidningen Kristdemokraten om detta. Det är bra det hon skriver så jag tycker att du ska läsa det.

I samband med att jag läste ledaren så surfade jag runt lite om hur Hägglunds förslag har bemötts och kom in på en blogg där man verkligen känner stor entusiasm över dagens abortlagstiftningen, vill du kolla så kan du läsa breitholtz blogg (hon verkar tycka att det är fel att föra en etisk diskussion om aborter och hon skriver att det är helt sjukt att Göran Hägglund är socialminister). Jag har svårt för fanatiker som ser världen i vitt eller svart. Någon liten del av mig försöker ursäkta fanatiska uttalanden (oavsett från vilket håll de kommer ifrån) med att det kan vara ett sätt att argumentera, ett sätt att försöka få fram sin sida av saken. Men som sagt jag har svårt för dom, det känns lite pubertalt. När man växer upp börjar man förstå att världen inte är svart eller vit utan att det nästan alltid handlar om olika nyanser av grått...

...eller för att göra det lite färggrannare, när jag var 15 var världen antingen röd eller vit, nu lever jag i ett rosa skimmer, ha en trevlig helg!

idag har jag gått en mil

I skolan där jag jobbar har vi varit på skogspromenad, känner mig alldeles lagom mör i kroppen. Med den vanan jag har av träning har jag en känsla av att jag kommer att ha träningsvärk imorgon. Jag borde verkligen börja motionera.

Hägglund om vårdnadsbidrag

Kristdemokraterna har drivit frågan om vårdnadsbidrag hårt. Hägglund säger i ekot att det bör vara möjligt att införa 1 januari 2008.

 


faktiskt förvånad

Jag blev faktiskt förvånad över att Lejonborg har beslutat sig för att avgå, trodde att han skulle sitta kvar ett tag till.

slut med skrotbilar i naturen

Regeringen inför en ersättning till bilägare för skrotning av bilar i trafik som är äldre än 1989 års modell.  Ersättningen är på 4 000 kronor och föreslås gälla från 1 juni 2007.


ombytta roller i kf

Idag talade socialdemokraten Jana Nilsson som en moderat och moderaten Gösta Bergenheim som en socialdemokrat. Grunden för diskussionen handlade om sommarens kommande strandstädare och huruvida det skulle vara riktiga arbeten eller personer i någon slags arbetsmarknadsåtgärd.

Jag tycker personligen att det är oerhört viktigt att tjänsten som strandstädare ska vara ett riktigt arbete och inte en åtgärd för arbetslösa. Det är min ideologi. Det är en borglig ideologi. Jag kallar mig själv för borglig.

Klippt och klistrat om vårpropositionen

Är just nu hemma en sväng mellan jobb och kommunfullmäktige, har tyvärr ingen tid att kommentera vårpropostionen. Texten nedan är direkt hämtad från regeringen.se


I den ekonomiska vårpropositionen presenterar regeringen sitt förslag till riktlinjer för den ekonomiska politiken och för budgetpolitiken för de närmaste åren. Fler jobb och fler företag är utgångspunkten för denna vårproposition.

   
  • För det första föreslår regeringen ett reformpaket för att göra det enklare och mer lönsamt att starta och driva företag. Regeringen föreslår bland annat att förmögenhetsskatten avskaffas och att förmånsrätten reformeras.
  • För det andra föreslår regeringen ett reformpaket för att förstärka integrationen av utrikes födda. Bland annat införs instegsjobb, vilket är en subventionerad anställning som är kopplad till undervisning i svenska för invandrare och har tydliga handledande inslag. Vidare införs en tillfällig extra ersättning, som delvis är prestationsbaserad, till kommuner som tar emot flyktingar.
  • För det tredje föreslår regeringen ett reformpaket för att bekämpa ungdomsarbetslösheten. Bland annat föreslås sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar, en särskild jobbgaranti för unga, och en satsning på lärlings- och yrkesutbildning.
  • För det fjärde föreslår regeringen ett särskilt jobbpaket för att underlätta för fler att komma i arbete. Nya vägar till arbete öppnas genom att långtidsarbetslösa och socialbidragstagare erbjuds en jobb- och utvecklingsgaranti. Dessutom görs det mer lönsamt att komma tillbaka i, eller stanna kvar i, arbete för personer med aktivitets- eller sjukersättning och för ålderspensionärer.psykiatri

Många har säkert märkt att det funnits brister för hur vi tar hand om de psykiskt sjuka i vårt samhälle. Regeringen har nu beslutat satsa 500 miljoner kronor under 2007 för att stärka den psykiatriska vården. Även under 2008 beräknas 500 miljoner kunna satsas, och under 2009 satsas 250 miljoner. Satsningen syftar till att stärka tillgängligheten och kvalitén inom vården. Det handlar bland annat om att stärka personalens kompetens, att prioritera vården och stödet till barn och unga samt ökad tillgång till psykosocial kompetens.

sommarvärme och kf

Vilket underbart väder vi har, riktig sommarvärme. Igår låg jag ute och läste årsredovisningen över Varbergs Kommun. Härligt när man kan vara ute och läsa sina handlingar : )

Imorgon är det kommunfullmäktige, lovar att rapportera om det händer något spännande.

nu uppmuntras även ungdomar vars föräldrar är socialbidragstagare till att jobba extra under loven

Kristdemokraten och folkhälsominister Maria Larsson säger

Jag tycker att det är orimligt att socialbidraget reduceras om en ungdom får ett sommarjobb. Det här är ett missförhållande som har pågått under många år. Vi måste istället uppmuntra tonåringar att arbeta extra under ferierna. Det ska inte inverka på socialbidraget.

Idag skär ett 80-tal kommuner ner bidraget för familjerna när barnen jobbar och får en inkomst. Men med den nya regeringen är det nu klart att barns sommarjobb inte längre ska påverka nivån på deras familjers socialbidrag. En ny lag ska särskilja barns inkomst från föräldrarnas. Jag kan förstå resonemanget att socialbidraget för familjen påverkas av om någon i familjen arbetar extra, problemet är de följder som följer. Genom det gamla systemet fick ungdomar i familjer med socialbidrag lära sig att det inte lönar sig att arbeta extra, att det är lika bra att fortsätta att leva på bidrag. Alternativt om man vill ta ansvar för sitt eget välbefinnande och sin egen framtid och tjäna lite egna pengar är det bättre att arbeta svart för gör man rätt för sig och betalar skatt innebär det att familjens inkomst skärs ner vilket rimiligen borde innebära att den sommarjobbande ungdomen inte kan behålla de pengar som denna har tjänat på sommarjobbet (pengar som kanske är tänkta att gå till ett körkort för att bli mer jämställd på arbetsmarknaden i jämförelse med mer välbesuttna vänner).

Heja Alliansregeringen som uppmuntrar unga människor att ta kontroll över sin egen situation!

uppdaterad

Min länklista är nu uppdaterad och innehåller fullt av kristdemokratiska bloggare - håll till godo!

lys upp!

Det finns fler än jag och Kristdemokraterna i Varberg som vill ha belysning på strandpromendaden. Läs insändaren i dagens hn

utbildningsdag

Idag ska jag på utbildningsdag för förtroendevalda i Varbergs kommun. Utbildningen kommer att inriktas på kommunallagen.

GLAD PÅSK!

Önskar Er alla en riktigt trevlig påskhelg!

så trist

Så trist att det verkar som om dubbelspåret i Varberg inte blir av de närmaste åren, vi hade verkligen behövt en väl fungerande västkustbana och jag tror inte vi får det utan dubbelspår i Varberg. Att satsa på tåg är så oerhört viktigt, helst med tanke på klimatförändringar och sånt.

fastighetsskatt

här kan du läsa vad Göran Hägglund säger med avseende på avskaffandet av fastighetsskattenfastighetsskatten avskaffas

Kristdemokraterna drev i valet frågan om att avskaffa fastighetsskatten. Nu kan ännu ett vallöfte bockas av. Idag kl 16:15 presenteras de borgligas förslag om hur fastighetsskatten ska avskaffas. Läs mer på www.svd.se