semestertid

Då har jag de senaste dagarna ägnat mig åt lite semesteraktiviteter. Igår förmiddag var jag och dottern på Tropikcenter i Halmstad och på kvällen seglade vi en sväng (var faktiskt riktigt fint väder), idag har hela familjen varit på Liseberg och åkt en massa, när köerna började bli för långa avslutade vi med god lunch på Hamnkrogen. Besöket avslutades med sockervadd (mums).

i tidningen

Om man har riktigt bra syn kan man se mig på bild i dagens hallands nyheter i artikeln som skriver om bloggar.

När kommer solen? (politiken tar semester och jag verkar skriva mest om vädret)

Regn och regn och regn och regn och regn

Sommarens snackis:
* Regn
* Mördarsniglar

Som tur är har vi inga mördarsniglar i trädgården men likväl pratar jag om dem jag med

gammalt urtjatat problem:

Varför är det så lite bra på tv?

Semester

För första gången i mitt snart 30-åriga liv ska jag ha betald semester. Snacka om glassigt ; ) nu håller jag tummarna för  underbart väder nästa vecka.

Glad sommar!

sommar...

...sommar och sol... tänk om sommaren äntligen har kommit, har suttit ute och solat mig på fikarasten och nu tänkte vi grilla lite ; ) kan livet vá mer underbart ; )

Helgen som gick

Jag bröt mitt löfte om att hålla mig ifrån stadskärnan i helgen, så enormt mycket folk det var i rörelse! Jag och maken var och åt en fantastiskt supergod middag på Vin och skafferi hus no 13 (ligger uppe på fästningen).

Om Wheels & Wings kan du läsa
här och här, om du inte orkar läsa allt så kommer här ett par citat från HN:s artiklar:

-  Jag har aldrig sett Varberg på det här sättet, säger Hilda.
- Vilka grisar! Förra året var vi två, i år är vi sex som städar för att här var så skitigt, säger Josefine.

I polisens betyg noteras 57 omhändertagna fyllerister, nio misshandelsfall, flera stölder och ett personrån. Nu återstår att städa, lappa och slicka såren och invänta nästa år.

 

långt bort ifrån Varbergs innekärna...

... kommer jag att hålla mig nu när Wheels and Wings (eller Hells on wheels som man också kan kalla det) drar igång, en del kallar det folkfest, jag tycker mest att det kan liknas vid misär. Hela stadskärnan står stilla och bilarna spyr ut avgaser, i många bilar sitter aspackade raggare och gapar... ja folkfest, tjena. Hade jag varit med i kommunfullmäktige när beslutet togs hade jag verkligen argumenterat emot det men nu har det blivit ett så etablerat arrangemang att det nog stannar. Och ja ni som är oroliga, jag kommer troligtvis inte arbeta för att man tar bort wheels and wings, vill ni ha kvar det fine för mig, men jag tänker inte sluta gnälla på det, i alla fall inte privat och så här på min blogg ; ) Det är väl bara att resignera, jag gör som vanligt och håller mig hemma under helvetshelgen. Ni som tycker Wheels and Wings är bra - ha en trevlig helg! Ni som inte är mycket för fylla, raggarrumpor (ja sådana kan man få se från bilarna), förstörelse av rabatter, nedskräpning och så vidare allt som följer - välj en annan helg för att besöka Varberg, för Varberg brukar för det allra mesta vara en underbar stad.

Almedalen II

Om du vill följa med bakom kulisserna i Almedalen rekommenderas
http://bakomkulisserna.blogspot.com/


Almedalen

Själv har jag aldrig varit i Almedalen och kommer inte att befinna mig där i år heller men om du har vägarna förbi så kan du läsa här om Kristdemokraternas program

ännu en väderrapport

Det har blåst rejält hela dagen och nu verkar det som om det givit resultat - jag har lyckats spana in solen under molnmassorna och lite blå himmel ; ) tänk om regnvädret äntligen blåser bort och vi får lite sommar

om vuxnas kapitulation och ungas ökade ångest

Ella Bohlin skriver i Aftonbladet:

"Tyvärr verkar dock vuxenvärlden ha kapitulerat inför sitt ansvar. Vuxna beter sig ofta själva som tonåringar."

Läs hela debattinlägget
här

Trevlig helg

När jag vaknade idag så regnade det inte, men det tog sig lagom till att jag skulle cykla till tåget. Har inköpt ny regnkappa i alla fall, tänkte köpa ett par stövlar men jag hittade inga snygga.

Ha en trevlig helg!

var tog sommaren vägen?

jag är trött på regnet, ikväll tänker jag dricka varm choklad med vispgrädde

arbetslösheten sjunker

Sitter och lyssnar på nyheterna, arbetslösheten sjunker även bland de långtidsarbetslösa.

Heja alliansregeringen! Nu håller vi tummarna för valet 2010

cykelproblem

Tänkte att jag skulle köpa mig en cykel i Halmstad så jag slapp att gå mellan stationen och jobbet. Valde att köpa en begagnad, Halmstad är tydligen cykel-stjälarstaden nr 1. I ösregn gick jag på lunchrasten för att köpa cykeln som jag kommit överens om (hade helst velat ha klart köpet redan igår), cykeln var inte färdig, och sockarna blev blöta. Skyndade mig förbi affären på vägen ner till stationen e jobbet, fick köpt cykeln + ett extra lås som enbart bara det kostade ca 300 kronor, svich ner till stationen - inte på långa vägar lika bra att cykla på som min underbara skeppshult som jag har hemma i Varberg, men, men den gick ju att cykla på. Framme vid stationen, först låste jag fast cykeln med det supertjocka slanglåset, sedan skulle jag låsa låset som sattt fast i själva cykeln - nu går det för långt för att mitt humör ska förbli glatt (och jag var hungrig också) - nyckeln och låset sitter stenhårt fast. Jag kan inte låsa upp, och jag kan inte låsa dvs. jag kan inte dra ut nyckeln. Jag hade tänkt att kunna cykla till jobbet imorgon men nu får jag lägga den tredje dagens lunchrast för att gå till cykelaffären igen (ringde och jag måste traska förbi och lämna nycklarna).

att debattera med anonyma

Det händer emellanåt att jag skriver inlägg på vår lokala tidning Varbergs postens hemsida, jag skriver alltid under mitt eget namn. Jag kan förstå om man inte vill göra det men ibland kan det kännas lite obehagligt när man debatterar med  någon som man troligtvis har någon sorts kontakt med men som inte uppger sitt eget namn.

I debatten om p-tillstånd på
varbergsposten.se skriver "Kekset" till en partikamrat till mig "Och använde du den möjligheten att föra fram det som nu står i motionen? Inte vad jag kommer ihåg i varje fall." personen verkar hänvisa till ett möte som de båda närvarade vid. Är "Kekset" en tjänsteman eller en annan politiker? Varför inte skriva under med sitt eget namn?

i 7 år...

... har jag, idag, varit gift med min underbara man ; )

hemma från rikstinget

har åkt tåg hela natten från Sundsvall, var trevligt på rikstinget men det är underbart att vara hemma