jag har semester del 3

När jag nu väl börjat rapportera om min semestervecka kan jag ju lika gärna fortsätta : ). Dagen började med möblering av dotterns rum samt städning och avslutades med lite socialt kaffedrickande. Ikväll blir det hemlagad pizza och imorgon ska vi åka och bada.

jag har semester del 2

nu har jag ont i fötterna, hela dagen har tillbringats på Universeum. Kvällen avslutade vi framför Bollibompa med tacos

jag har semester

Passade på att ta en vecka semester när dottern hade höstlov, lagom till höstlovet har Varbergs kommun "Kultur Dag & Natt" under tiden 27 oktober till 2 november. Läs mer om det här

Idag var vi på "Workshop: Experimentell konstverkstad" i Konsthallen/hamnmagasinet, riktigt trevligt. Handlade om att barn 5-12 år fick experimentera med färg och material tillsammans med konstnären Camilla Rosberg. Verkade vara mycket uppskattat av alla som var där.


Tillåt bara människor med rätt åsikt att tala

I Sverige, idag, är äktenskapet till endast för man och kvinna. Det försegår diskussioner om att tillåta könsneutrala äktenskap. Jag tror att de allra flesta tycker att det är helt ok att frågan diskuteras, var och en ska kunna föra fram sina åsikter. Men helt plötsligt börjar man tala om att det är kränkande att de som inte tror på könsneutrala äktenskap för fram sin åsikt. Är det åsiktsfrihet? Är det demokrati att endast en grupps människors åsikt förs fram?

Läs artikel i DN här

ang jobbskatteavdrag och sånt


Blotta brösten

Rosa bandet har blivit ett populär, återkommande och viktig kampanj men någonstans tycker jag nog att gränsen går vid att Fylking uppmanar att man ska gå och blotta sig på Medborgarplatsen, tycker faktiskt det är riktigt smaklöst.

Läs om kampanjen härmåndag:

Idag kom hem-tåget exakt i tid, underbart (dock hörde jag det ryktas och förseningar på tåget  innan)

Har varit på trevligt måndagsmöte med Varbergs kristdemokrater

Solen har lyst

Jag gillar hösten

Bra sagt

Sitter så här på söndagsmorgonen och surfar runt lite på dagstidningarna. DN´s huvudledare skriver, med anledning av att Mona Sahlin ska ta hjälp av Kamprad för att få veta hur man kan få fler människor att starta eget,:

"Varför har rader av svenska artister, idrottsmän och företagare sett sig nödgade att migrera? Svaret är att det politiska systemet inte visat någon förståelse för deras situation. Regering och riksdag har varit besatta av statiskt fördelningstänkande. Att högbeskatta dem med något högre inkomster har inte setts som ett problem. De har ju råd att betala, har det hetat. Jantelagen har varit stark.

Vad politikerna inte räknat med är att framgångsrika människor kan rösta med fötterna, precis som Ingvar Kamprad, Hans Rausing, Ingmar Bergman och Herbert Blomstedt gjort.

Ett samhälle blir inte rikare av hårdbeskattning av dem som genom egna ansträngningar når framgångar. Om Mona Sahlin vill höja statusen för svenska entreprenörer, då måste hon även vara beredd att sänka deras skatt."

Så sant som det är sagt, mitt bästa tips är att rösta på Alliansen även 2010 så kommer vi att fortsätta att arbeta för ett bättre företagsklimat och mer lönsamt för människor som arbetar och tar egna iniativ.

läs hela ledaren på DN´s hemsida

Dela lika på föräldraförsäkringen

Det talas emellanåt om att man ska tvinga föräldrar att dela lika på föräldraförsäkringen. I DN
kan man läsa att staten slipper kostnader på mer än 1 miljard kronor per år på att föräldradagar inte tas ut. Om föräldrarna tog ut alla dagar de har rätt till skulle barnen i genomsnitt ha haft ytterligare 43 dagar med någon av sina föräldrar.

Föräldraförsäkringen kan tas ut tills barnet fyller åtta år. Enligt en sammanställning som Göteborgs-Posten har gjort gick barnen som fyllde åtta år i fjol miste om 3,7 miljoner dagar som föräldrarna inte tagit ut. Jag tror att dagarna som "bränner inne" skulle öka om föräldrar tvingas att dela lika (men det klart det kanske finns ett egenvärde i det)


nu är jag riktigt, riktigt....

.... trött på att tågen inte passar tiden.

Ny länk

Charlie Weimers tar upp bloggandet igen, du kan läsa hans blogg här
Han skriver ett intressant inlägg om de motstridiga signaler som sänds ut ang. sex, å ena sidan diskussionen om stureplansprofilerna å andra sidan RFSU´s tidning Ottar där man skriver om "Skål, Alkohol, droger och sex"

Helghälsning

Har varit uppe på endagarskurs i Linköping. Nu är det fredagkväll och kvällsmat framför tv:n. Först tacos (dottern fick bestämma) och sen lite ost med flytande honung... mums... Ha en trevlig helg!

out of shape

hade min dator utlånad och av lättja orkade jag därför inte skriva några blogginlägg, känns nästan som jag tappade vanan