Godmorgon

Redan fredag igen, nu ska jag svischa iväg till jobbet. Igår var jag inte hemma förrän efter tio så det känns som om jag bara varit hemma och vänt. Men sovit gott har jag gjort i alla fall.

Ha en trevlig fredag!

Få inlägg

och långa dagar är det denna vecka.

Fullmäktige ikväll

Ja då var det dags för fullmäktige ikväll igen. Tänkte lägga min telefon på laddning så kan jag mikroblogga direkt från händelsernas centrum, du kan följa den här till höger. Annars finns jag på http://lilith.bloggy.se

Hemma

Ja då har jag kommit hem från en fullspäckad dag i Stockholm, har varit en toppen dag! De som varit ansvariga över utbildningsdagen är verkligen värda en eloge.

Dagen började med att vi fick lyssna på Göran Hägglund (ja för oss som kom med tåget precis i tid, de andra hann fika och prata lite).


På bloggy har du kunnat följa min dag. Dagen avslutades som jag tidigare nämnt med ämnesfördjupning i prioriterade frågor.

Imorgon bär det av till Stockholm igen

Det var ett fasligt flängande upp till huvudstaden just nu. Imorgon ska jag på Kristdemokraternas utbildning för EU kandidaterna (för det har väl inte undgått någon som läser min blogg att jag står på listan inför EU valet och att jag tycker att det skulle vara trevligt om DU den 7 juni satte ett kryss vid mitt namn). Detta är första delen av utbildningen, del 2 kommer att äga rum i Bryssel i början av april. Det ska bli trevligt med lite valrörelse. Imorgon ska vi få lyssna till vår partiledare Göran Hägglund (den bästa partiledaren i Sverige), vi ska diskutera planeringen inför valet, personvalsmaterial etc. Dessutom ska vi få lite ämnesfördjupning.

Jag ska försöka hålla er uppdaterade genom bloggy/twitter som ni kan se till höger på min blogg.

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

hej mitt vinter land...Ja så har då äntligen vintern kommit. Jag har varit ute och skottat (bra träningspass - blötsnö) dottern och maken är ute i pulkabacken.

fredag igen

Har skrivit ett utkast om jobbskatteavdraget men nu kommer det ju en ny Kristdemokrat-tidning, kanske bäst att avvakta, kanske någon skriver om samma ämne. Fattar inte att jag just nu har så svårt att få saker gjorda, har dragit igång en vitaminkur - bara att vänta på att det kickar in så kanske energin infinner sig. Idag var jag med dottern och hennes kompis för pulkåkning i mörkret, riktigt mysigt. Kanske tar vi oss till pulkbacken imorgon också.

vaknade i morse av nyheten att...

General motors vill göra sig av med svenska Saab. Biljätten väntas ansöka om rekontruktion redan i februari och GM:s förhoppningar är att Saab blir ett självständigt bolag 2010. Samtidigt vill man att  Sveriges regering ska gå in och ge stöd. Jag har svårt för att man förespråkar marknadsprinciper när det går bra och så fort det går dåligt efterfrågar man att samhället ska gå in och stödköpa på något sätt. Vi är samhället, jag och du. Jag vill själv bestämma vilket företag jag ska köpa aktier i och jag är inte alls säker på att jag skulle välja att köpa aktier i bilindustrin just nu, skulle jag välja att köpa aktier i ett bilföretag hade jag valt ett företag som mer markant visar att man arbetar på en lösning av miljöbilar, för det tror jag på. Men, som sagt, för mig är det viktigt att själv få välja vilket företag jag ska gå in och handla med. Jag vill inte, indirekt med mina skattepengar, stödja en verksamhet som borde klara sig själv på marknaden.


God morgon, denna klara onsdagsmorgon

God morgon, ännu mörkt utanför fönstret, -9 grader, och det är dags för mig att hoppa i duschen och inte sitta här och internetta.

I den senaste Kristdemokraten fanns en insändare ang. att jobbskatteavdraget är orättvist mot pensionärer, hade tänkt svara men har ännu inte kommit mig för. Tror jag ska försöka mig på det ikväll...

slutförvaring, kd går emot strömmen

För Kristdemokraterna är Bryssel inte en slutförvaring. I SvD skriver de att unga är kraftigt underrepresenterade bland toppkandidaterna, endast 4/40 är under 30 år. Den idag yngsta av de svenska EU-parlamentarikerna och näst yngst av de 785 Europapolitikerna är Christofer Fjellner (m), han säger t SvD

Tyvärr har alltför många partier behandlat det här huset som slutförvaring av utbränt politiskt engagemang. När politiker slutar stråla, men fortfarande är farliga, skickar man dem långt bort.

På Kristdemokraternas lista står Ella Bohlin som första namn, hon är 30 och det enda första namnet som är under 40. Bland partiernas första namn är medelåldern 54 år.
Alla hjärtans dag

Alla hjärtansdagskort
Sänd ett e-vykort till någon på Alla hjärtans dag 14 februari

Kristdemokraterna har ett jättefint alla hjärtan dag kort som uppmuntrar till ett medmänskligare Sverige, att vi ska bry oss om varandra.

Nu är jag stolt

Eftersom det fortfarande var ljust när jag kom hem från jobbet passade jag på att inviga mina nya löparskor. Hade inte klarat det utan Miss Li

väntar på att maten ska bli färdig

iskallt ute men solen har jag sett genom fönstret idag

Var i
tidningen, idag. Det handlade om jämställdhet och att det inte finns så många kvinnor i toppen av politiken i Varberg. Tycker att det var en bra och balanserad artikel.

Ett problem som jag tycker att man skulle kunna se är inte att det är för lite kvinnor involverade utan att det är för få människor som engagerar sig i politiken och därmed för lite konkurrens om platserna och att när man väl hamnar på en plats sitter man kvar på den platsen tills man tröttnar (om man inte involveras i en skandal så klart)... självklart är det inte alltid så, visst tillkommer det nya människor. Men om det är något problem tror jag att det snarare är det än att det är för få kvinnor.

Nu är nog maten färdig, fortsätter kanske resonemanget en annan dag.

inte alls bitter

Inte nog med att jag fick ta en timmes tidigare tåg eftersom jag behövde komma en kvart tidigare till jobbet, när jag kom fram var cykeln stulen (jag ska ta en extra titt innan jag åker hem, men jag kollade ganska noga och ingenstans såg jag min cykel) så jag fick gå till jobbet.

dags för ds

Ja då ska vi har distriktstyrelsemöte ikväll. Sitter just nu på jobbet och hänger trots att jag slutat för dagen men det kan ju vara lite trevligt det med. Ska snart ta en vända på stan innan jag ger mig av till mötet.


Det har gjorts några fåfänga försök till att snöa här idag men ingenting som nämnvärt har lagt sig. Det är bara att hålla tummarna att det blir lite snö nästa vecka när det är sportlov i Varberg.


en tisdag

En kall tisdag, har varit frusen hela dagen. Och nu tänker jag tacka för mig och gå och knyta mig. Imorgon blir jag sen hem, ska på distriktsstyrelsemöte. Denna gång i Halmstad så det är ingen idé att åka hem efter jobbet.

Videoblogg om EU


Berättar om att EU ska vara en principfast aktör i världspolitiken, broderar ut sina åsikter om dödsstraff (och pratar därför alldeles för länge)


 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

jag tror inte det var rätt...

... av folkpartiet att sätta Marit Paulsson på första plats på listan till EU. Visst var hon ett dragplåster förra gången men ofta går det inte att köra en succé i repris.

läs om det på SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Om du inte vill rösta på mig i EU valet...

...tycker jag att du ska rösta på Ella Bohlin. Hon har förresten börjat blogga inför valet.

http://www.bryssella.eu/

God natt

Ja då är det väl dags att säga godnatt igen. Tänk att tiden går så fort, tycker att det var måndags nyss och imorgon är det fredag. De säger att det går ändå fortare när man blir älde, undrar om det är måndag hela veckan då?

Vill bara uppmärksamma

Bloggen http://www.partiledaren.blogspot.com/

Bloggen är en bildblogg där du kan följa kristdemokraternas partiledare och socialminister Göran Hägglund. Bloggen publiceras av Hägglunds stab.

Jag vill att Sverige ska införa euron

När vi röstade om huruvida vi skulle införa euron i Sverige var jag tveksam och drogs än åt ena hållet och än åt andra. Det slumpade sig så att jag i samband med folkomröstningen läste nationalekonomi och vi fick gott om utrymme i kursen för att studera ämnet. Till slut bestämde jag mig för att rösta ja, ju längre tiden har gått har jag bara blivit mer och mer övertygad om att Sverige borde gå med.

En som verkar hålla med mig är ekonomiprofessor Harry Flam som har lett arbetet med
studien som bland annat försöker besvara frågan om de tre länderna Sverige, Danmark och Storbritannien borde gå med i eurosamarbetet. Han säger:

"Min personliga uppfattning är att Sverige borde gå med i valutaunionen. Ökad handel och stabil växelkurs är tydliga vinster. Fördelen med en självständig penningpolitik kan väntas minska i takt med fortsatt ekonomisk integration i EU."


 

Jag tycker att vi ska ha en ny folkomröstning om huruvida vi ska införa euron.Liliths videoskola om Kristdemokratisk EU politik, del 3

Temat är ett tryggare Europa. Kortfattat, snabbt och smidigt sätt att lära sig vad KD står för.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Hemkommen

Nu har jag varit på måndagsmötets uppstart, riktigt trevligt. Alla har pratat och många tankar har dryftats. Därefter hade vi styrelsemöte.

Kalle Svensson, ordförande i lokalavdelningen, har tagit steget ut och börjat blogga på
http://kalleos.blogg.se/

hej svejs

Är hemma och vänder, ska iväg på vårt vanliga måndagsmöte efter jobbet. Eller vanligt måndagsmöte ska det ju inte bli utan vi har ett uppstarts möte (trots att vi redan har hunnit ha några möten in på det nya året), nu ska vi planera och brainstorma lite inför framtiden. Och gruppledaren lovade fika, något som vi valt att ta bort på de vanliga måndagsmötena men idag skulle det ju vara lite extra ; )

Följ mig på http://lilith.bloggy.se/

God morgon söndag

Skönt att sova ut, det behövde jag verkligen. Kan jag nu bara slippa den här förskylningen så skulle livet vara underbart. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska vi, hela familjen, äta frukost tillsammans. Det har vi inte gjort på hela veckan (vilket nog aldrig har hänt förut, vi äter så gott som alltid frukost tillsammans) och sedan ska jag ta och läsa gårdagens HN som jag ännu inte tittat i.

Där kan vi snacka om sköna söndag (kommer ni ihåg det programmet?)