Direkt från rikstinget IIII

Nu håller rikstinget på att avslutas och Sveriges bästa partiledare står på scen.

Omröstningen av ersättare till PS är avslutad, jag fick hela 42 röster... inte allt för dåligt, blev riktigt glad ; )

Direkt från rikstinget III

Precis tillbaka från att lagt i vallappar till val av ersättare till partistyrelsen, röstade självklart på mig själv ; ) och så kryssade jag för 5 andra namn förståss. Just nu sitter jag och lyssnar på miljödebatten. Kul att Kristdemokraterna har lyft upp miljöfrågan.

direkt från rikstinget II

Nu har vi varit/eller håller på och röstar till partistyrelsen (ordinarie ledamöter, kommer att rösta på ersättare lite senare, det är dit jag är nominerad). Just nu håller motioner om avnittet "Utbildning, kultur och fritid". Hallänningarna Larry Söder & Magnus Hedman ska snart upp och tala.

direkt från rikstinget

Just nu sitter jag och väntar på att rikstinget ska starta, tekniken är underbar, Göran Hägglunds står 4 m härifrån. Oj nu får jag sluta nu återupptas förhandlingarna. Återkommer med rapport om hur det går.

Nominerad!

Jag blev idag, av KDU, nominerad till partistyrelsen. Tyvärr, får man väl säga, så drogs streck i debatten precis innan Charlie Weimers skulle plädera för mig men, men jag blev nominerad. TACK, för ett sådant förtroende. Jag blev  rent av mållös.

Imorgon sker omröstningen, får se om jag får några röster. Det hade varit riktigt roligt ; )

god kväll

Igår hade jag intentionen att när jag kom hem från dagens riksting så skulle jag skriva ett litet inlägg om vad som avhandlats men jag måste erkänna att jag är så trött så jag orkar inte, helst av allt hade jag velat krypa ner i sängen med en deckare men jag läste ut den igår så jag måste försöka skaffa mig en ny imorgon. Vill du följa rikstinget skulle jag förselå en titt in på nedanstående blogg

bakomkulisserna.blogspot.com


Ber om ursäkt för ev stavfel och menadsbyggnadsfel, just nu går mina ögon i kors ; )

God natt

framme i Sundsvall

Så var man framme i Sundsvall efter ca 8 timmars tågåkning. Bor på Grand Hotell, blev lite besviken när jag såg mitt rum, heltäckningsmatta, rosa väggar i 80- tidigt 90-tals stuk. Badrummet har rosa plastmatta, aningen sunkigt... frågade om det gick att byta rum, det finns tydligen riktigt fina nyrenoverade rum här också men det var tyvärr fullbelagt... snyft... jag har bott på hotell nästan 1 månad nu, det finns inget bättre än sin egen säng, men ett nyrenoverat rum hade i alla fall vägt upp att jag inte är hemma.

Men nog med gnäll, Grand har många plus.
* Kylskåp med snax och kall dricka på rummet (det verkar ha försvunnit från många hotell)
* Gratis kvällsbuffé
* Strykjärn på rummet
* Snygg entré
* OCH BÄST AV ALLT GRATIS INTERNETUPPKOPPLING... HURRAAAAA! Jag älskar att kunna ha med min dator och sitta och knappa på rummet, det är underbaaaaaaart.

Nu ska jag ta en sista titt på handlingarna inför morgondagen.

Imorgon skall dagen startas (ja efter dusch och frukost förstås) med ett seminarium som Kristdemokraternas centrala företagarråd anordnar om företagarfrågor och föreläsning av Sverker Littorin. Rikstinget drar inte igång förrän efter lunch och när man nu ändå är här uppe i Sundsvall tänkte jag att det var bäst att utnyttja tiden så effektivt som möjligt

Riksting i Sundsvall

Idag åker hallands kristdemokrater med tåget upp till Sundsvall, imorgon börjar rikstinget (det är lååååångt till Sundsvall och förbindelserna är väl så där).

Mellan torsdag och lördag, håller Kristdemokraterna Riksting. Rikstinget är partiets högsta beslutande organ och 205 inkomna motioner, från medlemmar, avdelningar och distrikt, ska behandlas. 

SVT 24 sänder direkt, kanske ser du mig fladdra förbi i rutan ; )fastighetsskatt

I valrörelsen drev Kristdemokraterna frågan om att avskaffa fastighetsskatten, nu blir det verklighe. Läs mer  på
kristdemokraterna.se
eller på regeringen.se

hemma

Vilka bilköer det var när vi skulle åka hem från Linköping

solsken

Dagen innan midsommarafton lyste solen, igår öste regnet ner, idag lyser solen igen.


Glad midsommar!

Önskar Er en trevlig midsommar!

dagen innan midsommar

Godmorgon, idag är det dags att ta sig hem t Varberg igen. Denna gång åker vi bil (tycker egentligen bäst om att åka tåg men tåget mellan Varberg och Linköping tar inte direkt den närmaste vägen så det blir en ordentlig tidsvinst), så vi ska ut på vägarna som så många andra dagen innan midsommar (som du kan se nedan kommer, enligt Aftonbladet flest människor vara ute på vägarna torsdag eftermiddag)

                               
          

När åker DU?
         
Ställningen just nu:
                                                                                                                                                                                                                             
I dag             (6.6 %)                                          
Torsdag förmiddag             (15.4 %)                                          
Torsdag eftermiddag             (42.6 %)                                          
Midsommarafton             (35.4 %)                                          
                        

Kommunfullmäktige

Ikväll är det kommunfullmäktige i Varberg, eftersom jag fortfarande befinner mig i Linköping kan jag tyvärr inte närvara. Hade tänkt att lyssna på kf över nätet men jag får inte det att fungera.

Hägglund på delad andra plats vad det gäller förtroende

Expressen kan man rösta om vem man har störst för i regeringen, Göran Hägglund (Sveriges bästa partiledare) ligger på delad andra plats.
Vem har du mest förtroende för i regeringen?
Fredrik Reinfeldt 27% (32)
Carl Bildt 7% (8)
Nyamko Sabuni 3% (4)
Mikael Odenberg 0% (0)
Åsa Torstensson 1% (1)
Jan Björklund 8% (10)
Tobias Billström 1% (1)
Göran Hägglund 8% (9)
Sven Otto Littorin 2% (2)
Gunilla Carlsson 0% (0)
Sten Tolgfors 2% (2)
Eskil Erlandsson 5% (6)
Cristina Husmark Pehrsson 0% (0)
Cecilia Malmström 6% (7)
Maud Olofsson 8% (10)
Beatrice Ask 2% (2)
Mats Odell 3% (3)
Andreas Carlgren 7% (8)
Maria Larsson 2% (2)

bara en liten vardagsrapport

Nu har det blivit lite kyligare. Har precis kommit hem, har varit och ätit middag på Gula huset (trevligt ställe, vi har varit där flera gånger under kursens gång). Nu kl 20 tänkte jag se på Sommartorpet, annars har jag tillbringat eftermiddagen med att läsa om fastighetsbeskattning.

På lunchrasten var jag och köpte en ny handväska (äntligen, den gamla hade blivit rejält utsliten och jag har varit på jakt länge men det har varit svårt att hitta ngn som passar).

Imorgon ska jag läsa om värdepapper.

Vad underbart det är att kunna vara uppkopplad och kunna läsa mail (och annat slösurfande) och hänga med i lokalavdelningens diskussioner på First Class. Än en gång heja Scandic som erbjuder denna toppentjänst!

På plats i Linköping

Bor på Scandic hotell denna vecka, här är det gratis att koppla upp sig på hotellets trådlösa nätverk. Scandic har fattat grejen, heja Scandic!

få inlägg

Det har inte blivit många inlägg här, bodde på First hotell i Linköping och de tog en förmögenhet för att koppla upp sig mot deras trådlösa nätverk (drygt 100 kr per dygn, det tyckte jag var dyrt med tanke på vad jag använder internet till i alla fall). Kommer vara i Linköping nästa vecka också, så nu blir det lite lite inlägg här ett tag. Jag har kul på min kurs i alla fall. Skatter är ett ämne jag är oerhört kul att läsa om.

Ha trevlig helg!

underbar dag

Har haft en underbaaaaaar dag, legat ute i trädgården och grundlagt säsongens solbränna. Tänkte avsluta med grillning

hemma igen

Hemma efter 2 dagar i Linköping på kurs, sitter just nu och skriver på min nya dator ; ) den är super... och min alldeles egen (jag är kär) hade kommit med bud då jag var bortrest. Har varit en trevlig kurs, nu har jag en hel del material att läsa in, ska bli riktigt kul att sätta tänderna i lagtexterna. Kursen fortsätter nästa vecka. Imorgon är det nationaldagen, på Varbergs kommuns hemsida kan man läsa om vad som händer i Varberg (länkningen krånglar lite) www.varberg.se

Ser just nu på vädret, imorgon kan vi se fram emot 25 grader varmt och sol, gött! Dottern har varit och shoppat i min frånvaro, någon sorts plastpolshistoria.... rejäl

iväg på kurs

Börjar det nya jobbet med kurs, ska iväg på kurs i personbeskattning i Linköping. Ska bli så kul.