Videoblogg om bland annat politikerförakt

Politikerförakt & en liten tillbakablick

Jag kan förstå att man ibland känner politikerförakt, ibland känns det lite som den gamla sången "vem ska man tro på, tro på, tro på när, tro på när allt är så här..."AdventstidIdag har jag hängt upp mina adventsstjärnor, vad som varje år slår mig är att sladdarna är för korta. Till och med när jag har ett uttag direkt i anslutning till fönstret räcker inte sladden till. Var hade tillverkaren tänkt att jag skulle plugga in?och i köket fick det bli en ljusslinga istället

Önskar er alla en riktigt god advent!

ännu mer socialmedia

Nu har även jag fått en sådan där googlewave invite som det har talats en hel del om på nätet nu under hösten, inviten fick jag av en på Twitter (tack Chris Wesslen)

Nu gäller det bara att sätta sig in i hur det fungerar, och det hade jag väl tänkt att göra. Jag finns i alla fall under namnet politikerlilith så ni som redan vet hur det fungerar kan lägga till mig om ni  vill.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inte rädd för att bli ensam som gammal

Trots att det inte är så jättelänge sedan jag passerade 30 har jag ändå ibland nuddat vid tanken på hur det kommer att bli när man blir gammal, gammal nog att det inte finns så många kvar, gammal nog för att ha svårigheter att klara mig själv. Som det känns nu tror jag att jag väldigt gärna hade velat komma in på någon form av boende, så man slipper vara ensam om något skulle hända. Jag tror att det finns en trygghet i det.

Maria Larsson, kristdemokrat och äldre- och folkhälsominister, har arbetat för trygghetsboende. Det kommer att bli möjligt för kommuner och andra att söka investeringsbidrag för byggande av trygghetsboende för äldre över 70 år. Samma bidrag som i dag kan sökas vid byggandet av särskilt boende och samma pott på 500 miljoner kronor årligen.Syftet med trygghetsboende är att det ska fungera som en brygga mellan vanligt boende och särskilt boende. Det ska finnas personal vissa tider under dygnet samt gemensamma lokaler för måltider och sociala aktiviteter. Läs/lyssna på
Sveriges radio

Men, för att återgå till ämnet. När jag har funderat på om man kommer känna sig ensam om man blir ensam som gammal så har jag tänkt att det kommer man nog att göra. Helst om man får svårigheter att röra sig och gå ut (ja jag satsar på att bli en bra bit över 100, jag älskar att leva och vill leva länge). Det kanske inte skulle bli så roligt. Men för ett tag sedan kom jag på det. Framtidens gamla behöver inte känna sig ensamma. Vi som växt upp med de sociala medierna kan fortsätta att hänga på nätet även som gamla och vi kan ha ett otroligt socialt liv även om vi träffar väldigt få i verkliga livet. Så nu känns även ålderdomen ljus. Jag kan sitta på ett trygghetsboende och twittra (eller vad man nu kommer att göra i framtiden).


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kan det regna underifrån?

Ja det kunde man tro när jag tog mig ifrån jobbet idag, vilket regnoväder. Dessutom blåste det från alla håll och kanter, paraplyet höll i alla fall.

Nu har jag fått städat lite, det känns bra inför adventshelgen som är i antågande. På lördag hänger jag upp stjärnorna i fönstret, lite ljus är upphängt i trädgården (det har jag min man att tacka för).

Här sitter jag nu framför TV:n med en katt och en dator i knäet, en brasa brinner i kaminen. Ibland har man det ganska trevligt, eller ibland, vad säger jag. Nästa jämt!

det går så otroligt fort

Det var ju inte länge sedan det var augusti, till helgen är det redan advent. Nu gäller det att hinna få lite julkänsla. Lite putsande och fejande, bort med pappershögarna, gömma de politiska dokumenten (finns ju faktiskt ingen anledning att de ligger framme i vardagsrummet, helst inte när jag faktiskt har en kontorsdel här hemma som jag aldrig använder), förbereda så att det bara är att hänga upp stjärnorna, hänga fram ljusslingor och sätta fram stakarna.

Nu är det också dags att plocka fram hemläxan från ledarskapsutbildningen, bland annat ska vi skriva en PR-plan för oss själva. En sorts plan för vår egen del av valrörelsen, det har känts lite svårt att skriva eftersom det blir lite olika tillvägagångssätt beroende på var på listan man hamnar. Känns skönt att vi redan tagit våra listor, nu slipper man hänga i ovetskap. Men idag tror jag faktiskt att jag ägnar mig åt lite hemmastök.


svar på debattinlägg:

Jag har ju lite svårt att låta bli att svara på debattinlägg/insändare om skatt. Nedan kan du läsa mitt svar på "Skatteorättvisan fortsätter"

Alliansen har sänkt skatten för pensionärer

Vi har alltför länge levt i ett högskatteland så jag förstår att pensionärerna är ivriga att skatten ska sänkas ytterligare. Men vi ska inte glömma att skatten för dem med lägst pension har sänkts för första gången sedan garantipensionerna infördes. På grund av finanskrisen och bromsen i pensionssystemet hade de flesta pensionärers nettoinkomster sänkts med ca 3 % om inte skatten samtidigt hade sänkts. Den finansiella krisen har påverkat pensionerna men i och med att systemet är konstruerat på så sätt som det är återgår pensionerna till sin normala ökningstakt och nivå när ekonomin vänder uppåt. Bromsen är tillfällig medan skattesänkningarna för pensionärer är ämnade att vara permanenta. Dagens pensionssystem är knutet till hur genomsnittsinkomsten utvecklas och pensionärer gynnas av att fler kommer i arbete. Jobbskatteavdraget är mer förmånligt för dem som fortsätter att arbeta efter 65 än för de yngre. Dessutom är det mer förmånligt för en arbetsgivare att anställa en äldre (över 65) eller en yngre (under 26) eftersom arbetsgivaravgifterna för dessa två grupper är lägre än för andra.

 

Pensionärerna har fått lägre skatt jämfört med vad de hade under s. Däremot får de pensionärer som inte arbetar inte heller del av jobbskatteavdraget. Detsamma gäller för föräldralediga och arbetslösa. Jobbskatteavdraget är inte orättvist. Att arbeta medför vissa kostnader. I 12 kapitlet 1 § Inkomstskattelagen står det att utgifter för att förvärva eller bibehålla inkomster ska dras av men många av de kostnader som följer av arbete får inte dras av. Det kostar att arbeta. Jobbskatteavdraget är en bra lösning för att göra det mer lönsamt att arbeta.

 

Om man tittar på de långsiktiga effekterna på arbetsutbudet beräknas antalet arbetade timmar öka med 3.3 %. Drygt 80 % av den totala ökningen i arbetade timmar beror på att fler arbetar efter de förändringar som Alliansen har genomfört, resterande 20 % beror på ett ökat arbetsutbud för de som redan arbetade före förändringarna.

 

Att arbetslösheten ökar beror inte på jobbskatteavdraget utan på att vi har drabbats av en internationell kris. Sverige är ett litet exportberoende land (ca hälften av BNP utgörs av export) så det är inte underligt att arbetslöshet följer i krisens spår.

Socialdemokraterna gör sken av att de ska sänka skatten för pensionärerna, de 12 år de hade makten gjorde de mycket lite för att förbättra den ekonomiska situationen för pensionärer. Den skattesänkning som Alliansen genomfört för pensionärer saknar historiskt motstycke. Enligt Försäkringskassans studie har utvecklingen av pensionerna de senaste åren förbättrats, om man jämför mellan 1998 och 2009 har pensionärerna högre pension både före och efter skatt räknat i 2009 års penningvärde. Det beror främst på skattesänkningar men även för att prisbasbeloppet har ökat och att konsumentprisindex förväntas minska under 2009.


Jag anser att vi måste hålla fast vid arbetslinjen. Arbete stärker Sverige och ger högre pensioner åt Sveriges pensionärer för det är ju så att arbete och välfärd är väldigt tätt sammanflätade med varandra.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

som ett ångvält ska jag gå fram...

Ja eller nåt, idag kom artikeln om våra listor i papperstidningen. Tyvärr finns inte de fina bilderna med men är du modern så finns dessa i alla fall på nätet har du inte gjort det tidigare kan du läsa artikeln här

Jag säger visserligen i artikeln att vi hoppas på två platser men ska vi vara ärliga får vi nog vara glada att behålla vår plats. Jag kommer att satsa stenhårt på att knipa den platsen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

nystruken vecka

Måndagsmorgon och en nystruken och helt oanvänd vecka ligger nu framför oss. Vad ska du använda din till? För mig händer det nog inte några jättestora saker den här veckan, men man ska aldrig säga aldrig. Med en ny oanvändvecka kan det hända mycket, vi får hoppas att det som händer är gott.

Ta från de rika...

Visst kan det vara lätt att tycka att skatten ska höjas för de rika, de har ju faktiskt råd med det. De har råd att betala en större procent av sin inkomst trots att de ändock skulle betalt mer i antal kronor om vi alla betalt samma procent i skatt. De rödgröna brukar gå ut och säga att de ska höja skatten för de rika. Många håller med, det klart att de rika ska betala mer i skatt. Samtidigt som de säger det ligger det lite underförstått att de rika det är någon annan, för inte kan det väl vara du och jag. P J Anders Linder sätter fingret på frågan. Var drar de rödgröna gränsen? Vem är rik i deras ögon?

De rödgröna säger att 80 % av skattesänkningarna har gått till den rikaste delen av befolkningen (ja det var ju även det som de körde stenhårt med på förra kommunfullmäktige
här kan du läsa vad jag sade då ) Vad de inte säger är att det räcker med ca 20 000 kronor i månaden för att räknas som de rikaste. Jag har svårt att se att man ser sig själv som bland de rikaste med en lön på 20 000 kronor, eller vad tycker du?

Här kan du läsa P J Anders Linders "Vad har de emot lärare och metallarbetare"


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

söndagsmorgon

Regnet faller utanför fönstret men det bekommer mig inte så mycket, nu väntar frukost med familjen. Nybakade brödbullar, ägg och kräm (för kräm kan man väl kosta på sig att äta någon gång ibland och när det är helg och allt). En stor kopp te och tända ljus på det är kronan på verket.


Hallands nyheter skriver om listan

Här kan du läsa artikel av Ulrika Ernström i Hallands nyheter

Bilden är från Hallands nyheter

Och så tar vi en videoblogg när vi ändå håller på

Riksdagslistan är klar för 2010

Lilith Svensson kom tvåa på riksdagslistan för Hallands kristdemokrater inför valet 2010Bilder från dagen


Foto: Kerstin Hurtig, Varberg

Här är toppen på Riksdagslistan. På bilden ser ni från vänster Larry Söder (nr 3), moi Lilith Svensson (nr 2) samt Lars Gustafsson (nr 1)


Foto: Kerstin Hurtig, Varberg

HN intervjuar oss angående listorna som spikades på vår höststämma

Riksdagslistan är spikad

Plan A var att hamna på första plats på riksdagslistan. Plan B är att kryssa sig förbi och rakt in i riksdagen. Nu går jag över på Plan B. Ni som följer mig på Twitter vet redan att jag hamnade på plats nr 2 på listan. Lars Gustavsson som redan suttit tre perioder vill nu sitta en fjärde. Det var ingen överraskning för mig när resultatet efter omröstning lades fram (för ja vi röstade om vem av oss som skulle stå på första plats, kan nämnas att jag ändå fick ca 29 % av rösterna).

Man talade om att Lars redan är känd, att det kan vara svårt att lansera ett nytt namn, att han gör ett gott arbete i Riksdagen och har många tunga uppdrag etc. Man ville inte ha förnyelse och man ville inte ha mig. Nu har jag i alla fall gjort ett försök, anser att man måste våga utmana sittande. Från Distriktets sida kommer man enbart att satsa på första namnet, vilket det även finns önskemål om från riks.

Jag sitter i valgruppen för distriktet och vet att arbetslasset som första namnet kommer att få dra denna valrörelse är det tyngsta lasset hitintills. Så på så sätt får jag väl se det positivt, jag har möjlighet att själv utforma min personvalskampanj eftersom det är första namnet som ska vara med på alla distriktsaktiviteter.

Sticker ut hakan mer än vad man kanske får

Man ska vara ödmjuk och tacksam för det man får, man ska inte säga vad man egentligen tycker utan andra ska ställa frågan. Idag sticker jag ut hakan mer än vad som kanske är lämpligt.

Imorgon ska vi bland annat spika riksdagslistan. Jag tror inte att det är någon hemlighet att jag vill toppa listan, stod 2:a på riksdagslistan förra gången och då sa jag att jag aldrig mer skulle stå 2:a (ja inte så att jag gick ut med det offentligt eller nåt, det var väl mer till mig själv som jag sa det). Vill inte bli den där ständiga tvåan, ser snyggt ut att man sätter en kvinna på andra plats för då är det ju en jämställd lista. Nu ska jag faktiskt inte gnälla för jag var otroligt smickrad över att i det första valet jag någonsin ställde upp i fick hamna på andra plats, och det var nyttigt att få vara med och se hur ett val fungerar. I efterhand kan jag också se att det varit nyttigt att sitta en period i fullmäktige. Men direkt efter valet så ska jag erkänna att jag var besviken, jag slet verkligen för att bli inkryssad. Men det är inte lätt att kryssa sig förbi ett första namn, inte lätt alls. Och om man inte har en stabil mediaplattform så är det ännu svårare. Skulle jag nu inte hamna etta är det väl mycket troligt att jag gör ett nytt försök med personvalskampanj, tror att jag skulle ångra mig om jag inte gjorde ett ärligt försök.

Men det är inte det målet som ska fokuseras på i första hand just nu. Än är inte listan klubbad och jag har fortfarande chans att hamna på första plats.

Många gånger är det så att den som sitter på en plats får sitta kvar om de själva inte stiger åt sidan eller missköter sig. Lars Gustafsson har nu suttit i tre perioder. Även om han kanske inte tycker det så tycker i alla fall jag att det är dags för förnyelse, imorgon får vi se vad medlemmarna i Kristdemokraterna i Halland tycker.

Och om jag får sticka ut hakan ännu lite mer så tycker jag faktiskt att jag är bäst lämpad att överta stafettpinnen efter honom. Jag har en högskoleutbildning från Handelshögskolan i Göteborg, och med bakgrunden i Skatteverket har jag mycket kunskap om skattesystemet vilket kan vara bra när man ska syssla med politik. Många av de kristdemokratiska politikerna brinner för våra viktiga kärnfrågor såsom familj- och äldrepolitik. Jag skulle vara ett viktigt komplement till riksdagsgruppen. Drömmen hade ju verkligen varit att få sitta i Skatteutskottet för Kristdemokraterna. Jag tror också att det som politiker kan vara bra att anamma de sociala medierna. Det ställs allt större önskemål om transparens och kommunikation mellan väljare och politiker.


 


Morgonstund har guld i mun

Sitter och kurar här i mörkret framför min datorskärm. Börjar varje morgon framför datorn, tycker att det är riktigt trevligt. Nästan som en rökare som röker en cigarett det första den gör när den stiger upp. Det första jag gör när jag kommer upp är att fälla upp locket till datorn och kolla om något hänt under tiden jag sov.

Jag gillar morgonen och jag gillar att ha god tid på mig. Då kan jag morgontwittra lite med andra morgonpigga (eller jovars där finns en del ganska trötta också), jag kan ta god tid på mig och gå och dra, äta en ordentlig frukost och avsluta med att bläddra i dagens Hallands nyheter.

Då var det fredag igen, tänk så fort veckorna går. Imorgon har vi vår stämma och ska besluta om listorna inför valet. Det ska bli otroligt spännande. Skulle tycka att det vore fantastiskt roligt att hamna i topp på listan men det är väl kanske inget som man vågar hoppas på.

Torsdagskväll i Halmstad

Sitter fortfarande kvar på jobbet trots att jag har slutat, har det riktigt mysigt med min värmefläkt och min dator här i det halvskumma ljuset. Ikväll blir det lite avfirande av de som blivit pensionärer under året, kändes inte riktigt lönt att åka hem emellan om man säger så. Men nu får jag väl snart traska ner till de andra och vara lite social, kände bara att jag var tvungen att kolla mina mail, mitt twitterkonto och mitt facebook. Kan ju få lite abstinens om det går för lång tid och nu hade jag ju inte varit inne sedan tidigt i morse.

Önskar er en trevlig torsdagskväll!


en fångande rubrik

Bland annat ska de första orden man skriver vara fångande eftersom det är det som många bara läser. Lyckas man inte fånga läsaren där så kan det vara kört.

Ja, jag läser om hur man skriver en framgångsrik blogg, (
finns att ladda ner på Daniel Kjellsson blogg) själv började jag blogga 2005. Exakt ett år innan valet 2006. Minns prestationsångesten över de första inläggen, att man funderade på vilka som läst bloggen och vad de tyckte, vad man skulle skriva etc.

Man kan ju tycka att man borde lärt sig, har ju ändå hållit på ett antal år. Men jag tror alltid att man kan bli bättre. Finns ingen anledning att tro att man är fullärd. Nu är det knappt ett år kvar till valet. Dags att bli bättre detta valet än förra. Är bara precis i inledningen av hans text men Kjellsson skriver intressant och jag tror jag kan lära mig en hel del. Vissa saker är kanske sådant som man egentligen vet men som man behöver bli påmind om.

Jag återkommer, Morden har börjat och jag har istället suttit här med datorn. Nu slår jag igen och ägnar mig lite åt TV:n.

Kommunfullmäktige ang budget

Jag var även uppe och talade om budgeten, jag sade ungefär:

Ordförande, ledamöter och övriga som lyssnar. Eftersom socialdemokraterna i sina kommentarer har valt att ta upp Alliansens rikspolitik anser jag att jag måste få möjlighet att bemöta vad de skriver.

De långsiktiga effekterna av alliansens politik är störst bland dem med lägst inkomst. Alliansen har procentuellt sänkt skatten mest för låg och medelinkomsttagare. Totalt talar vi om skattesänkningar med 69 miljarder som har kommit löntagare till godo. Sänkningen av förmögenhetsskatten var 6.1 miljarder och höjningen av brytpunkten för att betala statlig inkomstskatt handlar om 6 miljarder.

 

Man pratar många gånger om marginaleffekten. Det handlar om hur mycket som försvinner i form av skatter, avgifter och minskade bidrag när man får en löneökning. Vi får en minskad marginaleffekt med alliansens politik. Genom att jobbskatteavdraget har fokuserat på låg- och medelinkomsttagare har det inneburit att löneökningar här har lönat sig mer.

 

Jag tycker inte att det är rätt att skylla underskott i finanserna på skattesänkningar, underskotten beror främst på krisen och de tillfälliga  åtgärderna för att lindra krisen. Men jag ska erkänna att jag tyckte att det var pinsamt när s började tala om att regeringen höjt statsskulden för att kunna genomföra sina skattesänkningar. Nej, tänkte jag så får det inte vara och när jag går in och tittar på siffrorna upptäcker jag att det inte är så. Statsskulden har inte ökat. De senaste 10 åren har statsskulden legat mellan 1100-1400 miljarder. Statsskulden var 1 110 miljarder kronor den 31 oktober 2009. På 90-talet hade vi kris liksom vi har idag. Statskuldenmotsvarar idag ca 35 % av BNP, 1996 låg den på ca 80 % av BNP.


Om vi jämför med andra EU länder ligger vi ungefär i mitten, många beräknas hamna någonstans mellan 60-80 % av BNP

Med statisk kan man visa mycket, s slänger sig med siffror om hur mycket ungdomsarbetslösheten har ökat. Jag skriver gärna under på att ungdomsarbetslösheten är alldeles för hög och ett otroligt slöseri. Men vi ska ju inte tro att ungdomsarbetslöshet är ett nytt fenomen. Vi har haft en djup internationell kris som har drabbat oss hårt och i sep 2009 var ungdomsarbetslösheten i Sverige ca 24 % men om vi tittar på hur det såg ut strax innan alliansen tog över så var den faktiskt ca 26 % i juni 2006.

För att underlätta för unga att ta sig in på arbetsmarknaden sänkte regeringen arbetsgivaravgifterna för dem som var under 26. Detta vill man ta bort, det innebär att en ungdom med en lön på 18000 kronor blir drygt 34 000 kronor dyrare att anställa.

 

De rödgrönas ungdomssatsningar handlar främst om utbildnings- och praktikprogram. Man vill satsa stora pengar på stödåtgärder istället för att satsa på förutsättningar för fler jobb. Högre skatter och avgifter, återinförd förmögenhetsskatt försämrar företagsklimatet. Vi behöver ett bättre företagsklimat för att öka arbetsutbudet.

 

Sedan är det också så att regeringen satsar på utbildningsplatser i så stor utsträckning som utbildningsinstitutionerna själva anser är möjligt. Det låter bra att man från s satsar på utbyggnad men det finns ju problem vad det gäller lärare, lokaler, kvalité.

 

Jag yrkar på bifall till Alliansens budget

 


Kommunfullmäktige ang köavgift

Jag var uppe och talade om nedanstående

11. Förslag till nya regler för köavgift gällande fasta båtplatser i Varbergs hamn och Träslövsläges fiskehamn

Om vi ska ta ut en köavgift anser jag att det är viktigt att man samtidigt har klara regler över hur kösystemet ska fungera. Man bifogar i handlingarna något som man kallar förslag till nya regler för båtplatskö gällande fasta båtplatser men det enda jag ser är att man vill införa en avgift för att stå i kö. Jag har själv stått i kön i ett flertal år, eller rättare min man har stått i kö i flera år. När han ställde sig i kön blev han av hamnkaptenen upplyst om att det inte är någon demokratisk kö och att folk går före i kön. Om vi nu ska besluta om att ta ut en avgift för att man ska stå i kön anser jag att det är oerhört viktigt att det finns klara regler över hur kön fungerar, jag tycker att det är svårt att ta ett sådant här beslut utan att vi har fått några regler bifogade. Jag kan inte rösta för ett förslag som handlar om att vi ska ta ut avgifter i en kö som inte fungerar demokratiskt, att någon subjektivt (för det är så som jag tolkar det) väljer ut vem som ska få en båtplats och att resten egentligen kan få stå hur länge som helst och fortsätta att betala utan att de får någon båtplats. Yrkar på återremiss.

 

Yrkandet gick inte igenom


kommunfullmäktige

Idag är det kommunfullmäktige som gäller, mest tid kommer troligtvis att läggas på budget. Sossarnas skuggbudget ser ungefär ut som vår fast man satsar lite mer pengar. Men nu är det ju alliansen som styr vilket gör att det är vår budget som går igenom (tänk vad förvånad jag skulle bli om s budget gick igenom, men man ska ju aldrig säga aldrig, i teorin kan ju vad som helst hända).

Själv kommer jag att gå upp i åtminstone 2 ärenden. Dels har jag lite synpunkter på hur s i sina kommentarer till budgeten använder statistiken (men det är ju ett gammalt uttryck "det finns tre sorters lögner; lögn, förbannad lögn och statistik" och det stämmer ju faktiskt många gånger).

Dessutom ska jag gå upp i ärendet om att vi ska ta betalt för att stå i båtkö, jag saknar en del information i ämnet.

Men jag gör som vanligt och twittrar från fullmäktige, och ja jag kan hålla koncentrationen och lyssna samtidigt som jag skickar iväg ett sms. Den multitaskande generationen...

Budgetsnack

Ja då är det dags för budgetförhandlingar i fullmäktige. Den ekonomiska utvecklingen i världen har ju inte varit den bästa. Under löpande år gjordes vissa måttliga nedjusteringar för att säkerhetsställa att budgeten skulle vara i balans. De kommunala kärnverksamheterna inom socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden slapp nedjusteringar. Inför nästkommande budget har vi fått lite extra pengar genom ökade statsbidrag. De ekonomiska förutsättningarna för Varberg 2010 är ändå försiktigt optimistiska.

Vi kommer ha en väldigt hög investeringsnivå de kommande åren. Förra årets budgetdiskussioner ledde till att vissa investeringar fick vänta. I vinter ska man kunna börja använda konstgräsplanen i Veddige. Utbyggnaden av biblioteket är redan beslutad och kommer troligtvis att påbörjas under 2010. Under 2010 finns det finns det planer att bygga en idrottshall vid Väröbackaskolan.

Det ska nästa år vara möjligt att bada på simstadion men vi behöver bestämma vad som långsiktigt ska ske med simstadion. Själv har jag tidigare sagt att en försäljning skulle kunna vara en idé.

söndagskväll

Ja då var helgen till ända igen, har haft en riktigt lugn och fin söndag. Var ute en sväng i trädgården, rafsade lite löv och grävde upp ett par plantor. Fick verkligen upp ångan där ett tag. Kan ju vara bra när man är lite kass på träning som jag är.

Imorgon får Varbergs lokalavdelning besök från partistyrelsen, de åker runt om i landet och hälsar på i lokalavdelningarna. Några representanter från Falkenbergs lokalavdelning kommer också att dyka upp. Dagen efter, på tisdag, är det dags för kommunfullmäktige hela dagen. När vi hanterar budget då blir det dagtid istället för på kvällstid som det brukar vara annars. Och det är väl tur det för annars hade vi väl suttit hela natten.

Helgen avslutades med en pastasallad enligt dotterns önskemål, blev så glad att hon kom med matförslag som inte innebar McDonalds, hämtpizza eller thaimat så jag lagade en pastasallad som blev riktigt god för att vara pastasallad. Till den åt vi brödet som jag bakade till frukosten.

Torsdagskväll i november

Nu hade jag tänkt att sätta mig för att läsa resten eller i alla fall en bit av handlingarna till kommunfullmäktige. På tisdag är det nämligen dags för fullmäktige och på dagtid för en gångs skull. En gång om året har vi fullmäktige på dagtid och det är när vi ska ta budget. Då är det många som vill prata. Det är ju där som vi har möjlighet att tala om vad just vår politik vill fokusera på. Som tur är har vi begränsade tider för att tala (något som vi inte heller brukar ha).

Jag brukar många gånger använda tåget till att läsa handlingar på, idag somnade jag stenhårt rakt över dom och höll på att missa Varberg. Vaknade när vi var framme och fick slänga mig av tåget för att inte åka vidare till Kungsbacka. Det var skönt att jag hann av. Även om jag kan somna så hårt att jag knappt vet vad jag befinner mig har jag ännu inte åkt vidare norrut och skönt är väl det.

Snart får vi reda på hur vår lista inför Riksdagsvalet ska se ut, självklart är jag väldigt spänd. Hoppas på en bra placering, gärna en första plats. Men ska jag vara ärlig så är väl chansen kanske inte så där megastor. Den 21 november ska listan klubbas så ni får hålla tummarna för mig. Men första namnet kommer inte att få ha det lugnt och skönt det kan jag i alla fall lova oavsett vem första namnet blir. Jag sitter i distriktets valgrupp och vi hade möte igår kväll och det är inte lite som första namnet kommer att få flänga runt i Halland. Det är ju faktiskt så att siffrorna som vi har idag är ju inte de allra ljusaste, men jag tror faktiskt att KD har potential att bli mycket större än vad vi är men då måste vi ju börja med att synas.


Omtanken i de sociala medierna

Idag var det min födelsedag, 32 år blir jag. Inget jämt årtal och kanske inte något som ofta uppmärksammas. Men idag tror jag att jag fått fler grattishälsningar än vad jag någonsin fått. Både på Facebook och på Twitter har det strömmat in grattishälsningar. Sociala medier såsom exempelvis Facebook som påminner om födelsedagar får oss att uppmärksamma varandra. Att känna att någon tänker på en känns fint.

Det är inte bara födelsedagar som uppmärksammas i de sociala medierna, många gånger tycker jag att man stöter på uppmuntran när någon gjort något bra, omtanke när någon är ledsen och stöd där det behövs stöd. 

Och jag blir glad, så oerhört glad blir jag. För det stöder min teori om att de allra flesta människor är goda och omtänksamma (och då menar jag inte att de inte även tänker på sig själva) och att de flesta faktiskt vill varandra gott.

Många gånger matas vi med ondska, det udda, det skrämmande. Mördare, våldtäktsmän, kannibaler, pedofiler, våldsmän etc. etc. I vår rädsla vågar vi knappt gå hem själva i mörker och vi kör våra barn vart än de ska. Vi skyddar ihjäl oss själva och varandra.

När det vi läser om är ont tror vi att världen är ond. Jag tror att om vi istället hade uppmärksammat alla exeptionellt goda istället för exeptionellt onda och de godas goda gärningar istället för de onda då tror jag att vi hade trott att världen var god.

Vad vill jag ha sagt? Jo jag ville bara uppmärksamma all den omtanke som finns runt omkring oss och tacka för alla fina ord och all fin uppmuntran som jag så ofta får.

Tack!

ljustokig

Jag har tidigare sagt att jag gillar ljus. Därför är jag glad att man beslutade sig för och har genomfört belysningen av en del av strandpromenad. Givetvis hoppas jag att vi kan se en förlängning på strandpromenaden vad det gäller belysning, i min motion skrev jag att jag ville att vi skulle belysa hela vägen till Kåsa. Men varför stanna där, varför inte belysa hela sträckan ända bort till södra näs? Eller åtminstone vid Apelviken.

Jag tycker gott att vi kunde belysa Varberg mer än vad vi har gjort. Vissa platser är faktiskt riktigt mörka. Vad tycker du, borde vi belysa Varberg mer?

Titta bara vad fint man har belyst en bro i Halmstad.


Provvalet

Idag kom provvalsmaterialet hem, tyvärr hade man bestämt att det skulle vara en kortfattad presentation. Och när man sade kortfattad menade man tydligen riktigt kort. Tyvärr hade det blivit lite ont om tid så jag fick inget erbjudande/möjlighet att själv skriva om min presentation.

Nedan kan du se den presentation som jag skickade in:

Många av dem som är engagerade i Kristdemokraterna brinner för våra viktiga kärnfrågor såsom äldre- och familjepolitik. Helheten är viktig och jag kan vara ett bra komplement till vår Riksdagsgrupp. Genom mitt arbete på Skatteverket har jag fått stor kunskap om skattesystemet och om hur nya och gamla lagar skapar problem för våra medborgare. Jag är beredd att axla det stora ansvaret som en riksdagsplats innebär och min förhoppning är att få sitta i Skatteutskottet. Lite kort om mig själv; föddes 1977, är gift sedan 2000, dottern föddes 2001, är civilekonom och har en examen från Handelshögskolan i Göteborg. Dagligdags arbetar jag på Skatteverkets upplysning och svarar på frågor om person- och näringsbeskattning. En del känner mig från Varbergs kyrka där jag är kyrkvärd.

Jag gillar sociala medier och ser dem som ett viktigt komplement till det traditionella valarbetet. Du hittar mig på:

http://lilith.blogg.se

http://www.youtube.com/politikerlilith

http://twitter.com/politikerlilith

http://www.facebook.com/politikerlilith

 

Här är det som finns med i provvalsmaterialet:

Lilith Svensson

Ålder:32,

Ort: Varberg

Förtroendeuppdrag:

Sysselsättning: Skatteverkets, civilekonom

Hjärtefrågor: finanspolitiken, Lagar inom skattepolitiken, äldre och familjepolitik

 

 


Måndag

I morse ven det kring husknuten, november inleddes på Västkusten med blåst och regn. Jag tillhör den gruppen som inte har något emot hösten. Jag tycker det är ganska skönt med hösten. Man kan stänga in sig och tända lite ljus, dammet i hörnen syns inte och man kan krypa ner i soffan med en varm kopp te. Sedan kommer julen, i vuxen ålder har jag lyckats utveckla en verklig vurm för julen. Jag älskar julen och håller på att samla på mig en ordentlig ljusslingesamling (ja än så länge är den väldigt liten, planen är att varje år köpa lite fler ljus, liksom smyga det på lite så att maken inte riktigt märker det), tycker det är så fint med ljusslingor i träden utanför fönstret. Sedan ska det bakas både pepparkakor och julgodis, och all julmaten som man får laga och granen som sprider sin doft, ja det är nog inte det sista ni hör om julen på den här bloggen.

Ja det är sådant som man kan tänka på en helt vanlig måndag, idag har jag varit på distriktsmöte i Kungsbacka. Ett väldigt trevligt möte, alltid trevligt att träffa sina partikollegor. Ordförande i nomineringskommittén var där och han betonade att det var viktigt att provvalet skickades in så fort som möljligt. Jag har ju inte gjort någon hemlighet av att jag vill stå på första plats på Riksdagslistan så jag hoppas att många röstar på mig och gör det med vändande post. Nu är det väl inte det enklaste att vinna över ett första namn (ja dvs. sittande riksdagsman) men som man brukar säga, hoppet är det sista som överger människan.

söndagskväll

Då var det söndag och imorgon drar en ny vecka igång. Imorgon ska jag efter jobbet åka direkt till distriktstyrelsens möte som denna gång äger rum i Kungsbacka. Ska bli trevligt.

Vill du läsa andra kristdemokraters bloggar så rekommenderar jag att du går in på vår bloggportal
kdbloggar.se