mer om partiledardebatten och så lite videobloggande

SvD skriver att det råder oenighet i bloggosfären ang vem som vann partiledardebatten igår, själv tycker ju jag att Alliansen överlägset vann och skiljer mig därmed inte från resten av bloggarna (dvs. att man håller på den sidan som man redan tidigare har stött).

Ledarbloggen på SvD skriver

"När varslen på Volvo med flera arbetsplatser debatterades, var det Alliansen som tog hem debatten. Här om någonstans hade man kunnat förvänta sig att oppositionen skulle kunna ta vinnarpoäng i en fråga med stor oro. Men det föll på att man helt glömde tala i termer av framtid och bara i termer av a-kassa."

Och det har de helt rätt i, det var ett evigt tjatande om a-kassan igår och det är någonting som har gått och gnagt och irriterat mig idag. Dels är det att Sahlin verkar anse att vuxna människor inte har ett eget ansvar för sina egna liv (syftar på att hon helt och hållet anser att det är Alliansens fel att människor har lämnat a-kassan, jag anser nog att man har ett eget ansvar att se till så att man är försäkrad om något skulle hända). Dels är det hennes uttalande om att taket i a-kassan ska höjas för att man ska kunna ha råd att åka på semester. Och vad det gäller detta andra-dels är det två saker som stör mig. Ett, Sahlin klagar alltid på att Alliansen enbart gynnar de som redan har, förslaget om höjt tak vänder sig självklart till dem med högre inkomster. Två, om man har blivit av med jobbet kanske det inte är den bästa tiden att åka på semester. När det inträffar förändringar i livet ställer man väl om något, de perioder vi har mindre pengar är semester det första vi sparar in på. Därefter kan man spara in på kläder, restaurangbesök, tidningar etc. etc. Som vuxna och ansvarsfulla människor bör det väl vara en naturlig reaktion att dra i bromsen innan nedförsbacken startar, eller?

Edit
Måndagskväll på hotellrum i Linköping


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,, , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback