Det är kallt

Känns som man aldrig blir riktigt varm, sitter så mycket jag kan framför brasan och läser trädgårdsböcker och drömmer om sommaren. Har även åkt skridskor på dammen som vi har här i närheten... vad gör man inte för sina barn ; ) brrrr det var riktigt kallt.

Tänkte passa på att så här i början av året skriva lite om Kristdemokraterna (ett varmt parti). Jag gillar partiets fokus på etikens/moralens betydelse för ett gott samhälle, på familjens och skolans grundläggande betydelse, vård- och omsorgsfrågor och internationell solidaritet. Kristdemokraterna är kort och gott ett värdeorienterat idéparti

När man ska beskriva den värdeorienterade samhällsvisionen kan man se det som en verklighetstrogen och hållbar människosyn som omfattas av medborgarna skapar de bästa förutsättningarna för ett gott samhälle. Det kristdemokratiska samhällsarbetet bygger på en människosyn som handlar om insikten om ett okränkbart människovärde, människans ofullkomlighet, de grundläggande behoven av små nära gemenskaper och förvaltarskapstanken.

Något annat som jag också tycker är betydelsefullt är den personalistiska människosynen som Kristdemokraterna företräder. Den är ett alternativ till individualism och kollektivism, och en människosyn som stämmer överens med verkligheten. För oss är inte den enskilde sig själv nog och oberoende av andra, men inte heller bara en anonym kugge. Varje människa är unik, men behöver gemenskap med andra för att utvecklas. Varje person är född in i ett sammanhang av andra personer med ett ömsesidigt beroende. Människan har såväl kroppsliga och själsliga som andliga behov. Det kristdemokratiska samhällsarbetet tar därför sin utgångspunkt i människans helhet och betonar människans behov av gemenskap.

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback