Jag håller med Holger Gustafsson

Holger Gustafsson är kristdemokratisk riksdagsledamot i utrikesutskottet. I ett pressmeddelande uttalar han sig om den stening som nyligen skedde i Somalia. Flickan som hette Aisha Ibrahim Duhulow blev bara 13 år gammal och dödades enligt Amnesty International av islamistmilis efter att hon blivit våldtagen och sedan försökt anmäla det.

Gustafsson säger:

"Jag förväntar mig att Carl Bildt kraftfullt fördömer det inträffade och tar upp sharialagarnas grymma konsekvenser inom ramarna för Sveriges internationella kontakter."

och han fortsätter:

"Steningen utfördes av ett 50-tal män framför ögonen på en publik på flera tusen personer och steningen var den första efter det att islamistmilisen tagit makten i staden och infört islamska sharialagar och det är ofattbart att dessa religiösa och kulturella sedvänjor fortfarande kan pågå i vår omvärld. Frågorna kring jämställdhet, rättvisa och frihet kan aldrig bli verklighet där grupper som praktiserar sharia styr och därför måste dessa frågor lyftas ytterligare på den internationella agendan, så fler oskyldiga barn inte dödas"


Jag skulle önska att Sverige varje gång ett dödsstraff verkställdes, oavsett på vem som dödas, går ut och fördömer. Att ta någon annans liv är aldrig rätt, oavsett om det är staten som avrättar med en giftspruta eller om det är någon som mördar någon i vredesmod. Att döda är att gripa in i livet på ett sätt som vi inte har rätt till.

Kommentarer
Postat av: Erik Hellsborn

Hur länge dröjer det innan vi får se saker som dessa i Europa? I Storbritannien finns det sedan några månader tillbaka lagliga Shariadomstolor.

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/crime/article4749183.ece



Vad politiskt korrekta i såväl England som Sverige inte verkar förstå är att man aldrig kan få till en fredlig samexistens med muslimer, oavsett vad för fega eftergifter man gör.

Historien talar sitt tydliga språk. Muslimska minoriteter håller sig bara lugna så länge de inte har något annat val. När de blivit tillräckligt starka sätter de igång med att tvångsomvända/förslava/utrota alla andra folkgrupper.

2008-11-06 @ 21:21:15
URL: http://erikhellsborn.blogspot.com/
Postat av: Lilith

Erik, du måste ju ändå hålla med om att det inte enbart är muslimska länder som genomför dödsstraff.



För mig är dödsstraff något fruktansvärt oavsett om det utförs av en kristen, en muslim, ateist etc.



Och om man nu ska tala om historia och tvångomvändning finns det ju fler som har använt sig av sådan, tyvärr.

2008-11-07 @ 18:12:19
Postat av: Erik Hellsborn

Personligen förhåller jag mig neutral till dödsstraff. Jag är varken uttalat för eller emot det.

Men det är en stor skillnad mellan t.ex USA som avrättar mördare och pedofiler, och arabländer som avrättar våldtagna småflickor. Däri ligger skillnaden mellan väst och arabvärlden. Även om man kanske inte gillar USA:s tillämpning av dödstraff eller deras utrikespolitik, så är det ändå ett civiliserat land, i motsats till arabvärlden där barbari härskar.



Sedan finns det givetvis en del i kristemdomens historia som man kanske inte är så stolt över, men det viktigt att komma ihåg att detta är just historia. Islam däremoot har inte genomgått någon egentlig utveckling under de senaste 1000 åren.

2008-11-08 @ 17:30:23
URL: http://erikhellsborn.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback