Nu får vi inte luta oss tillbaka

bara för att det ser ut som Alliansen kommer att vinna även 2010.

SvD skriver om att Sahlins leende nog har stelnat nu när samtalen har avbrutits mellan de tre vänsterpartierna eftersom man misslyckats med att komma överens om den ekonomiska politiken

SvD formulerar sig som vanligt väl, klipper nedan in ett utdrag från ledarsidan ang. s politiska förslag

"­Alliansen identifierade ett problem med hur själva konceptet försäkring hade urholkats till att faktiskt bli mer av bidrag, ­betalt av skattebetalarna.

Mona Sahlin med flera konfronteras sällan med detta samband. Sannolikt eftersom höga skatter är ett allmänt elände som man suckar över, medan lägre a-kassa upplevs som personligt. Här ligger Sahlins starkaste möjlighet. Om hon kan lova väljarna en 80-procentig "rättighet" och samtidigt lyckas övertyga dem att höga skatter inte gäller dig personligen - de ska någon annan, företrädesvis rik typ betala - så har hon vunnit mycket. Alliansens måste således förklara att hög skatt är personligt. Samt fortsätta påpeka att en 80-procentig, icke-försäkringsmässig a-kassa inte är ett vitten jobbskapande.

S talar alltså tyst om hur de ska finansiera sin 80/80-lösning. Men Lars Ohly vet hur man gör. Vid en pressträff i tisdags konstaterade Ohly att "fler måste betala mer skatt, inte bara de rika. De är inte tillräckligt många för att betala för välfärden."

De rika typerna finns inte. Så, kära låg- och medelinkomsttagare, detta är planen: Du betalar mer skatt, så får du 80 procent av den lön du en gång haft."

(SVD ledarsidan)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback