samma gamla hjulspår

S skriver idag på Brännpunkt i SvD, de kör som vanligt på i gamla hjulspår. Man kan ju bli trött för mindre. Lö(s)ningen heter mer bidrag. Det statliga riskkapitalet ska öka, a-kasseavgiften sänkas, statsbidragen till kommunerna öka, ökat barnbidrag och större bostadstillägg till pensionärerna (var det inte s som "lånade" en del av pensionerna i förra nedgången?). Jag tänker inte här kommentar de enskilda delarna, det är mycket möjligt att någon av delarna skulle vara intressant, utan endast konstatera att från s kommer inga nya lösningar utan man föreslår samma lösningar som förut (inte för det sagt att de skulle genomföra förslagen om de satt vid makten).

Som vanligt vill man också gömma undan arbetslösa i högskolorna, skulle inte förvåna mig om Sverige toppar listor på arbetslösa akademiker (när jag tog examen hörde jag siffror på att arbetslösheten hos nyutbildade civilekonomer och jurister var så hög som 30%). Sen skriver s att Alliansens politik är fel eftersom skattesänkningarna riktar sig till höginkomsttagare (?), dock kan vem som helst se att jobbskatteavdraget ger mest till låg och medelinkomsttagare.

Men det är väl ingen nyhet att s håller fast vid gamla tankebanor hur man ska lösa kriser och att s med en dåres envishet hävdar att Alliansen bara är till för de rika.


Kommentarer
Postat av: Pierre Ringborg

Det finns en poäng i när du skriver att det inte hjälper att pumpa in mer pengar i maskineriet. Vi kan inte konsumera oss ur krisen, utbilda oss ur krisen och dylikt. Varför finns vårdnadsbidrag och socialbidrag? Naturligtvis för att a-kassesystemet (skulle vara obligatoriskt), sjukpenningsystemet och föräldrapenningsystemet har hål och förutsätter arbete. Arbete och utbildningar på konstlad väg har vi haft hela 90-talet. Det räcker nu.

2008-11-28 @ 10:50:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback