Bra krönika

Linda Skugge skriver om människor som har problem med att man satsar på barns talanger. Läs den här

Hon skriver:

"Detta eviga tjat om lek, det ska lekas i skolan, inga betyg förrän på högstadiet för att skolan är en lek, och idrotten ska vara lek.Inget barn får vara bättre än nåt annat barn. Alla är lika bra. Det är Sverige i ett nötskal.Men så här: vissa barn har uppenbara talanger."


"De barn som är födda med extrem talang ska naturligtvis få möjlighet att bli ännu bättre, om de själva och deras föräldrar är beredda att lägga all den tid och kraft som krävs. Det är svårt att ?tvinga? ett barn att elitsatsa. Vill de inte så går det inte att tvinga dem. De blir ointresserade. Prova att ?pressa? ett litet barn så får ni se. Det är omöjligt.

"Sluta mesa så, alla barn
ÄR inte bra på allt. Det är inte diskriminering att säga så, det är bara den krassa sanningen. Barn skadas inte av att vissa väljs ut till elitgrupper, barnen skadas mer av mjäkiga vuxna som styrs av nåt slags hejsanhoppsan-ideal där alla ska vara lika bra på allt. Barnen ser ju med egna ögon att det inte är så. Och dem gör dem förvirrade.Barnen ser en sak med sina egna ögon, men får höra nåt annat av vuxenvärlden. Hur lämpade blir de då för livets hårda skola?"

Jag kan inte annat än att hålla med. För barnens skull och för vår framtids skull måste Sverige våga satsa på enskilda individer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback