Klippt och klistrat om vårpropositionen

Är just nu hemma en sväng mellan jobb och kommunfullmäktige, har tyvärr ingen tid att kommentera vårpropostionen. Texten nedan är direkt hämtad från regeringen.se


I den ekonomiska vårpropositionen presenterar regeringen sitt förslag till riktlinjer för den ekonomiska politiken och för budgetpolitiken för de närmaste åren. Fler jobb och fler företag är utgångspunkten för denna vårproposition.

   
  • För det första föreslår regeringen ett reformpaket för att göra det enklare och mer lönsamt att starta och driva företag. Regeringen föreslår bland annat att förmögenhetsskatten avskaffas och att förmånsrätten reformeras.
  • För det andra föreslår regeringen ett reformpaket för att förstärka integrationen av utrikes födda. Bland annat införs instegsjobb, vilket är en subventionerad anställning som är kopplad till undervisning i svenska för invandrare och har tydliga handledande inslag. Vidare införs en tillfällig extra ersättning, som delvis är prestationsbaserad, till kommuner som tar emot flyktingar.
  • För det tredje föreslår regeringen ett reformpaket för att bekämpa ungdomsarbetslösheten. Bland annat föreslås sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar, en särskild jobbgaranti för unga, och en satsning på lärlings- och yrkesutbildning.
  • För det fjärde föreslår regeringen ett särskilt jobbpaket för att underlätta för fler att komma i arbete. Nya vägar till arbete öppnas genom att långtidsarbetslösa och socialbidragstagare erbjuds en jobb- och utvecklingsgaranti. Dessutom görs det mer lönsamt att komma tillbaka i, eller stanna kvar i, arbete för personer med aktivitets- eller sjukersättning och för ålderspensionärer.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback