Vägra betala socialdemokratisk valkampanj!

Tänk om alla som är emot det stora stöd som LO lämnar till sossarna skulle lämna LO, vilket genomslag det skulle bli! Hörde på nyheterna igår att en stor majoritet av LO-medlemmarna är emot att LO ger s ekonomiskt stöd. Läs gärna Jessica Nybergs blogg om ämnet, hon skriver:

"LO uppmanar i år sina 15 fackförbund att skänka minst sex kronor per medlem till socialdemokraterna, detta motsvarar ungefär 11 miljoner kronor. Förutom detta bidrar LO centralt med sex miljoner kronor. Därtill förväntas Byggnads och Elektrikerförbundet skänka vardera en miljon kronor extra detta valår, medan Målareförbundet ger 350.000 kronor. Förutom det direkta bidraget till socialdemokraterna satsar LO lika mycket till, 20 miljoner kronor, i en egen valbudget till LO:s valcentral som för en tid sedan flyttade in i det socialdemokratiska partihögkvarteret. Det blir helt säkert en intressant valrörelse med många vassa armbågar, det är dock tråkigt att partierna har så olika ekonomiska förutsättningar. Den stora grupp LO-medlemmar som säger sig rösta på något annat parti än socialdemokraterna borde direkt lämna LO. Använd era pengar på något bättre sätt än att underhålla det (s)tora vallokomotivet. LO borde fokusera på att företräda sina medlemmar istället för att leka politiskt parti, opinionsundersökningen talar sitt tydliga språk!"
 
Är det så konstigt att sossarna har vunnit så gott som varje valår i modern tid, alla som sysslar med marknadsföring vet att med tillräckligt bra reklam kan man sälja det mesta och sossarna har verkligen resurserna för att köpa den marknadsföring de önskar (bara att titta lokalt, vilket parti är det som har råd att om och om igen köpa stora annonser).

Och det är inte bara LO med sina fackavgifter som bidrar till den socialdemokratiska maktbehållningen. I P1 avslöjas att lotteriet som var kopplat till Stadskampen i TV4 överskott gick till sossarna. Jag har tidigare skrivit om hur s försöker få in pengar till sin partikassa genom en spelande befolkning. Det som är riktigt, riktigt bittert med sånt här är att så många förs bakom ljuset.

Betalar jag något till socialdemokraternas valkampanj? Gör du?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback