Mer om klimatet

Även om det finns de som påstår att det här med klimatdebatten är felaktig talar ändå det mesta för att det är förödande effekter utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser kan ha på jordens klimat och väderlek. Förutom en ökning av medeltemperaturen väntas växthuseffekten också leda till ökad förekomst av stormar, översvämningar och torka.

Vi måste reducerat utsläppen av koldioxid och vi behöver även göra investeringar i länder där man är på väg att nå den välfärd vi är vana med men vill undvika de utsläpp vi själva skapade när vi tog oss dit vi är idag.

Åtgärder inom alla områden ska hjälpa oss att nå målen. Det handlar t.ex. om energieffektivisering, bättre byggande, utsläppstak för nya bilar, stimulans för alternativa bränslen, mm.

Kristdemokraterna välkomnar att EU inför ett gemensamt system för handel med utsläppsrätter för koldioxid inom unionen och vill se en hög grad av utauktionering av dessa. Genom ett system för handel med utsläppsrättigheter skapas ett tak för hur mycket koldioxid som släpps ut från den sektor av näringslivet som omfattas av handeln.

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback