Något glädjande om arbetslösheten

Varberg har länge styrts av partierna inom Alliansen, kan det vara därför vi ser en så god arbetsmarknad hos oss?

Igår kunde man läsa i
Hallands nyheter att arbetslösheten, trots krisen, minskar i Varberg och ligger idag på en lägre nivå än i början av 2007. I april var arbetslösheten 3,8 procent om man även räknar personer i arbetsmarknadspolitiska program som arbetslösa. April 2008 var det 2.5 % så även om det har skett en kraftig ökning så talar vi inte om höga nivåer. Den högsta arbetslösheten, efter att lågkonjunkturen slog till, var det i februari i år med 4,1 procent, men sedan har den alltså minskat

Jämför man med övriga landet som hade en arbetslöshet på 5.6 % under samma period så ligger Varberg bra till.


Artikeln avslutas:

I sämre tider är det alltid ungdomarna som drabbas hårdas och även i Varberg är det yngre personer som i högre utsträckning drabbas av arbetslöshet. Ungdomsarbetslösheten för april månad var 5,2 procent, vilket är mer än en fördubbling jämfört med förra året.
– Ungdomsarbetslösheten har gått upp i Varberg men vi har varit mer förskonade än andra kommuner, säger Helene Ternblad.
(Chef för Arbetsförmedlingen i Varberg)
Skälet till att det är ungdomarna som drabbas först är turordningsreglerna med grundprincipen om att sist anställd sägs upp först.

Kan vara lämpligt att ha dessa siffror i minnet när s talar om att arbetslösheten ökar och att skatten behöver öka för att minska arbetslösheten (hur nu det skulle ha en samband).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback