Minska användningen av kemiska bekämpningsmedel


Användningen av kemiska bekämpningsmedel bör minskas genom ökade kunskaper om biologiska och biotekniska metoder. EU ska uppmuntra till ett mer ekologiskt inriktat jordbruk för att stödja säkra och hälsosamma livsmedel.
(Kristdemokraternas Europapolitiska program)

Förvaltarskapstanken är central för Kristdemokraterna. Jag tycker att det är viktigt att vi påminner oss själva om att jorden inte enbart finns till för oss, vi ska lämna över den till våra barn och barnbarn (osv.) också. Jag vill vara stolt över det vi lämnar över.

Vi Kristdemokrater vill ta ansvar för de globala ödesfrågorna som klimat, vatten och livsmedelsförsörjning samt arbeta mot resursslöseri på alla plan.

Kristdemokraterna vill:

• att man, om man vill, ska kunna avstå produkter som innehåller genetiskt modifierade organismer genom ett tydligt märkningssystem.
• att konsumentskyddet inom EU stärks, vi behöver ett tydligt system för ursprungs- och ekologiskmärkning
• att  kemikalier inte ska godkänns om det finns lika bra, mindre farliga alternativ.
• att gemensamma åtgärder mot spridning av gifter och läkemedelsrester till våra hav och vattendrag utvecklas ytterligare.
• att EU:s regelverk ger enskilda länder större möjligheter att införa strängare regler av miljöskäl i syfte att gå före i miljöpolitiken.

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,, , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback