Internet – vårt världsbibliotek

På internet finns verkligen möjligheter som vi tidigare inte ens har kunnat drömma om. Nätet har revolutionerat vårt sätt att leva och kommunicera, och ger en enorm möjlighet att ta del av en kulturrikedom som vi före 1990 bara kunde drömma om. Genom att människor får tillgång till information och till varandra hotar Internet såväl makteliter och affärsmodeller som diktaturer. Genom Internet har vi en unik möjlighet att mötas och dela med oss av allt. Världen blir både mindre och större på samma gång. Jag vill hävda att vi aldrig har varit så nära världsmedborgare som vi är idag. De senaste åren har dock fler och fler känt sig hotade av Internets möjligheter. Istället för att följa med i utvecklingen och se möjligheterna har man sett hoten och krävt att allt ska vara som det alltid varit. Man har ropat efter nya lagar och mer begränsningar istället för att se teknikutvecklingen som en otrolig möjlighet. Grundproblemet för musik- och filmbranschen är att man inte levererar det som konsumenterna efterfrågar.

Istället för att se oändliga möjligheter handlar det om nya lagar, varje förslag kan tyckas legitimt för att stävja brottslighet, men tillsammans hotar de teknikutvecklingen. Politiker, film- och skivbolag, lobbyister och EU försöker stoppa in den nya världen i den gamla världens ramverk. Jag anser att vi ska utreda hur man kan göra det möjligt att tillåta nedladdning för privat bruk.

Internet är vår tids bibliotek, aldrig tidigare har vi haft tillgång till ett sådant världsbibliotek. Varför ser man inte möjligheterna istället för att kräva lagar som vidmakthåller de gamla modellerna i en ny tid?



Kommentarer
Postat av: Vickan

Woho!! Lilith Rules. Lilith for EU!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback