Sverige måste vara det enda land där man driver skattehöjningar som en valfråga

Idag rider sossarna på debatten om bonusar och tar tillfället i akt att presentera sin politik

Det är ju ingen som kan säga att de sticker under stolen med vad de vill - rösta på sossarna, mindre pengar till individer och mer pengar för staten att slösa bort.

Tittar på nyheterna, en del är positiva till skattehöjningar (ja vi har ju levt väldigt länge i Sverige med en socialistisk regering så det kanske inte är så konstigt). Man talar om att det behövs pengar i skolan, vården etc. Min uppfattning är att man bör se över vad skattepengar används till. Det är kärnverksamheten som man måste värna om. Jag tror inte på höjda skatter. Jag tycker att vi ska arbeta att i förlängningen fortsätta att sänka skatterna.

Det är inte konstigt att människor är oroliga för att deras taxeringsvärden har ökat trots att det finns ett maxtak och det skulle inte vara konstigt om människor drar sig för att ta hem sin förmögenhet till Sverige. Socialdemokraterna har nog aldrig hört talas om skatteplanering.

Jag skulle vilja arbeta för att vi fick ett bättre skattesystem, en lägre skatt och mindre krångel. Vi behöver reformera skattesystemet på nytt. Det ska vara enkelt att betala skatt och svårt att inte betala skatt. Med krångliga regler möjliggör vi skatteplanering för dem som har råd och bidrar till gråzoner och kryphål.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback