Är fria kondomer verkligen lösningen?

Ebba Busch skrev igår väldigt bra i Expressen.

Hon skriver bland annat:

"Sverige är ett land som har en öppen attityd gentemot sex och gärna diskuterar det offentligt. Vi räknas till ett av världens mest sekulariserade länder, vi har en god tillgänglighet till preventivmedel och tillhandahåller en utförlig sexualundervisning i skolan. Ändå har vi de högsta aborttalen i hela Västeuropa.

För att tackla detta problem tillsatte regeringen en arbetsgrupp för att komma med förslag på åtgärder. Den föreslagna lösningen? Fler kondomer till folket!"


Och hon har helt rätt, vi måste tala mer om det personliga ansvaret. Det är inte samhällets fel om någon blir ofrivilligt gravid, troligtvis beror det på den som blir gravid och på den som gör gravid. Det är ju inte det att det saknas preventivmedel, kondomer säljs i varje bensinmack, många bensinmackar har öppet dygnet runt.

Hon avslutar:
"För det är inte staten som i slutändan har sista ordet i frågan om huruvida man väljer att skydda sig eller ej i sängkammaren. Det kan och ska politiker aldrig styra över. Det är upp till den enskilda personen och just därför måste vi ha en politik och ett samhällsklimat som lyfter fram vikten av ett personligt ansvarstagande.
Här har vi kristdemokrater en viktig uppgift som många gånger glöms bort. Vi har blivit så löjligt rädda för att framstå som torra moralkärringar, som fått för lite i våra dagar, att vi slutat se hur hårt människor drabbas av ett samhälle där man inte tar ansvar för sina handlingar eller bryr sig om sina medmänniskor. Det får vara slut på det nu. Det är dags att lyfta fram det personliga ansvaret igen."


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


 







Kommentarer
Postat av: Linus Ericsson

Man kanske ska ta med skyddet mot något minst lika oönskat som oönskade graviditeter - oönskade könssjukdomar. Det krävs inte många personer som INTE smittas med HIV för att man ska kunna dela ut nästan hur många kondomer som helst.



Eget ansvar - javisst, men om vi kan undvika att några till slipper få sina liv förstörda av en HIV-infektion är det väl investerade pengar (och dessutom väl investerade skattepengar).



Sedan kan KD komma med hur många abortargument som helst, men jag är bara intresserad av att mina skattepengar används så rimligt som möjligt, och att några till slipper få oväntade sjukdomar och slipper gå igenom den traumatiska upplevse en abort innebär.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback