Kristdemokraterna är ett bra alternativ

Att KD är ett bra alternativ gjorde Göran Hägglund klart i sitt tal (har tyvärr inte sett talet däremot har jag läst det på Kristdemokraternas hemsida).

 

Kristdemokraterna är ett parti som vill ha ett samhälle med färre förbud och färre kontroller. Om vi ska ha ett samhälle med färre förbud och färre kontroller måste vi ha en god etik och moral. Etik handlar om hur vi förhåller oss till de svagaste i vårt samhälle, de som inte själva har röster att ropa med. De gamla, de sjuka, de hemlösa, de missbrukande, de missbrukandes barn etc. Det handlar om förvaltarskap, att vi ska ta ansvar för vår miljö så vi kan vara stolta över det vi lämnar över till våra barn och barnbarn. Det handlar om hur vi förhåller oss till andras pengar och om att ta ansvar för oss själva, och för våra medmänniskor. Normer och värderingar överförs från generation till generation och måste finnas i samhället. Hederlighet, personligt ansvar, förvaltande och solidaritet är sådant som inte går att lagstifta fram.

 

Hägglund säger i sitt tal:

 

Vi befriar Sverige. Steg för steg.

Vi är på väg ut ur den rödgröna snårskogen. Vi hugger oss ut. För vi ska till det fria, vackra Sverige vi vill ha. Vi ska ta oss ut till ängarna, och förstås, till vattnet.

Vi hugger oss till friheten, till glädjen och gemenskapen.

Vi ska till ett bättre Sverige. Vi ska till det Sverige där arbetsamhet lönar sig mer.

Där alla ska kunna spara till ett hus. Där de gamla respekteras.

Där polisen finns på gatorna och dottern går säker om natten. Där läraren är auktoritet i klassrummet och sonens skola är rofylld.

Där den psykiskt sköre upplever trygghet och omsorg.

Där alla som kan arbeta har ett jobb att gå till.

Vi ska till det Sverige där man är hederlig. Där skatterna är rättvisa och fifflandet är borta.

Där man kan lita på varandra. Till det Sverige där byråkratin är ett minimum och det inte finns några åsiktskontrollanter.

Ett Sverige där medborgaren reser sig som medborgare.

Ut till ängarna, till vattnet. Det är det Sverige där vi är fria tillsammans och ser nästa dag an med glädje.

 


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

















Kommentarer
Postat av: Leo

Hägglund höll ett bra tal. Men du kan inte på allvar säga att politiken i det var bra?



Kalla kulturkonsumtion på nätet för "stöld" lockar säkert några väljare, men särskilt klädsamt eller korrekt är det inte.



KDs argument för att de skulle vilja ha mindre kontroll i samhället osar nyspråk och förmyndare. "Om du sköter dig får du frihet. Annars avskaffar vi dina grundläggande demokratiska rättigheter. Så se till och vara snäll nu."

Postat av: Lilith

Nej det avsnittet var väl inte det bästa. Det är svårt att hålla med om allt i ett parti och den delen av KD´s politik är inte min favorit vilket jag även tidigare har nämnt. Jag fokuserade i mitt inlägg på det som var bra därför nämnde jag inte "kulturkonsumtion på nätet".

2009-07-03 @ 10:29:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback