"Lyssna och lär av Hägglund"

är rubriken på SvD ledarsida. Man skriver "Kristdemokraternas Göran Hägglund framstår allt mer som den minister som tydligast värnar familjens rätt att stå fri från klåfingriga politiker." Läs hela ledaren här

Ledaren tar upp moderaternas nya förslag om jämställdhetsbonus för vab-dagar. Tycker mest att det låter som ett popualistiskt förslag för att smeka feministvänstern medhårs. Helst med tanke på vad som skrivs i slutet av ledaren.

"Inte heller betalar man skatt för att trendkänsliga politiska partier ska kunna vinna poäng i marginella debatter.

För det fjärde är jämställdhet intill sista millimetern sällan uppnåelig om den ens är önskvärd. Därför brukar man nöja sig med en procentuell fördelning omkring 60/40. Det vore bra om det rådde 50/50, tänker man, men 60/40 kan duga. Enligt den moderata partisekreteraren är det i vab-uttaget ?jämställdheten kommer till sin spets?. Det är där det prövas om män och kvinnor egentligen lever jämställt. Så hur katastrofalt är då läget?

Kvinnor tar ut 64 procent av den till- fälliga föräldraförsäkringen, enligt Försäkringskassan. Fyra procentenheter skiljer alltså från det läge när vi kan betrakta vab-uttaget som hyggligt jämnt fördelat. Är det för dessa ynka fyra procentenheter moderaterna vill införa nya lagar och regler, läxa upp hederliga familjer, spendera dyra skattekronor och till på köpet överge arbetslinjen?
"

Väljarna valde en borglig regering och jag tycker att vi så ska förbli.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback