det var det här med retoriken

Idag svarar s på Alliansens partiledares inlägg på SvD debatt (vilket för övrigt kommenterades på kristdemokraternaivarberg.blogg.se)

Socialdemokraterna har haft många, många, många år på sig att höja pensionen för pensionärerna. S tycker att det är pinsamt, och en provokation mot Sveriges pensionärer att de borgliga "tar åt sig äran" eftersom socialdemokraterna genom en uppgörelse om pensionerna med de fyra borgerliga partierna ändrade beräkningsgrunden för pensionssystemet, så att den samlade lönesumman blev styrande för pensionerna.

Ja, men är det inte den samlade lönesumman som är ett resultat att allt fler människor arbetar som är orsaken till att pensionärerna kan få högre pension?

På SvD´s ledarsida står:
"Finansminister Anders Borg konstaterade igår, nästan förvånad, att utanförskapet minskat mer än han själv beräknat - med 121000 personer under 2007. Det är ett rekord och även om en avmattning är att vänta är resultatet en framgång som, trots det osäkra läget, ger utrymme för reformer och som har kapat rejält i statsskulden."

Det är faktiskt fantastiskt vad Alliansen lyckats med på denna korta tid, även om man har haft god draghjälp av konjunkturen så finns det ingen som ska inbilla mig att det hade gått lika bra för Sverige med s vid rodret.

Är det något som är pinsamt är det väl s som hela tiden pratar om pensionärsskatt. EN GÅNG FÖR ALLA, DET HANDLAR INTE OM EN EXTRA PENSIONÄRSSKATT FÖR PENSIONÄRER, DET HANDLAR OM ATT DE SOM ARBETAR FÅR ETT AVDRAG! Pensionärerna har INTE fått högre skatt med Alliansens politik!

Därefter fortsätter man att skriva "hellre sänkt skatt för pensionärer än för miljonärer". Jag tycker att det är på sin plats att faktiskt påpeka att det finns pensionärer som är miljonärer. Dessutom är det väl bättre att man ökar pensionerna istället för att minska skatten, jobbskatteavdraget handlar om att det ska vara lönsamt att arbeta. Pensionärer som arbetar får till och med högre jobbskatteavdrag än de som är under 65 år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback