granskningar

För ett par år sedan diskuterade jag maktskifte med en numera pensionerad so-lärare. Han sa att det skulle behövas en revolution för att det skulle lyckas. Vad han menade var att det socialdemokratiska styret är så utbrett (tjänstemän, ordföranden etc etc med s-värderingar) att det skulle vara nästintill omöjligt för en borglig regering att bedriva sin politik. 

Med tanke på den granskning som regeringen i media har varit utsatt för kanske det stämmer. Till exempel har höga kulturpersoner gått ut och kritiserat kulturministern som sen också blir polisanmält både av radiotjänst (läs gärna Ehrenbergs blogg) och en fackförening (som inte anmälde Bodström), inkomstuppgifter plockas fram av högt uppsatta socialdemokrater, varje dag kan vi följa nya "skandaler". Politiker har plötsligt ersatt dokussåpakändisarna på löpsedlarna. 

Hur många "vanliga svenskar" har inte gett grannflickan (eller varit grannflickan) ett par hundra kronor för att vara barnvakt? 

Självklart är det ett problem att det finns de som inte följer våra lagar. Själv anser jag att vi behöver en helt ny attityd i vårt samhälle. Varför väljer folk att jobba svart? Vi har ett enormt skattetryck ändå kommer vi långt ner på många listor vad det gäller välfärd och dylikt. Våra pengar måste användas med mer respekt. Vi behöver enklare system och enklare regler. Vi behöver ett samhälle där vi bryr oss om varandra. Ett samhälle där vi vill bidra till den gemensamma välfärden. Vi behöver få känna stolthet över oss själva och vårt land. Vi behöver känna att det finns möjligheter att lyckas. Jag tror inte det är skadligt för ett samhälle att det finns olika samhällsklasser, det skadliga är när du inte kan klättra uppåt. 

Kommentarer
Postat av: Daniel Mattsson

Upp till 10000kr behövs det inte skickas in något skatt för, så några hundra kronor till grannen är helt okej (kolla in in finansministern, han försökte hålla sig under 10000kr/år för att slippa krånglet).

2006-10-19 @ 17:20:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback