DN skriver om a-kassan

I Ledaren i DN står det

”Det ligger nära till hands att fråga - var har alla dessa besvikna fackliga företrädare befunnit sig? Har de verkligen missat de borgerligas planer på att sänka a-kassan, att göra den mer försäkringsmässig, att successivt förvandla den till ett obligatorium?

Eftersom allt detta framgick av alliansens valplattform balanserar LO, TCO och Saco farligt nära gränsen till att protestera mot valutgången. Sådant har inte bekymrat LO tidigare. Men TCO och Saco, som säger sig vara partipolitiskt neutrala, borde fundera på hur deras utspel uppfattas. Inte minst mot bakgrund av att bägge organisationerna leds av två före detta socialdemokratiska statssekreterare.”


Läs hela ledaren i DN

Jag tror att fackföreningarna gör sig själva och sina medlemmar en stor otjänst. Som det tidigare visat sig finns det många medlemmar i fackföreningarna som inte röstar på socialdemokraterna. Om man som fackförening väljer att driva politik som klart tar ställning mot Alliansen  tror jag att många kommer att välja att gå ur sin fackförening av den orsaken.

Kommentarer
Postat av: Daniel

Jag å andra sidan har valt att gå med i facket nu, har aldrig varit med innan, eftersom regeringen för en så anti-fackföreningspolitik.

2006-11-07 @ 20:38:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback