Ungdom v.s. Vuxen

Gårdagens debatt handlade om F!´s tillbakagång. Debattören Susanna Popova gjorde bra ifrån sig i debatt mot Gudrun Schyman. Schyman förklarade den negativa uppmärksamheten i media på kvinnohat… någon som är förvånad…
 
Kanske skulle vi istället för ett kvinnoparti behöva ett parti för unga vuxna… I dn kan vi läsa att Välfärdsklyftan växer – unga de stora förlorarna  av Joachim Voger, professor vid Umeå universitet och Lars Häll, avdelningsdirektör vid SCB.

Snälla ”gamla” människor sluta kalla unga vuxna människor för ungdomar. Ungdom är man upp till 18 år (absolut högst upp till 20 år). När någon fyllt 20 måste samhället börja behandla dem som vuxna, låt oss slippa ett infantilt samhälle…bara detta prat om ungdomsförbund (med medlemmar i åldern upp till 30, tror jag att det är), bekämpning av ungdomsarbetslöshet (riktar sig till vuxna mellan 18-24 år – kanske man hunnit bli föräldrar vid denna åldern, som om en praktikplats bidrar till familjeförsörjning), ungdomsbiljetter (för dem upp till 26, självklart kul att få betala mindre men suprise det finns 25-åringar som tjänar 25 000 och 40 åringar som tjänar 15).



Kommentarer
Postat av: vänstra stranden

Jag håller med om att människor som är myndiga, och därmed får gifta sig och köpa hus om de ville, inte kan behandlas som småbarn. Vårt samhälle har infantiliserat den del av befolkningen som är under 30. Men måste inte 30- börja bete sig vuxet också då? Hur länge skall man stå ut med 25-åringar som inte kan hålla tider eller anser att en avstängd mobiltelefon vid maten är detsamma som en personlig kränkning?

Postat av: Lilith

Självklart bör man kunna förvänta sig av vuxna människor att bete sig vuxet. Att stänga av mobilen vid middagen hör väl till vanligt hyfs.

Jag tror att människor ofta beter sig som det förväntas av dem.

2005-10-23 @ 22:05:35
URL: http://lilith.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag hoppas du har rätt - kanske skall man vara tydligare i sina förväntningar. Mest pinsamt är ju att hela horder av 50-åringar tror att de vet PRECIS hur det är att vara ung - och därmed är såååå FÖRSTÅENDE. Dags att skärpa till sig med andra ord.

2005-10-29 @ 11:11:43
URL: http://www.vanstrastranden.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback