S korståg mot friskolorna

I Varberg har det förekommit en insändardebatt i Hallands nyheter om en lärare som i en kommunal skola burit en Che Guevara-tröja och huruvida det är ok för skolanställda att förmedla politiska budskap på det här sättet. Jag kan inte låta bli att fundera över hur det låtit om något liknande skett på en friskola. Väntar med spänning på Baylans svar på Henrik von Sydows fråga om vad han tänker göra för att stärka skolledarnas möjligheter att stoppa lärare personal från att bära symboler som sätter skolans värdegrund i fara.  

S-kvinnorna går till storms mot friskolor med konfessionell inriktning och vill stoppa offentliga bidrag till dem. – Det ska inte finnas ett öre till skolor som är byggda på religion eller etnicitet, säger s-kvinnornas ordförande ­Nalin Pekgul till SvD.”
 
Ibrahim Baylan försöker att skapa en skendebatt om skolan. I stället för att tackla de medelmåttiga kunskapsresultaten målar han upp en bild av friskolor som hotfulla vinstmaskiner.” 
 
Håller med ledaren i GP som skriver:
”Det är en medborgerlig rättighet, inte en politisk förmån, att få gå i friskola. Friskolor är en ständigt irriterande nagel i ögat på socialdemokraterna. I Göteborg trakasseras friskolorna med orättvisa bidragssystem och i Stockholm gör skolminister Ibrahim Baylan det ena utspelet konstigare än det andra.”
 
Jag förstår inte varför s har sådana problem med att friskolor förekommer, kan det vara så att förekomsten av friskolor känns som ett kvitto på att s-regeringen har misslyckats med den kommunala skolan?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback