Barnens bästa?

Hörde en kvinna (Pia hette hon, hennes efternamn missade jag) på radion (ca kvart i sex på morgonen) som talade sig varm för att vi skulle börja skilja mellan den vi skaffade barn med och dem vi hade en sexuell relation med. Skaffa barn skulle man göra med någon som man verkligen litade på exempelvis sin bästa kompis sen kunde man ha tillfälliga/periodvisa sexuella relationer med andra. Detta skulle motverka det negativa i samhället som skilsmässa innebär såsom ekonomiska förluster. Pia gick verkligen loss och hade stora visioner om framtidens familjer, hon tyckte även att man skulle starta en slags tankesmedja om hur den framtida familjen kunde se ut. Jag tycker mest att det låter som vuxna människor som vägrar bli vuxna, totalt fixerade vid sitt eget självförverkligande.

Vi lever i ett samhälle som alltmer går efter minsta motståndets lag. Så fort det blir en fnurr på äktenskapet skall det avslutas, och relation påbörjas med en ny (eller i Pias tappning aldrig ens ha intentionen att leva i tvåsamhet utan hela tiden byta partner så fort intresset sinar). 


Kommentarer
Postat av: Patti

Tycker att pias åsikt verkade vara som du sa, vägrar växa upp och skaffa ett så kallade familje liv. Man kan inte skaffa barn på hennes sätt, hur skulle barnen må? Det är inte barnens bästa, kanske pias bästa.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback