Besök i Rolfstorp för att tala med boende i Himledalen

Är just hemkommen från ett av kommunens dialogmöten med boende på serviceorterna. Idag var mötet placerat i Rolfstorp och berörde boende i Himledalen. Jag hoppas och tror att dessa möten kommer att mynna ut i en politik som tar hänsyn till hela kommunen och att vi genom detta får Varbergs kommun att blomstra i alla dess delar. Personligen anser jag att mötena är mycket givande och att det är självklart att de boende i serviceorterna skall tillfrågas om hur deras boendeort kan göras ännu bättre. Idag talades det mycket om att väg 153 måste göras mer trafiksäker. Det framfördes även önskemål om seniorboende på orten samt ungdomsverksamhet. 

Vid bordet där jag satt väcktes frågan om valfrihet i barnomsorgen. Två kvinnor har velat ansöka om att bli dagmammor men fått svaret från kommunen att det inte finns behov av detta eftersom det inte finns kö till befintlig förskola. Kristdemokraterna anser att vi måste öka valfriheten för alla, inte bara för dem som råkar bo i ett område där man inte får plats i den kommunala förskolan.

Vid ett annat bord togs frågan upp om att det finns behov av kulturmiljövård och historiska kartor samt att turistattraktioner i trakten behöver marknadsföras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback