Lundgrens "forskning"

Läste i lördagens Hallands nyheter om kritiken mot genusforskaren Eva Lundgren. Professorn Margareta Hallberg, som varit med och granskat Lundgrens arbete säger ­Jag har aldrig sett något liknande. Om någon dragit förhastade slutsatser eller gjort svepande uttalanden har man ju rättat till detta före disputationen.” Hallberg menar att orsaken till att Lundgren inte ifrågasatts tidigare beror på att hon är kvinna, och att man inte velat attackera genusforskningen av rädsla för att framstå som att man är emot kvinnor.
 
Jag är inte förvånad, innan programmet ”Könskriget” sändes var det nästan politiskt självmord att hävda att det inte gick till så som feministfundamentalister hävdade att det gjorde (det fanns ju faktiskt vetenskaplig forskning som visade detta).
 
Vem var med på Lundgrens disputation? Vem bär ansvar för att hennes forskning okritiskt publicerats? Varför är vi så rädda för att vara politiskt inkorrekta, vågar inte stå upp för sådant som idag (men kanske inte imorgon) anses vara fel av etablissemanget. Kanske dags att börja tänka lite mer själva och inte bara följa drevet när det går…


Kommentarer
Postat av: akademiker

Jag menar att frågan om Eva Lundgrens disputation
inte är relevant. Det hon kritiseras för är inte
doktorsavhandlingen utan arbeten som hon till
stora delar har gjort senare.

2005-12-20 @ 14:27:19
Postat av: Lilith

Nä det har du kanske rätt i. Men om vi bortser från hennes disputation så borde väl hennes övriga arbeten granskas innan de publiceras?

2005-12-20 @ 21:16:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback