fredagskväll

Nu är jag mätt och go efter tacos i soffan (vad annars en fredag? : ))
Förutom att jag knappt har någon röst mår jag riktigt bra... hoppas verkligen inte att dotterns envisa förkylning inte har smittat ner mig

Ha en trevlig kväll och helg!

"Lyssna och lär av Hägglund"

är rubriken på SvD ledarsida. Man skriver "Kristdemokraternas Göran Hägglund framstår allt mer som den minister som tydligast värnar familjens rätt att stå fri från klåfingriga politiker." Läs hela ledaren här

Ledaren tar upp moderaternas nya förslag om jämställdhetsbonus för vab-dagar. Tycker mest att det låter som ett popualistiskt förslag för att smeka feministvänstern medhårs. Helst med tanke på vad som skrivs i slutet av ledaren.

"Inte heller betalar man skatt för att trendkänsliga politiska partier ska kunna vinna poäng i marginella debatter.

För det fjärde är jämställdhet intill sista millimetern sällan uppnåelig om den ens är önskvärd. Därför brukar man nöja sig med en procentuell fördelning omkring 60/40. Det vore bra om det rådde 50/50, tänker man, men 60/40 kan duga. Enligt den moderata partisekreteraren är det i vab-uttaget ?jämställdheten kommer till sin spets?. Det är där det prövas om män och kvinnor egentligen lever jämställt. Så hur katastrofalt är då läget?

Kvinnor tar ut 64 procent av den till- fälliga föräldraförsäkringen, enligt Försäkringskassan. Fyra procentenheter skiljer alltså från det läge när vi kan betrakta vab-uttaget som hyggligt jämnt fördelat. Är det för dessa ynka fyra procentenheter moderaterna vill införa nya lagar och regler, läxa upp hederliga familjer, spendera dyra skattekronor och till på köpet överge arbetslinjen?
"

Väljarna valde en borglig regering och jag tycker att vi så ska förbli.

hemma från KF igen...

... tog lite längre tid än jag beräknat, dels berodde det på ett par informationspunkter, dels på att en del frågor väckte debatt.

Vi fick idag information om hur värdegrundspengarna har använts och vi fick se en informationsfilmen "Medmänniskor" med Skurt. Dessutom fick vi information från Varbergs bostad AB, Varberg Energi AB samt Varberg Event AB. Jag tycker att det var roligt att både Varbergs bostad och Varbergs energi tryckte så mycket på miljöfrågorna, t.ex. kan 79 % av Vbg´s bostads lägenheter kompostera. Varbergs energi satsar stort på förnyelsebar energi såsom fjärrvärme och vindkraft. Varbergs event tog upp att man behöver ett nytt hotell i Varberg för att kunna härbärgera större arrangemang, något som vi Kristdemokrater verkligen håller med om.

Frågan som väckte debatt handlade (som vanligt höll jag på att skriva) om ev. avknoppning/privata skolor inom Varbergs kommun.

kommunfullmäktige ikväll

Är hemma och vänder, har precis ätit lite kvällsmat (svampsoppa och toast, mycket gott om jag får säga det själv). Ska iväg på kvällens KF, skriver om det hände ngt intressant.

inköp 2

Vilken fin klänning jag köpte igår, en riktigt klassiker klänning (den lilla svarta), mycket användbar ; )
och så var det fredag igen, ha en riktigt trevlig fredag!

Man tror knappt att det är sant

Läs artikeln i DN Ibland går det verkligen till överdrift! Artikeln handlar om underkända studenter som anmält sin skola/lärare för att de känner sig kränkta.

"Krav på begriplig meningsbyggnad, rättstavning samt uppmärksamhet visar sig vara uttryck för diskriminering. Eller bara allmänt kränkande. Följaktligen har ett tiotal lärare skriftligen fått förklara att de inte är rasister, homofober eller njuter av att trakassera dyslektiker när de följer normala kriterier för betygsättning.

Processen har satt sina spår i lärarkåren. En lärare säger till mig att han numera tänker sig för innan han påpekar språkfel om studenten inte är född svensk. En annan överväger att sluta. En tredje undviker studentsamtal i enrum. En chefsperson berättar att det finns lärare som inte vågar gå in i klassrummen, av rädsla för att någon där antecknar allt hon säger, "och vinklar det sedan för en anmälan". Psykologen Margareta Normell, som handleder lärare vid Lärarhögskolan, anser att det är "tragiskt" att skolan numera viker sig för anmälningshot och släpper igenom studenter som inte passar för läraryrket. "Det är grymt mot dem, för de kommer att misslyckas ute på skolorna - och det är grymt mot deras elever." "



"Den anmälda läraren fick aldrig veta på vad sätt hon kränkt eleverna. Troligen var det med omdömet: "Det är inte möjligt att godkänna den språkliga nivå som (deras) arbete uppvisar, framförallt med tanke på att de skall undervisa yngre barn." Men skolan vek sig, de två fick en ny examinator. Som godkände.

Efter sju år med Lag om likabehandling av studenter i högskolan känner sig Lärarhögskolan tvungen att likställa god svenska och rappakalja. Den känner sig också nödsakad att inbilla studenter att inget handikapp kan hindra en lärarkarriär. Sanningen får de själva upptäcka, i regel alldeles för sent. Men skolan går fri, den har inte diskriminerat någon."

Vi är alla olika, alla passar inte till ett yrke, alla kan inte få godkänt på en kurs. Det är inte att kränka för att rättvisa betyg ges. Jämställdhet och rättvisa handlar för mig om att alla bedöms enligt samma mall inte att alla bedöms efter sina utgångspunkter.

Eva Johnsson, kristdemokratisk riksdagsledamot i utbildningsutskottet säger:
- Kristdemokraterna har hittills haft stort förtroende för studentkårsverksamhet, men att använda diskrimineringslagstiftning för att föra igenom studenter som inte klarar kursmålen är ett helt felaktigt arbetssätt.

- Jag är mycket beklämd över den bild som presenteras över hur Lärarhögskolans studentkår agerat. Även bilden av Lärarhögskolans förmåga att på saklig grund stå upp för sin egen personal känns bekymmersam. Frågan är det som beskrivits i media är isolerade händelser på ett isolerat lärosäte, eller om detta är en del i ett större mönster. Jag skulle vilja att detta granskas närmare.

-  Sedan årsskiftet har både Lärarhögskolan och studentkår förts in under Stockholms universitet och studentkår. Efter att rektor gett besked om en granskning av f.d. Lärarhögskolan hoppas jag också att kårordförande tar samma initiativ rörande dess studentkår.

- Jag hoppas också att både Sveriges Förenade Studentkårer såväl som Högskolverket granskar frågan ur ett nationellt perspektiv. Agerar studentkårerna och lärosätena på ett optimalt sätt när det gäller hur man säkerställer rättssäkerheten för studenter och lärare?

- Jag kommer själv att lämna förslag till Riksrevisionen om en effektivitetsgranskning av f.d. Lärarhögskolan avseende diskrimineringslagstiftningens tillämpning, avslutar Eva Johnsson.

inköp

Nu har jag äntligen varit och införskaffat mig en ny mobiltelefon, de som har sett min gamla vet att det var på tiden : )

Imorgon är det alla hjärtans dag...

... och ikväll har jag bakat hjärtformade brödbullar till morgondagens frukost (extra smaskiga med en rejäl klick smör och lite grädde i), lite romantik behövs i vardagen. Och så har jag varit och köpt en ros till dottern (som med ganska tydliga tecken har talat om att hon förväntar sig att få någonting på alla hjärtans dag "för ni älskar väl mig, mamma och på alla hjärtans dag ska man...")

Är du sugen på att läsa om politik istället för om mitt bullbakande och alla-hjärta-dagande så kan du gärna läsa årsmötesreferatet som jag precis lagt in på
kristdemokraternaivarberg.blogg.se

Årsmöte

Hade väl egentligen tänkt att skriva ett inlägg om vårt årsmöte igår, men min internetuppkoppling krånglade (finns det många saker som är mer stressande än krånglande datorer och krånglande uppkopplingar?), dessutom hade jag en FRUKTANSVÄRD huvudvärk så jag stöp i säng det första jag gjorde när jag kom hem.

På årsmötet valdes Karl-Gunnar Svensson till ordförande. Övriga ordinarie ledamöter i styrelsen är Roger Kardemark, Robert Majlöv, Bertil Nilsson, Lilith Svensson, Markus Svensson och Monica Nilsson. Robert Majlöv presenterade årsberättelsen och redogjorde för ekonomin. Revisorberättelsen lästes upp och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Efter avslutade möteshandlingar presenterade jag och Roger Kardemark de framtida planerna för Kristdemokraterna i Varberg i samband med vår Marknadsföringsplan.

På årsmötet konstaterade vi i alla fall att vi får igenom en hel del av vår politik. I Varberg har vi den senaste tiden kunna se att Kristdemokratiska motioner är på väg att förverkligas. I januari klubbades belysning på strandpromenaden igenom i kommunfullmäktige och det föregår just nu planer på att förverkliga Kristdemokraternas vision om ett Generationernas Hus på Håstens torg.

På riksplan kan vi se att mycket av Kristdemokraternas och Alliansens politik genomförs. Idag kan alla som jobbar glädja sig åt att de får mer pengar kvar i plånboken i och med jobbskatteavdraget. Valfriheten för barnfamiljer kommer att öka när vårdnadsbidraget införs. Tandvårdsreformen som införs 1 juli i år gör det billigare att gå till tandläkaren, speciellt för den som har stora tandvårdsbehov. Tandvårdsreformen innefattar bland annat ett högkostnadsskydd, och en tandvårdscheck som innebär att alla vuxna får ett bidrag till regelbundna tandvårdsbesök. Psykiatrin stärks med minst fem miljarder kronor de närmaste tio åren. Regeringen har tillskjutit 500 miljoner kronor för 2007 och 500 miljoner kronor för 2008. Regeringen förstärker insatserna för klimatet i budgetpropositionen för 2008. En miljard kronor satsas fram till 2010 på bland annat hållbara städer, energieffektivisering, teknikutveckling, forskning och internationella insatser. Regeringen satsar ökade resurser till äldreomsorgen. Jobbskatteavdraget är extra stort för den som är äldre än 65 år. För att göra det mer attraktivt att anställa och behålla äldre medarbetare avskaffas den särskilda löneskatt för personer som är över 70 år.

För övrigt vill jag bara lägga en länk till
ledarsidan på SvD idag skriver Maria Abrahamsson  en väldigt träffande  artikel om "duellen" mellan Borg och Östros. Nedan kan du läsa ett utdrag, men läs gärna hela via ovanstående länk.

"Anledningen till att de lediga jobben har fortsatt att rinna till har ingenting alls att göra med alliansregeringens satsning på offensivare jobbpolitik, argumenterar Östros. De drygt 150000 fler människor som idag har ett arbete att gå till har istället den internationella konjunkturen att tacka för det.

Förlåt, men tror ens inbitna s- väljare på det där? Östros skaffar sig ett pedagogiskt jättebekymmer när han framöver ska förklara hur det kan komma sig att s-märkt jobbpolitik (när den väl presenteras) är bra för jobben, medan resultatet av allianspolitik bara beror på konjunkturen.

Om Anders Borg hade varit mer politiker och mindre ekonom skulle han ha pressat Östros hårdare på vad socialdemokraterna tänker göra för att ännu fler arbetslösa ska få ett arbete.

Vilka konkreta jobbstimulanser har Östros i bakfickan förutom att riva upp vårdnadsbidraget som kommuner som vill kan erbjuda barnfamiljer, och avskaffa skatterabatten för hushållstjänster som har lett till tusenstals nystartade företag, inklusive nyanställningar?

Hur många fler nya jobb tror Östros att det blir om man höjer a-kassan, så att det blir nästan lika lönsamt att stämpla som att tacka ja till ett arbete i exempelvis den snabbt växande tjänstesektorn?"


söndag kväll

Efter att blåmärkena bleknat efter cykelvurpan, som jag tidigare berättat om, tänkte jag att det var dags för lite nya. I fredags när jag sprang till tåget gjorde jag en jättevurpa och riktigt flög fram som rena superman (dock var störtdykningen inte lika superman-look-a-like). När jag gick och kände mig ynklig och ledbruten fick jag kanten av en kökslucka i huvudet vilket bidrog till öm bula. Nu ser jag fram emot en vecka utan ytterligare skador. Och imorgon ska Kristdemokraterna i Varberg ha årsmöte, det blir trevligt.

God kväll!

Hägglund på DN debatt

Läs hans artikel här Han skriver om de alltför höga vårdköerna. Det är absolut inte okej att människor i Sverige skall behöva vänta på vård.

Idag lyste solen i Varberg, under tiden dottern hade teori-lektion på ridskolan passade vi på att sätta oss utanför och lapa lite sol, absolut underbart.

Alliansens politik bra även för s:are

Maria Abrahamsson skriver på SvD ledarsida om att Göran Persson och Anitra Steen har beviljats maximalt skatteavdrag för köpta hushållstjänster. I valet talade Persson allt annat än gott om hushållsnära tjänster. Här kan du läsa vad hon skriver  Vem vet, hade Persson och Steen haft småbarn tillsammans så hade de kanske valt att använda sig av vårdnadsbidraget också...