videoblogg 31 aug

KLICKA HÄR FÖR ATT SE DAGENS VIDEOBLOGG

överens i ytterligare en fråga

Idag kom Alliansen överens om familjepolitiken. Just nu finns det inget parti som har egen majoritet. Jag tycker det är bra att vi visar att det finns ett tydligt regeringsalternativ, ett alternativ där väljarna redan innan valet vet vad de har att förvänta sig. Göran Hägglund kommenterar uppgörelsen: ”Helheten i Alliansens överenskommelse är bra och jag är särskilt glad över förslagen om kommunala vårdnadsbidrag och barnomsorgspeng. Vi vet att valfrihet och mer tid för barnen är något som efterfrågas av svenska barnfamiljer” Läs hela Göran Hägglunds pressmeddelande här  eller Ladda hem och läs hela överenskommelsen här, pdf-format

Grattis

Idag är det två år sedan Allians för Sverige bildades. Alliansen har sedan den bildades gjort 15 uppgörelser, haft sex arbetsgrupper som arbetat och genomfört turnéer och seminarier runt om i landet. Och en del hävdar fortfarande att Alliansen inte är överens.

Jag bara säger det, vi är mer överens än vi någonsin har varit! Idag finns det bara ett tydligt regeringsalternativ och det är Alliansen. Vi vill ha fler i arbete, att kunskapen skall stå i centrum, att vården är trygg och tillgänglig, att män och kvinnor har lika möjligheter, ökad trygghet och färre brott, ett Sverige för alla, en hållbar utveckling, avskaffad fastighetsskatt samt att Sverige är en stark röst i världen. Kort sagt; vi vill och vi är redo att regera tillsammans.


ett litet klargörande

Idag har socialdemokraterna än en gång stått utanför sin valstuga och presenterat Alliansens politik istället för sin egen. Denna gång handlade det om förslaget om trafikförsäkringen.

Kostnaden för trafikskador har mer än fördubblats sedan år 2000. Då beräknades samhällets skadekostnader till 3,4 miljarder kronor. För år 2006 uppskattas kostnaderna till 7,8 miljarder kronor. Idag betalas 66 procent av kostnaden av skattebetalarna och 34 procent av trafikförsäkringen. Drygt 3 av 10 hushåll saknar bil, framförallt ensamstående kvinnor, ungdomar och äldre. Det innebär att ca 1,5 miljoner hushåll utan bil varje år betalar ca 2 000 kronor vardera till bilisterna.

Alliansen är överens om att samtliga kostnader för trafikskadades inkomstbortfall ska betalas direkt av bilisterna genom den obligatoriska trafikförsäkringen. Varje sparad krona går tillbaka i sänkt skatt för den som arbetar. 7,8 miljarder täcker ungefär en femtedel av alliansens förslag om ett jobbavdrag som ger alla som arbetar omkring 1000 kronor i månaden i lägre skatt. Inspiration till förslaget är Finland. Förslaget leder inledningsvis till höjda premier för att försäkringsbolagen skall kunna bygga upp en buffert för att täcka tillkommande skadekostnader. På sikt, och om skadefrekvensen minskar, kommer premien att sänkas.

I Finland har trafikförsäkringen varit ”privatiserad” sedan 1959. Redan innan reformen i Sverige är den finska trafikförsäkringen billigare än den svenska. En 45-årig man i Västerås betalar ca 2 100 kronor per år för att trafikförsäkra en Volvo V70. Motsvarande kostnad i Tammerfors är ca 1 650 kronor per år.

Premiehöjningen räknas inte på hela bilförsäkringen, utan bara på trafikförsäkringsdelen. Kostnaden för hel eller halv stöld- och vagnskadeförsäkring blir oförändrad. Socialdemokraternas räkneexempel utgår från en fördubbling av hela premie vilket är missvisande.


videoblogg

KLICKA FÖR ATT SE VIDEOBLOGG


Om partiledarutfrågningen av Persson

Ledaren i DN skriver om partiledarutfrågningen av Göran Persson:

”Akademikerarbetslöshet? Ett enda stort missförstånd. Ungdomen har ett lysande yrkesliv att vänta sig efter de högre studierna! Göran Persson avfärdade frågeställningen med ett sådant eftertryck att man kunde tro att han talar sanning - ja, ända tills man går till källorna och kontrollerar fakta i målet. Den fackliga centralorganisationen Saco redovisar löpande läget på arbetsmarknaden för akademiker. I juli 2006 var den öppna arbetslösheten bland svenskar med minst två års eftergymnasial utbildning 3,7 procent (totalt 5 procent). I vissa delgrupper var siffran markant hög-re, och då räknas inte alla som deltar i något arbetsmarknadsprogram eller de som i brist på arbete studerar vidare.”


Inte konstigt att Göran Persson fick så lågt betyg av tittarna, väljarna känner inte igen sig i hans verklighetsbeskrivning.


Tisdag

KLICKA HÄR OCH SE DAGENS VIDEOBLOGG  


Vårdnadsbidrag

 Nu har folkpartiet presenterat sin uppdaterade familjepolitik som handlar om mindre grupper i förskolan och rätt för kommuner att införa vårdnadsbidrag. Detta är ännu ett steg som  visar på den borgliga enigheten.

Stödet för den kristdemokratiska familjepolitiken blir starkare och starkare. Att föräldrarna själva ska få bestämma om det som rör deras barn är ett krav som hörs från flera håll. Dagens föräldrar finner sig inte i att styras; valfrihet och rättvisa är en självklarhet.
Läs gärna Göran Hägglund och Maria Larsson på Brännpunkt i
SvD. De skriver ”Låt oss ge makten till föräldrarna att själva att avgöra hur de ska ordna omsorgen om barnen, utan tvingande påbud från politiker och tyckarelit.” Och jag håller med. Alla människor/barn/familjer är inte stöpta i samma form.

Öka valfriheten och öka tryggheten!

söndag

SE KVÄLLENS VIDEOBLOGG GENOM ATT KLICKA HÄR har du problem med att se inlägget kan du prova med att uppdatera Quicktime.

Jag, en alliansprinsessa?

På Halmstads torg träffade jag Gabriel Zsiga, se vad han skriver om mig på sin blogg Hallands val


Lördagens videoblogg

SE KVÄLLENS VIDEOBLOGG GENOM ATT KLICKA PÅ DENNA LÄNK


(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime)


dåliga kampanjmetoder

Christina Linnea Örtedahls blogg läser jag om socialdemokraternas valkampanjande. När jag själv vid valstugan har hört hur socialdemokrater bedriver valkampanj har jag lagt märke till att de endast talar om hur dåligt vi kommer att få det om Alliansen vinner valet. Man ljuger och förvränger fakta om vår politik. Och så kastar man en hel del skit på moderaterna. Samma inriktning syns på deras officiella hemsida. Där finns en elak film om Reinfeldt och hans familj och man använder ett stort utrymme för att beskriva moderaternas politik (utifrån socialdemokraternas synvinkel).

Jag tycker det är bedrövligt. Socialdemokraterna har haft makten i 65 av de senaste 74 åren, varför inte tala om vad man har gjort och vad man vill göra? Är det för att man inte har något bättre att säga. 


Videoblogg

SE FREDAGSKVÄLLENS BLOGGINLÄGG GENOM ATT KLICKA PÅ DENNA LÄNK  

 

(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime)

 


Fredag

SE DAGENS VIDEOBLOGG GENOM ATT KLICKA PÅ DENNA LÄNK


(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime)


Jag har en debattartikel om turism i HP, klicka på denna länk om du vill läsa den

Hägglund gör succé

Expressen kan man läsa:

”Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund gjorde braksuccé i SVT:s första partiledarutfrågning. Hela 78 procent av tittarna blev mer positiva till kristdemokraterna efter utfrågningen.”

Hägglund fick också bra kritik från K-G Bergström:

”Han klarade sig väldigt bra. Han framträdde med självförtroende och var tidvis rolig. Hägglund har en slagfärdighet, säger Bergström och pekar på några av de rappa svar kd-ledaren levererade programledarna.”

Länk till en kommentar av Attefall ang.s sk. jobbprogram

www.kristdemokraterna.se kan man läsa Stefan Attefalls kommentar  till det sk. jobbprogrammet som socialdemokraterna presenterade idag. Han säger bland annat:


”Mer bidrag och fler ams-åtgärder, det är inget jobbprogram. Det är en garanti för att en stor del av de över 100000 ungdomar som idag är utan arbete ska hållas kvar i utanförskap.”


Fyra små rätter- bloggutmanad

Jag har blivit bloggutmanad av Steven Crosson. Och jag som är så oerhört dålig på att fylla i enkäter och sånt. Jag tycker det är jättesvårt med korta svar… Detta är ju nästan värre än kedjebrev ; ) men eftersom det är min första bloggutmaning ska jag försöka och göra mitt bästa för att svara.

Fyra arbeten jag har haft i mitt liv:
Caféarbetare
Biokassörska
Lärarvikarie 
Transkriberare  

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
jag ser aldrig en film (eller läser en bok) mer än en gång, tycker att det är slöseri med tid, finns alltid en film som jag inte sett som jag hellre ser.

Fyra låtar jag gärna hör:
vill jag lyssna på musik så sätter jag på rix och lyssnar på det som spelas (vet att det är många musikälskare som pustar just nu, jag är hopplös när det kommer till musik och är det något jag gillar så har jag ofta inte en aning om vad personen som sjunger/spelar heter)

Fyra städer jag har bott i:
ojdå, jag har alltid bara bott i Varberg

Fyra tv-serier jag gärna ser:
Mitt liv som död
Morden i Midsummer
Desperate housewifes
Six feet under

Fyra ställen jag vill åka till:
Till Riksdagen
London
New York
Paris
 
Fyra webbsidor jag besöker dagligen:
www.kristdemokraterna.se
www.dn.se
www.svd.se
www.hallandsposten.se 
 
Fyra favoriträtter:

Ost av alla möjliga slag, gärna tillsammans med en fikonmarmelad eller ngt annat sött

Svamp, gärna trattkantarell eller någon slags sopp. Stekt i smör eller inkokt i grädde

Tempuragrönsaker dippade i creamfresch blandad med chilisås och en dippsås gjord på soja, sweetchillisås, vitlök, ingefära och färsk koriander

Västerbottenostpaj
 
Fyra ställen där jag trivs:
utanför en valstuga ; )
på en trevlig restaurang
hemma i soffan
vid havet, gärna en blåsig höstdag

Fyra personer jag vill träffa:
Den sista tiden har en del av mitt privata sociala liv blivit aningen åsidosatt, jag vill träffa de fyra personer som känner sig träffade och som jag inte har träffat på länge. Ingen nämnd och ingen glömd ;) 

Fyra personer jag vill utmana att svara på enkäten
jag hade tänkt att här nämna 4 personer men jag är så tråkig att jag låter bli, det är ungefär som kedjebrev, jag brukar aldrig få tummen ur och skicka vidare dom

Oj, jag var till och med sämre på att besvara den än vad jag trodde att jag skule vara 

Hägglund i tv

Ikväll har jag suttit och tittat på partiledarutfrågningen, först ut var favoriten Göran Hägglund, han var toppen bra (som vanligt)!


Videoblogg den 24 aug

SE DAGENS VIDEOBLOGG GENOM ATT KLICKA PÅ DENNA LÄNK


Karavanen går till Bua

Idag ska jag sitta i publiken till tv-programmet Karavanen, programmet sänds klockan 20:00 i SVT1. Håll utkik!


Alliansens valmanifest

Läs Alliansens valmanifest här

 

Alliansen presenterar vårt gemensamma manifest

Sitter just nu och tittar på när de fyra partiledarna i Alliansen presenterar det gemensamma valmanifestet. Jag är stolt över att vara med i en valrörelse där de borgliga är så enade och så redo att överta makten i Sverige!

Nu är det dags för maktskifte i Sverige! Dags att ta Sverige in i framtiden!

Göran Hägglund går uppåt

I DN kan man läsa att den partiledaren som ökar mest i förtroende är min favoritpartiledare, Göran Hägglund. Enligt Synovate Temos mätning kan detta få ett genombrott i valet.



Det behövs en ny regering efter den 17 september.Rösta på Kristdemokraterna och för en stark alliansregering! 

Läs mer om Kristdemokraterna på www.kristdemokraterna.se  

 


tisdagkväll

 SE KVÄLLENS VIDEOBLOGG GENOM ATT KLICKA HÄR


(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime)


Blir på Ehrenbergs blogg tipsad om en artikel i DN som handlar om att dagens ekonomiska tillväxt. Man skriver ”i den mån politiska beslut förklarar dagens höga svenska tillväxt togs de för 10-15 år sedan” dvs. under borglig regering. Artikeln avslutas:


”Lars Calmfors menar i stället att för höga skatter på arbete och alltför generös a-kassa ligger bakom en dåligt fungerande arbetsmarknad. Klas Eklund säger att skattesystemet gör privata tjänster dyra, trots att det är där det borde kunna skapas jobb. Stefan Fölster, chefekonom på Svenskt Näringsliv, tycker att mandatperioden inneburit en tydlig kursändring:

- Den har dominerats av saker som företagen uppfattar som försämringar. Det verkar inte ens vara viktigt för regeringen att påstå att man förbättrar företagsklimatet.” 

Det behövs en ny regering efter den 17 september.
Rösta på Kristdemokraterna och för en stark alliansregering! 

Läs mer på www.kristdemokraterna.se


Debattartikel om fastighetsskatten

Jag och Lars Gustafsson har en debattartikel om fastighetsskatten i dagens Hallandsposten

 

måndagskväll

SE MÅNDAGSKVÄLLENS VIDEOBLOGG GENOM ATT KLICKA PÅ DENNA LÄNK


(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime)

Har räknat och packat, räknat och packat... det har gått troll i det där med våra valsedlar.
1. Vi fick reda på att vi skulle klistra ihop kuverten (nästan allt var redan packat)
2. Allt klart, sen får vi reda på att vi har fått fel uppgifter ang. hur många hushåll det finns i Varberg, får packa flera tusen till.
3. Allt klart, får uppgifter om att vi ska packa 270 st i varje låda (vi har packat 250)
4. Just nu håller jag håller på att skriva ut ordersedlarna (eller vad man nu kallar det som ska sitta på varje låda)
5. Allt klart.... hoppas jag... nu ska det bara köras till posten... jag håller tummarna för de som har fått den uppgiften 


Videoblogg den 21 aug

SE DAGENS VIDEOBLOGG GENOM ATT KLICKA PÅ DENNA LÄNK


(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime


Idag kommer jag att befinna mig i valstugan i Varberg (står på torget) kom gärna dit och prata politik.


Videoblogg söndagen den 20 aug

SE SÖNDAGENS VIDEOBLOGG

(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime)

Länk till bra krönika

Eftersom jag inte kan säga det bättre själv lägger jag här en länk till  Liza Marklunds krönika ”Hycklande sossar hånar folket”   


valmanife(s)t

Dagens industri kommenterar socialdemokraternas valmanifest. Jag förstår inte varför s kritiserar Alliansens skatteminskningar samtidigt som man själva talar om höjda bidrag. Båda bidrar ju direkt till minskade inkomster för staten, dock har många studier visat på positiva effekter av minskad skatt och negativa effekter av ökade bidrag.

Vi har idag 10 procentenheter högre skatt på arbetsinkomster än EU-genomsnittet. Skatter kan användas för att styra vårt beteende. En hög skatt på alkohol får t.ex. oss att dricka mindre. En hög skatt på arbete borde alltså få oss att arbeta mindre. Men det verkar som om socialdemokraterna vill ha en stor grupp människor som är bidragsberoende, på så sätt tror de kanske sig ha större chans att vinna valet när man går ut och lovar att öka bidragen (eller var jag för elak nu).

 

Notan för socialdemokrafternas reformer uppgår till 30 miljarder kronor under mandatperioden. Enligt Mats Dillén, prognoschef på Konjunkturinstitutet (KI), också på DI, så spräcker socialdemokraternas valmanifest sparmålet.

 

Läs gärna Göran Hägglunds kommentarer om socialdemokraternas valmanifest här  


torgtal

Nej, säg inte att du missade mitt torgtal! Ja, ja här får du en ny chans… visserligen i hemmiljö och möjligen lite stakigt på vissa ställen men du får i alla fall ett hum ; )

KLICKA PÅ DENNA LÄNK OM DU VILL SE DAGENS VIDEOINLÄGG

   


torgtal
Bild från mitt torgtal. Roger Kardemark, vår gruppledare i Varberg är också med på bilden.


Jag berättade bland annat att Kristdemokraterna idag släpper rapporten Vårdnadsbidrag - en valfrihetsreform för moderna familjer läs gärna denna.

valupptakt

Idag är det gemensam valupptakt med samtliga partier i Brunnsparken. Kom dit och lyssna (jag ska hålla ett 3 minuters tal) eller prata politik.

undran?

När ska socialdemokraterna förstå att vi är olika och att det kan vara bra att ta tillvara dessa olikheter?

Är du kristdemokrat?

En del är kristdemokrater utan att veta om det. Går du runt och är ovetande om att du är en kristdemokrat. Gör testet på Kristdemokraternas hemsida  


fastighetsskatten diskuteras

Onsdagens och torsdagens diskussion i media handlade om fastighetsskatten. Kristdemokraterna står fast; fastighetsskatten ska avskaffas vilket Göran Hägglund var tydlig med i gårdagens intervju i P1.

Jag tror att socialdemokraterna har blivit lite oroliga för att vi i Alliansen ska vinna röster på att avskaffa den mycket ogillade fastighetsskatten vilket vi även sett av lokalt där oppositionsrådet Jana Nilsson (s) skrev att ”
Slopad fastighetsskatt ett hot mot välfärden” vi svarade honom naturligtvis och skrev att det snarare är så att ”Fortsatt s-styre hotar välfärden

Videoblogg den 17 augusti

Av dagens rubrik blir man påmind... en månad kvar till valet....

SE DAGENS VIDEOINSLAG GENOM ATT KLICKA PÅ DENNA LÄNK


(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime)
 

Om LO rapporteringen och socialdemokratisk skrämselpropaganda.

Nu är det valtider och socialdemokraterna tar till det stora artilleriet och gör allt för att svartmåla Alliansens politik. I går presenterade LO-ekonomerna en ny rapport. LO-ekonomerna har i en rad rapporter framfört en hård kritik mot Allians för Sveriges politik. Är det någon som är förvånad över att siffrorna skiljer sig en del från de siffror som Alliansen har presenterat?

Jag hävdar att Socialdemokraterna använder sig av skrämselpropaganda för att än en gång vinna valet. I analyserna av Alliansens politik kryddar man med starka värderingar som antyder att vi vill öka klyftorna i samhället och försämra situationen för de sämst ställda (vem är ansvarig för de senaste årens ökade klyftor? läs gärna dagens ledare i
Hallands nyheter).

Några intressanta slutsatser är att LO endast redovisar försämringar dvs. inga skattesänkningar, inga effekter av att det blir billigare att anställa dessutom skiljer sig LO´s syn på hur ersättningsnivån påverkar arbetslösheten mot en stor del av den nationalekonomiska forskningen.

LO s hemsida finns en riktigt billig grej, där kan man knappa in sin månadsinkomst och sin fackliga tillhörighet och sedan utifrån dessa uppgifter se hur ekonomin påverkas av Alliansens politik. Som om det skulle räcka med dessa uppgifter, beräkningarna bortser t.ex. från det föreslagna jobbavdraget som sänker skatterna och de sänkta arbetsgivaravgifterna inom tjänstesektorn.

Min fråga är ”Räknas bara inkomst såsom bidrag (eller a-kassa) när man som socialdemokrat/LOare?”

Man presenterar även siffror i sina uträkningar som pekar på höjda siffror för trafikförsäkringen dock har man bortsett från de förslag som ligger om sänkt drivmedelsskatt. De bortser från förslaget om att ta bort fastighetsskatten vilket påverkar både de som bor i villa och de som bor i hyres- eller bostadsrätt.

Jag blir så matt! Är det sånt har man ska slåss emot? Jättekolosser av intresseföreningar som intill sista blodsdroppen kommer att försvara den socialdemokratiska politiken in absurdum. Kommer det att påverka möjligheterna att styra Sverige på ett bra sätt?

Det var en gång samhällskunskapslärare som sa till mig att vi aldrig kommer att kunna ha ett lyckosamt regeringskifte utan revolution eftersom det sitter så många socialdemokratiska tjänstemän inne i systemet så de skulle göra allt för att sabotera ett borgligt styre. Jag hoppas att han hade fel.


Hägglund var lysande...

... i dagens partiledarutfrågning i P1

Hägglund i P1

Imorgon, torsdagen den 17 augusti, kan du lyssna på min favoritpartiledare Göran Hägglund när han utfrågas i P1 klockan 8:15 .

videoblogg den 15 augusti

KLICKA HÄR FÖR ATT SE KVÄLLENS VIDEOBLOGG

Valmanifestet V: Bo tryggt genom ökad makt över boendet

Att äga sin bostad ökar människors makt över sitt liv. Rätten till ägande måste tillgodoses, samtidigt som samhället behöver garantera en solidarisk bostadspolitik där även den som inte är köpstark har rätt till ett gott och tryggt boende. Kristdemokraterna vill bland annat avskaffa fastighetsskatten, slopa schablonbeskattning av bostadsrätter, öka möjligheterna för boende i storstädernas förorter att köpa loss sina lägenheter, införa lånegaranti, underlätta för unga att köpa sin bostad samt minska byggkostnaderna genom att förenkla plan- och byggprocessen.
 

Läs valmanifestet här



Min katt är en linslus

SE KVÄLLENS VIDEOBLOGG GENOM ATT KLICKA HÄR

(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime) 

Valmanifestet IV: Främja hederlighet och stärk den ideella sektorn

Ett varmt och omtänksamt samhälle förutsätter idealitet och att dygder som personligt ansvar, solidaritet och empati främjas. Detaljstyrningen av den ideella sektorn – föreningsliv, hjälporganisationer, kyrkor och samfund ska upphöra. Kristdemokraterna vill bland annat införa avdragsrätt för gåvor till ideella organisationer, införa civilkuragelag, höja statusen för medborgarskap, ha fler poliser samt stoppa vänskap(s)korruptionen bland annat genom att förändra utnämningspolitiken.  

Läs valmanifestet här

Se mitt mest ofördelaktigaste videoinslag någonsin

SE KVÄLLENS VIDEOBLOGG GENOM ATT KLICKA PÅ LÄNKEN

(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime)

Idag har jag befunnit mig på Sjönevadsmarknad, har tyvärr regnat mestadels av tiden (som tur var har vi haft partytält) men vi har ändå träffat många trevliga människor (och jag har ätit jättegoda munkar). Har avslutat kvällen med att fila på ett svar till kommunalrådet i Varberg, Jana Nilsson (s) ang. hans insändare om vårt förslag om slopad fastighetsskatt. 

Valmanifestet IIII: En skola som ger barnen kunskap och värderingar för livet

Kristdemokraterna anser att skolan ska ge varje elev hållbara kunskaper och värderingar. Skollagen måste ge lärare och skolledare de verktyg som behövs för en trygg miljö med kunskapen i centrum. Skolans värdegrund, som hämtat sin inspiration från kristen tradition och västerländsk humanism, ska genomsyra arbetet i skolan. Fristående skolor ska ges likvärdiga villkor som de kommunala.  Vi vill införa en färdighetsgaranti som säkrar att alla barn kan läsa, räkna och skriva när de lämnar grundskolan. För att rätt stöd ska kunna sättas in skall kunskapskontroller införas tidigt och vi vill att betyg ges från årskurs 6. Ordning och uppförande ska skrivas in i betyget. Kamratskap och engagemang ska uppmuntras. Varje elev måste bli sedd och behandlad utifrån sina förutsättningar. Nolltolerans ska råda mot mobbning och kränkande språk. Ett ansvarskontrakt mellan eleven, föräldrarna och läraren som tydliggör vars och ens uppdrag och ansvar, ska införas. Välutbildade lärare krävs för att undervisningen ska ge alla elever tillräckliga kunskaper. Eleven ska ha rätt att träffa en skolsköterska/kurator samma dag som hon eller han behöver det. Elevvårdspersonal ska finnas i tillräcklig omfattning.

 


lördagens videoblogg

TITTA PÅ MORGONENS VIDEOBLOGG GENOM ATT KLICKA PÅ LÄNKEN

(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime)

Hemma igen

Nu är jag hemma i Varberg igen efter givande resa till Stockholm.

onsdag kväll

Om du vill veta varför bloggen kommer att vara tyst ett par dagar kan du titta på kvällens videoinslag här 


Fler jobb och bättre företagsklimat

Här kommer tredje delen av presentationen av vårt Valmanifest, ”Fler jobb och bättre företagsklimat”.

Vi står på toppen av en högkonjunktur, trots detta står över en miljon utanför den ordinarie arbetsmarknaden.  Nya jobb skapas när enskilda människor finner det mödan värt att starta och utveckla ett företag. Hindrande trösklar måste bort.

Kristdemokraterna anser att det är dags att minska krånglet för företag och företagande. Vi vill bland annat att skatten på arbete sänks, att vi får bättre villkor för företagen, avskaffa medfinansieringen sjukförsäkringen, öka tillgången till riskkapital, avskaffa förmögenhetsskatten, minska regelkrånglet, ge de gröna näringarna bättre villkor, förändra AMS, utveckla lärlingssystemet och främja kompetensutveckling.

fastighetsskatt

Se dagens videoinslag här… snacka om slitna hårtoppar men jag har beställt tid hos frisören ; )

(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime

Socialdemokraterna blev tydligen nervösa över Alliansens överenskommelse om fastighetsskatten (läs om Per Nuders utspel angående fastighetsskatten i di) och lovar nu att frysa fastighetsskatten. Även om man har satt en hel del av befolkningen i bidragsberoende (och lovar att öka bidragen i valtider) är man väl rädd att deras röster inte skall räcka till för att vinna valet och man går därför (i rädsla för att Alliansen ska vinna några röster) till motangrepp och lovar… makten framför allt… även om Nuder tidigare har gått ut och sagt att han inte tänker ”bryta ut enskilda skatter, utan presentera en helhetslösning i en ny skattereform efter valet” väljer man från socialdemokratiskt håll att göra detta (inte för att vinna röster antar jag utan för att man verkligen värnar om de fastighetsägare som har drabbats hårt av fastighetsskatten).  

Läs Göran Hägglunds pressmeddelande angående socialdemokraternas utspel om fastighetsskatten här.

Videoblogg den 7 augusti

Dagens videoblogg kan du läsa här

(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime)


Nu drar jag söderut, för att dela ut mitt personvalsmaterial...


fortfarande sommar

Har varit på Kåsa och badat i vågorna… underbaaaaart….

Den svenska maten är god reklam för Sverige

Läs dagens Brännpunkt i SvD. Hur kan Sveriges rese- och turistråd missa att göra reklam för den svenska gastronomin som är så underbar (jag och min make hör själv till den grupp av människor som helt och hållet skulle kunna planera semesterresan efter bra restauranger och god mat)? I brännpunkt står det:

”Därför är det märkligt att den nya svenska internationellt uppmärksammade gastronomin helt verkar glömmas bort när Sveriges rese- och turistråd försöker locka besökare hit.


Rådets vd Thomas Brühl har framhållit att den globala resenären inte bara åker till ett land utan också kräver upplevelser. Trots det bedriver Turistrådet en traditionell marknadsföring med samma gamla klichéartade argument. I stället för att visa på den kanske mest påtagliga upplevelsen av vår fantastiska natur - maten. Mer fokus på gastroturismen behövs, men också mer pengar. I dag satsar Sverige minst pengar per capita i Norden på turism.
Internationellt uppfattas svensk mat som modern och nytänkande. Det förklaras av naturligheten, råvarorna och det närproducerade i kombination med en stark nyfikenhet och ständig utveckling. Utländska journalister reser självmant hit och skriver om maten.

Med hjälp av den moderna svenska maten kan vi marknadsföra både hela, och delar av, Sverige. Vårt avlånga land omfattar fler klimatzoner än de flesta andra EU-länder. Det har fått oss att utveckla ett mycket brett spektrum av lokalt anpassade råvaror och maträtter. Svenskarna blir allt mer matintresserade. Allt fler börjar ställa krav på maten. Bra råvaror uppfattas som viktigare än billiga råvaror.
I våra roller som kockar är vi beredda att göra en insats för att locka besökare till Sverige. Vi vet vad det svenska skafferiet har att erbjuda. Med sitt kvalitetstänkande och öppenhet för influenser utifrån är den moderna svenska maten den bästa reklamen för Sverige.” 


Vi måste bli bättre på att marknadsföra vårt land, och vår mat hör faktiskt till en sådan sak som bör marknadsföras och uppmärksammas! Svensk gastronomi är fantastisk!


söndag

Har varit ute sen klockan 07:00 och delat ut flygblad, vi delade ut drygt 400 stycken (jag får väl snart sluta rapportera om mina flygbladsutdelningar, börjar väl bli lite tjatigt).

Videoblogg den 5 augusti

Se dagens videoinslag här

(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime


Idag kommer jag att stå på Falkenbergs torg och dela ut flygblad, välkommen dit och prata politik!


Videoblogg den 4 aug.

Se dagens videoinslag här

(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime)

Respekt och värdighet för äldre och vårdbehövande

Jag har tidigare på bloggen skrivit att jag under en period skall presentera vårt valmanifest. Hittills har jag tagit upp valfrihet ger trygga familjer.

Idag tänkte jag presentera Respekt och värdighet för äldre och vårdbehövande. Många människor känner idag en oro inför det egna åldrandet och kvaliteten inom vård och omsorg. Kristdemokraterna vill slå vakt om en trygg, medmänsklig och gemensamt finansierad omsorg. Vi anser att bemötandet inom äldreomsorgen måste förbättras och fler ska vara nöjda med äldreomsorgens insatser. Bland annat handlar valmanifestet om att boendegaranti med rätt till anpassat boende införs för alla över 85 år, en värdighetsgaranti införs, att eget val ska finnas inom hemtjänsten, att anhöriga ska ha lagstadgad rätt till stöd och avlösning samt att alternativa utförare inom sjukvården ska släppas fram bland annat genom att stopplagen avskaffas. Dessutom vill vi ha en rejäl satsning på psykiatrin.

Läs hela valmanifestet här.

Videoblogg den 3 augusti

Se morgonens videoblogg här  

(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime)

skatteverkets rapport

Kunde inte låta bli att citera och länka till Merit Wager eftersom jag tycker hon tar upp ett så bra ämne på sin blogg idag. Wager skriver på sin blogg om skatteverkets rapport. Wager skriver bland annat:  

Jag har svårt att tro att egenföretagarna - de enskilda näringsidkarna - kulle kunna fuska för 71 miljarder kronor när det bara är ca 115.000 egenföretagare som på heltid försörjer sig som sådana! Övriga ca 500.000 enskilda näringsidkare har antingen sina små firmor vilande och har andra jobb=anställningar eller är sjukskrivna och då förekommer det ju ingen verksamhet alls i firman. Andra återigen har anställningar men jobbar lite då och då genom sin firma, i mån av tid och möjlighet. Att ca 115.000 personer som försörjer sig på sin näringsverksamhet på heltid plus ett obekant antal som bara jobbar lite grann via sina firmor skulle lyckas jobba svart för 71 miljarder kronor måste nog vara en gigantisk missuppfattning.

Hur som helst så kan man - och bör man - ändå undra: Vilka är det egentligen som är "bovarna i dramat"? Är det de som skapar omöjliga regelverk som försvårar för och hindrar människor från att försörja sig och som dessutom beskattar dem inpå bara skinnet? Eller är det de som vill och försöker jobba hederligt och betala skatt och moms och fylla i de blanketter som krävs men som inser att de inte går och därför emellanåt - hellre än att gå till socialen - jobbar "svart"?

Knappast någon försvarar väl "svartjobb"! Men knappast någon tycker heller att det är värdigt en välfärdsstat som Sverige att sådant ens ska behöva förekomma, särskilt inte i den stora utsträckning som det enligt Skatteverkets ihoppusslade (enligt dem själva) rapport och DN Ekonomis tolkning av den, sägs vara.” 
 

Läs hela hennes inlägg här och här.

kvällens videoblogg den 2 aug

se kvällens videoblogg här

(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime)

om valplanering

Se dagens videoblogg här

(Kan du inte se inlägget? Prova att uppdatera Quicktime

eller läs nedanstående text, handlar om ungefär samma sak.
 
Idag har jag fått ta del av distriktets planering inför valet och har därefter försökt att få min almanacka att bli större ;) Min kalender är fulltecknad inför valet (och samtidigt är jag medveten om att det säkert dyker upp fler aktiviteter som man mer än gärna vill vara med på) men det är väl bara att pressa ihop… mycket handlar väl om att tiderna skall passa ihop, annars är det ju inte några egentliga problem att vara på flera olika platser under en dag (är mycket lycklig över att ha tillgång till bil, maken kommer att vara tvungen att cykla en hel del under valrörelsen).

dagens videoblogg den 1 aug

Se dagens videoinslag här

gårdagens ledare i HP

citat från Hallandsposten

”Det var inte lätt för Göran Hägglund att efterträda den populäre röstvärvaren Alf Svensson. Till en början hade han också betydande svårigheter att övertyga om att partiet hade gjort ett rätt val. Men efter hand har Göran Hägglund framstått som en kunnig och seriös politiker, som inte saknar humor. Om hans parti hade varit lite större skulle han mycket väl kunna utmana Fredrik Reinfeldt om statsministerposten om det blir en borgerlig valseger 17 september. Men här har ju väljarna möjlighet att påverka!”