den falska jämställdheten

Jag blir irriterad när människor tjafsar om jämställdhet in absurdum, man gräver ner sig i en falsk jämställdhetsdebatt när man kräver kjol på skyltar och liknande. Liksom den fanatiska sidan av feminister som tycker att äktenskap och familjebildning är kvinnoförtryck. Tror man verkligen att man uppnår något positivt här?
Om det nu är så, som en del påstår, att inte kvinnor och män får lika lön för lika arbete så är det väl här man skulle lägga krutet, det om något är väl helt fel (om det nu är så, har sett att man åtminstone vid en del sådana undersökningar bortsett från deltidsarbete , åldersfördelning mm).

Hägglund om förbättrad garantipension

titta på Göran Hägglund när han talar om förbättrad garantipension på YouTube


Läs även andra bloggar om , , , , ,

skolpolitik

På SvD kan man läsa om s skolpolitik, sossarna har bestämt sig för att vinna valet 2010 och presenterar nu politik som man tror väljarna vill ha. Alliansen vann valet 2006, i valet tog man upp sådant som man ville ändra på såsom skola, jobbpolitik etc.

Eftersom tiden är lite knapp tänkte jag i detta inlägg rikta in mig på skolan. Vi är olika och det är bra att det finns olika alternativ. Ett alternativ är sk. elitskolor som Franska skolans rektor Eva Näslund och styrelseledamöterna Johan Stenberg och Camilla Wagner skriver om idag på SvD brännpunkt

Jag återkommer med stor sannolikhet i ämnet



Edit



Läs även andra bloggar om , , , , ,

Måndag

Ikväll missade jag vårt måndagsmöte eftersom jag just nu befinner mig på resande fot. Att ta sig på tvärsen över landet (t Linköping närmare bestämt) är inte alltid det smidigaste. Idag har vi åkt tåg till Hässleholm och därifrån t Linköping. Denna väg var betydligt smidigare än tidigare resväg när vi rest Göteborg - Katrineholm - Norrköping - Linköping.

Se mitt inlägg på:
www.youtube.com

söndag

sitter och tittar på Tyst vittne (eller rättare sagt väntar på att det ska börja igen efter reklamen), känns i kroppen att jag ägnat helgen åt höströjning i trädgården.




Jag är kränkt!

är nog en kommentar som allt oftare missbrukas, själv kan jag inte minnas när jag själv blev kränkt. Kränkt är ett så oerhört starkt ord. Visst kan folk trampa mig på tårna, visst kan jag bli förbannad, irriterad men kränkt...

ledarbloggen på SvD har reagerat på samma inlägg som jag reagerade på när jag läste DN idag, hade tänkt att skriva ett inlägg om det tidigare men kunde inte hitta inlägget på DN s hemsida. Min reaktion var att det måste ha visat sig vara en fake-fråga och att man därför tagit bort den, för hur kan NÅGON bli kränkt över hur besticken ligger vid tallriken? Det finns nog en hel del som borde läsa boken "Det var inte mitt fel - konsten att ta ansvar" av Ann Heberlin

ännu ett inlägg av videobloggen

Ja, nu börjar jag nog få lite koll på tekniken. Igår var jag ett tag säker på att det blivit något fel för det tog riktigt lång tid att ladda upp bloggen på youtube, men men det funkar ju i alla fall. Meddans filmen laddade har jag åtminstone hunnit dammsuga.



Nystart av videoblogg

Tänkte att jag skulle dra igång mitt videobloggande igen, jag gör ett försök med att testa tekniken med detta korta inlägg, håll till godo ; )

Edit

Sammanställning av vårt Europapolitiska program

Den 7 juni 2009 är det val till Europaparlamentet, den 4 oktober kommer kristdemokraternas partifullmäktige fastställa listan inför valet (spännande, självklart hoppas jag på en god placering men om jag ska vara realistisk tror jag inte att chansen är så stor,  det fanns många duktiga och kompetenta med i provvalet, men det är otroligt roligt att blivit nominerad och det ska bli intressant att se hur provvalet gick när det presenteras).

Under sommaren har jag i alla fall sammanställt
Kristdemokraternas europaprogram i min bloggserie om Kristdemokraternas europapolitik, delvis för att öka kunskapen om vår politik, delvis för egensyftet att själv lära mig mer.

Här är en sammanställning

Ett EU byggt på värden

En hållbar utveckling ska säkras

Ett tryggare Europa

En principfast aktör i världspolitiken


En hållbar ekonomi och god tillväxt

Ett välmående Europa

Ett demokratiskt EU



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Göran Hägglund om regeringens budgetproposition för 2009


itle="http://www.youtube.com/v/nnYrNb32sOo" 

Ett demokratiskt EU

i bloggserien om Kristdemokraternas europapolitik

Det som många nog inte tänker på är att en övervägande del av alla de beslut som fattas på EU nivå får direkta och indirekta konsekvenser såväl regionalt och kommunalt.
En viktig princip för Kristdemokraterna är subsidiaritetstanken dvs. att beslut ska fattas på lägsta möjliga ändamålsenliga nivå. Det familjen kan bestämma på egen hand, ska inte kommunerna lägga sig i. Det kommunerna klarar på egen hand får inte bli en fråga för riksdag och regering. På samma sätt ska inte EU styra det Sverige på mest ändamålsenliga och bästa sätt kan sköta själv. Oftast innebär subsidiariteten decentralisering, men ibland kan den medföra att beslut flyttas till en högre nivå. De stora miljöproblemen bekämpas exempelvis bäst på europeisk- och internationell nivå. Beslut på EU nivå ska bara ske inom områden där medlemsländerna valt att överlämna en del av sina befogenheter. På dessa områden bör beslut tas med kvalificerad majoritet och Kristdemokraterna välkomnar därför den utvecklingen i det nya Lissabonfördraget.

Kristdemokraterna anser att EU:s regelverk ska undvika detaljregleringar, och snarare sätta upp gemensamma mål men i stor utsträckning låta vägen fram till målen vara en internationell fråga. Till exempel anser vi att frågor som välfärdssystem och arbetsmarknadens utformning, skatter, familjepolitik, skola, hälso- och sjukvårdspolitik, stor del av regionalpolitiken etc. ska vara en nationell fråga. Däremot kan det finnas en poäng med att sätta miniminivåer på exempelvis alkoholskatten (alkoholfrågan synes bli ett allt större problem i många europeiska länder) och miljöskatten.

Kristdemokraterna anser att EU:s roll ska vara att stödja den nationella regionalpolitiken, dock behöver stödet reformeras för att minska dess andel av budgeten men framförallt göra den mer effektiv. Vi vill verka för en så effektiv resurshantering som möjligt, avgiften som vi betalar till EU består av skattepengar vilket ställer höga krav på en effektiv och sparsam budgethantering. Kristdemokraterna vill arbeta för såväl ökad demokrati och insyn som för resultatstyrd och effektiv verksamhet. Både av ekonomiska - och effektivitetsskäl kommer vi att fortsätta att verka för att Europaparlamentet får en enda arbetsplats, den månatliga flytte från Bryssel till Strasbourg är kostsam (2 miljarder/år) och ett miljöslöseri.

Det är av stor vikt att vi i Sverige stärker samhörigheten med de andra europeiska länder, att skapa mötesplatser för att vi ska lära känna varandra är betydelsefullt. Vi vill öka kunskapen om och möjligheterna till bland annat skolklassutbyten, vänortssamarbete och högskole- och universitetsutbyten mellan studenter.

incheckad

Så då var jag incheckad på hotellet, snart ska vi gå ut och äta. Under dagen har vi fått mycket bra information om EU och EU valet. Själv blev jag lite sen och missade delvis inledningen av ordförande i Kristdemokratiska Kvinnoförbundet Desirée Pethrus Engström. Delvis berodde det på att tåget var ca 40 min försenat och delvis berodde det på att jag gick lite lost och tog en rejäl omväg (ja de som känner mig vet att detta inte är helt olikt mig, det har faktiskt hänt att jag gått åt fel håll i lilla Varberg, jag undrar om jag saknar en inbyggd kompass) Linda Hultgren från EU upplysningen har talat om EU och Sveriges koppling till beslutsprocessen samt Lissabonsföredraget. Desirée Pethrus Engström har talat om hur arbetet med EU frågor fungerar i EU-nämnden och riksdagen. Dessutom har Sofia Damm och hennes kollega Caroline talat om Kristdemokraternas politik, strategi och kandidater inför europaparlamentsvalet.


packad och klar

Så var jag färdigpackad, var så trött igår så jag orkade inte. Visst är det skönt att komma upp och allt är förberett men jag är nog piggare vid 5/6-tiden än jag är vid 22-tiden. Nu är det bara dags för frukost (åh vad jag älskar att varje morgon få äta en ordentlig frukost, när jag står i duschen kan jag riktigt längta efter det. Idag blir det mannagrynsgröt med hemlagat äppelmos, smörgås med tomat, löskokt ägg och en rejält stor kopp te mums) sedan bär det av till huvudstaden för att vara med när kvinnoförbundet håller utbildning om EU valet.

Kortfattad rapport 5 min innan jobbet börjar

Ja, jag borde förstås skrivit ett inlägg för länge sen, åtminstone rapportera om KF men veckan har gått så otroligt fort och jag har varit upptagen nästan varje minut... ja ja det handlar ju en del om prioriteringar jag har ju faktiskt tittat lite på TV också, både Söderläge och 2 avsnitt av Heros, två favoritprogram som jag gärna inte missar.

Ja jag kan ju berätta att fullmäktige gick ordentligt fort (Kaj var inte där), strax efter 21 var vi klara trots att jag själv var ovanligt långrandig i talarstolen. Jag var uppe i motionen om gratis bussresor för pensionärer, orsaken till att jag inte kunde vara tyst var att motionären tog upp jobbskatteavdraget som en orsak till att pensionärer ska få åka gratis buss. Och SPI var uppe och talade om att pensionärerna inte hade blivit kompenserade för ökade kostnader så som de som jobbar har som exempel tog man upp trafikskadeförsäkringen "men du kanske inte har någon bil, Lilith?" frågade han, och förstod inte att han då talade emot sig eftersom det är många unga kanske inte har råd med bil, däremot har enligt han själv många pensionärer blivit drabbade av trafikskadeförsäkringen vilket bör innebära att de flesta pensionärer har råd med bil, eller? Vad SPI missar i sin argumentation är att det är många fler pensionärer än unga vuxna som har fått ta del av borttagandet av förmögenhetsskatt och fastighetsskattens ombildning... nä jag hade kunnat tala mer om det här och jag ska försöka återkomma mer under helgen (om det finns internet på hotellet för jag ska till Stockholm och vara med på kvinnoförbundets utbildning inför EU valet), nu är klockan 8 och jag måste sätta igång att jobba.

Var är min cykel?

Fick gå hem från stationen, någon har tagit min cykel. Jag som tyckte så mycket om min cykel, min fina, fina cykel : (
Jag hoppas verkligen att den kommer tillbaka, det kan vara så att någon har tagit fel, stod nämligen en lika dan cykel brevid... bara att hålla tummarna att någon ställer tillbaka den

kommunfullmäktige

Ja då var det dags för kommunfullmäktige igen, kvällens sammanträde blir nog saftigt med två rejäla buntar med handlingar... kanske jag nån gång borde lägga fram ett förslag om kurs för fullmäktiges ledamöter om hur man på ett kortfattat sätt kan säga vad man vill. Nä kanske jag inte ska kasta sten i glashus, det klart att jag också kan bli långrandig ibland...

söndag kväll

Har precis ätit nyplockad smörstekt svamp, så gott det är! Vi var ute i skogen en sväng idag och plockade. Och i fredags var sotaren här och inspekterade den nyinstallerade kaminen så nu kan vi elda också. Och igår hade vi middag hemma för 10 personer, som jag älskar min matsal : ) äntligen får man lite utrymme, i vår förra lägenhet kunde vi maximalt sitta 6 stycken i köket och då var det riktigt trångt och man såg all disk och sådant tråkigt... ja jag har haft en toppenhelg helt enkelt. I veckan som kommer är det kommunfullmäktige, vi fick hem ett riktigt tegelstenskuvert och man har varit tvungna att dela upp handlingarna i två häften för att få plats. Nä nu ska jag faktiskt sätta mig framför TV:n och lyssna på kaminens sprakande. God kväll!

Hallå Expressen, ni glömde mig!

... men det beror väl på Expressen granskade kommunstyrelsens ordförande, kommunalråd, oppositionsråd, övriga ledamöter i kommunstyrelsen och kommunchefen, nu sitter jag ju bara i kommunfullmäktige och är antagligen inte lika intressant ; )

Ja, ja men vad gör man inte för läsare och jag vill ju ha läsare till min blogg. Så nu till det fantastiska avslöjandet... min inkomst för 2007 uppgick till 307 700 kr. MEN, och det är ett stort men, det är lätt att i artikeln få uppfattningen att politkernas löner enbart är arvode för politiskt arbete, de allra, allra flesta politiker utför sitt politiska arbete på fritiden och lägger ner mer tid än vad de har betalt för. Själv uppgick det politiska arvodet till ca tre procent av min totala  inkomst.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Vad är det med s och deras passion för höga skatter?

Läser i SvD att Östros säger att man redan i höst från s sida kommer att föreslå högre skatter, enligt s behövs det ett högre skatteuttag för att behålla välfärden och med välfärd menar man väl höga bidrag istället för att människor ska kunna leva på sin lön. Dock är det så att skatteuttaget inte minskat trots att Alliansen minskat skatten och det beror på att fler har det bättre och fler arbetar och därmed finns det fler som betalar skatt. Det är så jag tycker att det ska vara. Själv roade jag mig häromdagen med att titta hur mycket skatten har sänkts för mig inkomståret 2007 jämfört med 2008. På samma lön betalar jag 26 % i skatt i jämförelse med nästan 30 % tidigare (hänsyn tagit till grundavdrag och jobbskatteavdrag), det är inte illa! Och det kommer att bli ännu bättre med fler skattesänkningar, men det vill ju nu s ta bort.

Jag förstår inte hur man kan tycka att det är så bra att pengarna som vi tjänar ska ta ett varv om staten innan det kommer tillbaka till oss i form av bidrag, för bidrag är vad man får söka om man inte klarar av att leva på sin lön. Och klarar av att leva på sin lön är svårt för låg och medelinkomsttagare om skatten blir för hög.

Jag hoppas verkligen att Alliansen vinner valet 2010, ett Sverige där socialdemokraterna styr igen är ingenting jag trängtar efter!

att inte vara nöjd är inte detsamma som att vara missnöjd

Ibland kan man likaställa nöjd med att man inte vill sträva efter att det ska bli bättre. Men jag tycker att det kan finnas en tillfredsställelse att emellanåt (ja nästan jämt) vara nöjd i stunden. Att känna att detta är bra, just nu, självklart kan det bli bättre men det är bra. Och i det på något sätt vila i nöjdheten. Jag tror att det gör en människa till en lyckligare människa.

Allt sedan jobbskatteavdraget infördes har kritiken hörts från pensionärerna, det är ORÄTTVIST. Detta tycker man trots att arbetande pensionärer får större jobbskatteavdrag. Man vill inte överhuvudtaget lyssna på argumenten för jobbskatteavdrag utan det är bara orättvist att pensionärer har fått högre skatt (man har INTE fått högre skatt än innan, det är bara de som arbetar som har fått lägre). Det kostar att arbeta. De som pendlar är mycket medvetna om hur lite avdrag för resor till och från arbete faktiskt ger tillbaka i plånboken, många gånger har man ett högre matkonto om man äter ute, i vissa branscher behövs en viss sorts kläder som man får betala själv utan att för den del få göra avdrag etc. etc. Vår regering har sett detta, man har sett att det är bra för Sverige om fler arbetar och om fler tjänar på att arbeta. Genom att få fler i arbete finns mer pengar till välfärden.

Regeringen har nu presenterat ett förslag som innebär att drygt 90 procent av alla som den 1 januari har fyllt 65 år får en skattesänkning. Och för att skattesänkningen verkligen ska hamna i plånboken höjs ändras reglerna för äldreförsörjningsstödet och särskilt bostadstillägg för pensionärer. Också förbehållsbeloppet höjs så att inkomstförstärkningen inte ska ätas upp av höjda avgifter till kommunen. Göran Hägglund var självklart med och presenterade förslaget han sa:


"Vi är oerhört glada över att kunna presentera den här reformen, som framför allt stärker de äldre kvinnornas situation. Det är en satsning för trygghet och rättvisa. De som har de lägsta inkomsterna får behålla mest vilket i hög grad gynnar kvinnor som ofta har många år med oavlönat arbete i hemmet."


SvD skriver:
"Helt förväntat är både PRO och SAP missnöjda. Intressant är att bägge ropar ­efter kraftigare skattesänkningar (även om det sannolikt kommer att låta annorlunda när det börjar närma sig val). Det är tydligt att oppositionen ställts inför ett problem. Det är svårt att vara emot att människor får det bättre."

Och det är här jag vill göra en återkoppling till min inledning, under så många år har pensionärerna fått stå tillbaka och när det äntligen händer något är det inte nog. Det räcker inte. Livet är fortfarande orättvist. Istället för att se att det är början på en ny riktning så ser man bara att det inte är nog. Man är missnöjd. Samma argumentation som användes i Ekdal häromkvällen, det var inte nog att unga förtidspensionärer hade slutat öka och till och med minskat. Det var inte nog, det fanns fortfarande förtidspensionärer kvar som ville arbeta. Man såg inte trendökningen, man var bara missnöjd för att det var inte nog.

Jag är förvånad över hur väl man faktiskt lyckats på denna korta tid som gått sedan valet, det är en oerhört stor prestation som vår regering är med och utför.

Är det sant?

Ibland kan man bli lite överraskad och man får nästan titta efter så det inte är 1 april och ett dåligt skämt men, men...

Så kändes det första gången jag hörde talas om att Europaparlamentets utskott för kultur och utbildning röstat igenom ett förslag som bland annat innebär registrering av bloggare och deras åsikter. Förslaget skulle bland annat göra det omöjligt att blogga anonymt, nu riskerar det bli verklighet, i alla fall enligt EU-parlamentarikern Christofer Fjellner. Han säger i  
Expressen  

"Det finns en stor sannolikhet att det går igenom, tyvärr, men än är det inte kört"

Det är vid sådana här tillfällen som jag skulle vilja uppmuntra till att fler engagerar sig politiskt, ju fler som engagerar sig ju större konkurrens om platserna och ju högre kvalité på politikerna.

Kanske behövs det även större kvalité på våra domstolar i alla fall kan man dra den slutsatsen om man läser tidningen om våldtäktsmålet. Svd.se skriver om det på sin ledare idag. Däremot håller jag inte med Maria Abrahamsson när hon skriver

"Sedan begriper inte jag varför en kvinna som säger ifrån att hon inte vill ha sex med en man ändå kan vara så oförsiktig att hon ­kryper ner halvnaken i hans säng."

Det kanske inte är särskilt klokt att krypa ner i sängen med en fd. pojkvän med risk för att väcka förhoppningar etc. men att använda ordet oförsiktigt. Hon hade ändock underkläderna på sig och när man har levt tillsammans antar man väl att man kan lita på att inte bli påhoppad mot sin vilja, en sak hade väl varit om man krypit ner i en okänd mans säng