Mitt valmaterial har kommit

Jag fick ta en kundvagn när jag skulle hämta ut det ; ) ja det var inte bara mitt eget material utan även en del valmanifest från Kristdemokraterna

Här är i alla fall min folder (något dålig belysning), har även fått vykort och affischer. Nu är det bara att börja kampanja.

Glöm inte att gå och rösta den 7 juni 2009! Läs även andra bloggares åsikter om
, ,, , , , ,

Godkväll onsdag

Nyss hemkommen, har varit en lång dag på jobbet men den kändes inte på långa vägar så lång som jag från början befarade. Tog bilen till jobbet eftersom det inte går några tåg efter kl 21, tack och lov för att jag kan åka tåg i vanliga fall. Det är miljövänligt, ekonomisk och bekvämt. Tycker det är så skönt att kunna slumra lite, och tiden går så långsamt när man sitter i en bil. Ja, nä nu ska jag gå och lägga mig det blir en dag imorgon också, eller det får vi väl hoppas att det blir iallafall.

Nu ska jag sluta svamla i detta ganska meningslösa blogginlägg. Eller för att göra det lite meningsfullare kan jag ju ta upp att Kristdemokraterna anser att man inom EU ska fokusera på att hitta miljöeffektiva lösningar för energi- och transportområdet genom EU:s forskningsprogram. Tack och godnatt!

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,, , ,  

det drar ihop sig

I veckan är det övertidsarbete som gäller på mitt "vanliga" jobb, efter deklarationsinlämningen (oj kom just på att jag ännu inte lämnat in min egen än, borde väl göra det ganska omgående) eskalerar valrörelsen inför EU valet den 7 juni. På tisdag ska jag till Falkenberg och tala om EU-valet och på torsdag ska jag vara med på en debatt i Göteborg (Debatten äger rum på Europa Direkts kontor på plan 1 på stadsbiblioteket vid Götaplatsen kl 18).
Eftersom jag, som jag ovan nämnde, även har ett "vanligt" arbete kommer mycket av valrörelsen skötas hemifrån via datorn, sista veckan inför valet har jag dock tagit semester och kommer fara runt en del i Halland. Återkommer med mer information om detta.

Kristdemokraterna finns på Youtube

Här kan du se inlägg från studiokd:
www.youtube.com

alkoholen i vardagen

Läser helgbilagan till HN, där finns en artikel som heter "Vardagsmat för hela veckan" och man vänder sig till barnfamiljer. Till varje veckodag finns alkohol rekommenderad till måltiderna.

måndag:
"Varför inte en folköl av favoritmärket att dricka, till barnen är mjölk både nyttigt och gott"

Tisdag
"Återigen en rätt där lättöl eller folköl av favoritmärke fungerar ypperligt, men det är även gott med ett glas vitt vin av typen ekad chardonnay"

Onsdag
"På onsdagen har mer än halva arbetsveckan gått, så unna dig ett glas vin - rött eller vitt"

Torsdag
"Till detta passar det perfekt med ett glas vitt vin till de vuxna - barnen kan exempelvis dricka äppeljos från Tropicana"

Fredag
"Fredag är lika med vinkväll, och här fungerar det mesta i rödvinsväg, hur kraftigt är upp till var och en"

Jag är på intet sätt nykterist men är det verkligen bra att man uppmuntrar till att barnfamiljer dricker alkohol varje dag hela veckan? Självklart har man ett eget ansvar. Men när jag ser sådant här tänker jag på en man jag kände (han dog ganska ung) som hade en del problem vad det gäller alkohol och drack periodvis alldeles för mycket. När han försökte vara nykter tyckte han att det var jobbigt med all vinreklam som florerade överallt dvs. alla vintips i matprogram etc. "det ser ju så j-a gott ut"

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,, , , , ,

Ett demokratiskt EU

Jag gillar ordet subsidiaritet även om man knappt varken kan stava eller uttala det. Subsidiaritet handlar om att rätt beslut ska ske på rätt nivå. Subsidiaritetsprincipen är en grundsten i kristdemokratisk politisk filosofi. Vad det gäller EU-politik så handlar det om att vi inte ska besluta om frågor på EU-nivå om de kan hanteras lika bra eller bättre på lokal, regional eller nationell nivå. Kristdemokraterna ser gärna att de europeiska regioner samarbetarbetar utifrån subsidiaritetsprincipen.

Kristdemokraterna har som enda svenskt parti drivit frågan om att inrätta en europeisk åklagarmyndighet, i syfte att bekämpa fusk och bedrägerier med EU-bidrag (ett problem som vi bör lösa på EU-nivå), men också för att bekämpa brott som berör flera medlemsländer. En stor del av fusket med EU-bidrag sker i medlemsländerna, inom jordbruks- och regionalstöden. Fusket skadar inte bara EU-budgeten, och därmed skattebetalarna, utan även tilltron till europasamarbetet i allmänhet.

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,, , , , ,

Har varit på intressant seminarium

MIn dotter går på montessoriskolan Lära för livet skolan som är med i AMI (Association Montessori International) och håller noga på montessoripedagogikens grunder. Idag hade de ordnat med en föreläsning av David Kahnsom är "executive director" för NAMTA (North American Montessori Teachers´ Association). En mycket intressant föreläsning som gör mig än mer övertygad om att vi har valt rätt skola för vår dotter eftersom montessoris pedagogik stämmer väl överens med vår uppfattning om hur vi vill att vår dotter ska växa upp och lära sig nya saker. Kahn har många års erfarenhet av arbete på montessoriskolor och är en av världens främste förespråkare för Montessori. Kahn var imponerad över vår skola och våra barn och tyckte att den var så näst intill perfekt som en skola kunde vara.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Förvånande

Vänsterns motion om hur man ska besvara motioner avslogs (kristdemokraternaivarberg.blogg.se), jag var uppe i talarstolen och yrkade på bifall. Hörde det även viskas i raderna att det fanns de som höll med mig i min argumentation. Freddy Jensen som skrivit motionen begärde inte votering, tror att det hade kunnat vara intressant att se hur utfallet blivit. Inte alls säker på att det skulle blivit avslag.

Nu är det dags för fullmäktige

Till höger på min blogg kan du följa mötet via twitter, hade i alla fall tänkt att skicka några inlägg om det inte är alltför ointressant eller om det är så spännande att jag inte får tid att sms:a... fast det har jag svårt att tro att det skulle bli ; )

Svar på insändare

I dagens HN (ej på nätet) finns en insändare från Owe Svensson där han efterfrågar svar från alliansens halländska riksdagsmän för tredje gången (tyvärr) om svar på varför "pensionärer ska straffbeskattas". Som ersättare till riksdagen för Kristdemokraterna har jag skickat ett svar till Hallands nyheter, jag hoppas att svaret kommer in omgående. Nedan kan du läsa svaret:

Pensionärer blir inte straffbeskattade
Jag vill börja med att be om ursäkt till Owe Svensson för att han har fått vänta på svar från Alliansen och hoppas han tycker att det är okej att jag, som är ersättare till Riksdagen, svarar.

Från att jobbskatteavdraget infördes har det talats om det orättvisa i avdraget vad det gäller pensionärer. Jag vill hävda att pensionärer inte blir straffbeskattade. Det är ingen som har höjt skatten för pensionärerna, den har till och med minskat efter valet. Alliansen gick till val arbetslinjen och det är arbetslinjen som man nu genomför.

Att arbeta medför vissa kostnader. I 12 kapitlet 1 § Inkomstskattelagen står det visserligen att utgifter för att förvärva eller bibehålla inkomster ska dras av men många av de kostnader som följer av arbete får de facto inte dras av. Har din arbetsgivare krav på att du ska ha särskilda kläder på dig får du inte dra av dessa, inte heller får du dra av de kostnader som är mindre än 8 000 kronor för resor till och från arbetet (höjs till 9 000 kronor nästa år). Inte heller får du göra avdrag för avgiften till A-kassan. Om du har kostnader som får dras av t.ex. viss skyddsutrustning, om du använder din egen telefon i tjänsten, om du ska stå för verktygen själv etc. får du endast avdrag för den del som överstiger 5 000 kronor. Av avdraget får man som bekant tillbaka själva skatteeffekten dvs. ca 30 %. Så har du övriga utgifter som du får dra av på till exempel 6 000 kronor så får du tillbaka ca 300 kronor. Det kostar att arbeta.
 
Jobbskatteavdraget är en bra lösning för att göra det mer lönsamt att arbeta. Det får inte vara så att du förlorar pengar på att gå från A-kassa till arbete.

De som är pensionärer får ett större jobbskatteavdrag än ”övriga arbetare”. På en arbetsinkomst på 10 000 kronor i månaden får en som är född tidigare än 1937 betala 438 kronor , en som är född mellan 1938-1943 betala 793 kronor och den som är född efter 1944 får betala 1 641 kronor  i skatt på samma inkomst (skattetabell 31). Pensionärer får alltså betala mindre skatt än andra på inkomst av förvärvsarbete. Detta beror på det förhöjda grundavdraget samt det högre jobbskatteavdraget.

Pensionärerna får också, liksom andra, del av de förbättringar som gjorts vad det gäller fastighetsskatten och den höjda skiktgränsen för att betala statlig inkomstskatt.

Vi måste hålla fast vid arbetslinjen. Arbete stärker Sverige och ger högre pensioner åt Sveriges pensionärer för det är ju så att arbete och välfärd är väldigt tätt sammanflätade med varandra.

Lilith Svensson (KD)

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,, , , , ,

Inför fullmäktige

Idag ska vi bland annat hantera årsredovisningen för Varbergs kommun. Under 2008 märktes inte mycket av lågkonjunkturen i Varberg. Kommunens resultat på 98.5 mkr är obetydligt lägre än 2007 års resultat på 101 mkr. Resultatet visar en god styrka jämfört med landets kommuner i genomsnitt. Enligt preliminär statistik redovisar var fjärde kommun ett underskott 2008 före extra ordinära poster, vilket kan jämföras med 2007 när endast en av tio kommuner gjorde det. Det känns bra att Varbergs kommun kan gå in i den här krisen med ett bra resultat i ryggen.

Sen kommer vi även att hålla med vänstern idag, om det kan du läsa mer om på
kristdemokraternaivarberg.blogg.se

Läs även andra bloggares åsikter om , ,, ,

Ännu en underbar vecka framför oss

Våren drar på med stormsteg fast det bara är april, igår tyckte jag att det var för kallt för att vara ute trots att det var +8 och solsken. Vinden var visserligen lite kall men snacka om att man har blivit bortskämd.

Idag blir det som vanligt måndagsmöte med Kristdemokraternas lokalpolitiker och imorgon är det dags för kommunfullmäktige.

Ha en trevlig start på veckan!

Jag tror på EU

Den 7 juni är det EU-val och det är viktigt att vi går och röstar. EU finns där för dig och mig och påverkar oss i vårt dagliga liv. Men det är viktigt att besluten fattas på rätt nivå. EU ska inte ägna sig åt sådant som vi själva kan bestämma om här hemma. Internationella kriser som rör ekonomi och miljö ökar insikten om att politiken måste ta ett helhetsgrepp över de nationella gränserna, det är centralt för att vi ska kunna förvalta istället för att förbruka naturens allt knappare resurser.

Att hejda de globala klimatförändringarna är en av vår tids stora utmaningar. Vi behöver samarbeta internationellt för att lösa problemen. EU är en av världens rikaste regioner och bör här axla ett globalt ledarskap. Vi kan öka ambitionen i klimatpolitiken och minska utsläppen inom EU. Men det räcker inte, EU bör även hjälpa fattigare länder att investera i hållbar energiproduktion.

Finanskrisen är för stor för enskilda länder att lösa effektivt. Den påminner oss om att en långsiktigt hållbar ekonomi kräver både en etisk, ekologisk och social helhetssyn. EU bör stå för samordnade åtgärder.

I ett tryggt Europa fattas besluten nära oss. EU finns inte till för sin egen skull utan är ett samarbete mellan länder, för att hantera gemensamma utmaningar. Kristdemokraterna vill ha ett EU där besluten fattas så nära medborgarna som möjligt. Jag tror på EU samarbetet och tänker gå och rösta den 7 juni, det tycker jag att du också ska göra.
 
Läs även andra bloggares åsikter om
, ,, , , , ,, , ,

EU bör vara en principfast aktör i världen

Önskan om att vara med i EU och unionens utvidgningsprocess skulle kunna ses som EU:s mest framgångsrika utrikespolitik. Länder har förvandlats från förtryckande diktaturer till öppna demokratier. Kristdemokraterna ser en fortsatt utvidgning för att omfatta fler europeiska länder som angelägen av såväl moraliska som historiska skäl, för att skapa ett större område av fred och frihet.

EU är med sina 27 medlemsländer och en av världens starkaste ekonomier en viktig aktör, bland annat inom WTO. Kristdemokraterna vill att mänskliga rättigheter ska vara en naturlig del av handel, diplomatiska relationer, utvecklingssamarbete samt säkerhets- och försvarspolitik.

Kristdemokraterna vill att det ska finnas riktade insatser för att stärka kvinnors rättigheter, ekonomiska möjligheter och politiska deltagande, t ex genom mikrokrediter, förbättrade hälso- och sjukvårdsmöjligheter och demokratistöd för att öka politiskt deltagande.

EU är världens största biståndsgivare. Med bistånd följer ett ansvar såväl gentemot utvecklingsländerna som gentemot den egna befolkningen som har rätt att förvänta sig att deras skattepengar används på ett så effektivt sätt som möjligt. Biståndsinsatser bör samordnas.

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,, , , ,, , ,

Alltmer fascinerad över internets storhet

Även om jag bloggat sedan 2005 och varit aktiv på internet hela mitt vuxna liv har jag kommit att bli alltmer fascinerad över internets storhet. Här finns verkligen möjligheter som vi tidigare inte ens har kunnat drömma om. Vi har en unik möjlighet att mötas och dela med oss av allt. Att det från början har dominerats av yngre människor har kanske inneburit att nya idéer har fått bärkraft samtidigt som lagstiftningen inte har hängt med och begränsat. De senaste åren har dock fler och fler känt sig hotade av internets möjligheter. Istället för att följa med i utvecklingen och se möjligheterna har man sett hoten och krävt att allt ska vara som det alltid varit. Man har ropat efter lagar och nu har politiker och domstolar svarat, många är det som ifrågasätter deras kompetens.

Idag skriver Karl Sigrid ett tänkvärt inlägg på
Brännpunkt

Han skriver bland annat:

"Vi kan inte ha en juridiskt osäker miljö där varje IT-innovatör som erbjuder en social webbtjänst plötsligt kan dras inför rätta på grund av att en användare har lagt upp upphovsrättsskyddat material. Om användarskapade webbplatser utgör en juridisk fara för ägaren är risken att att många IT-entreprenörer kommer att dra sig för att skapa nästa Youtube, Twitter eller Facebook."


"Bland annat vill organisationer som Antipiratbyrån och IFPI stänga av fildelare från internet så att de varken kan blogga, läsa nyheterna eller utföra bankärenden. De vill dessutom tvinga internetleverantörer att blockera fildelningssajter. Det skulle bli första gången en internetleverantör tvingas blockera material på nätet, vilket är en modern variant av att förbjuda böcker och tidningar."

Läs även andra bloggares åsikter om , ,, , , , ,, , ,

Hör politik hemma i TV reklamen?

Ja det tycker jag och det har även Kristdemokraterna ansett. Inför EU valet kommer man i TV 4:s reklampauser kunna se Kristdemokraternas toppkandidat Ella Bohlin mana väljarna att rösta den 7 juni. Det blir första gången i svensk teve får se politisk reklam. När TV 4 gick över till att sända i det digitala nätet finns inte längre förbudet mot att sända åsiktsreklam vilket Kristdemokraterna kommer att använda sig av och som första svenska parti presentera sin politik och nå väljarna genom tv-sänd politisk information.

Läs mer på DN

Läs även andra bloggares åsikter om , ,, , , , ,

Uppdaterad: ser på http://twitter.com/ghokmark att moderaterna hade TV reklam 1994, undrar varför man inte fortsatte.

Debatt om fildelning

Imorgon kommer jag att delta i en debatt inför EU valet, det är riksdagspartierna samt Piratpartiet som är inbjudna.
Var? Chalmers i Göteborg
När? Kl 17Bilden som kommer att finnas med i mitt personvalsmaterial Läs även andra bloggares åsikter om
, ,, , , , ,, , ,

Ang. KD´s inställning till människohandel och prostitution

Jag fick på Twitter ett antal frågor angående Kristdemokraternas inställning till människohandel och prostitution av Jeena Paradies (http://twitter.com/jeenaparadies). Jag är väldigt förtjust i twitter dock finns det vissa begränsningar (140 tecken) så jag väljer att breda ut mig lite på min blogg.

Paradies undrar över varför Kristdemokraterna anser att man ska kriminalisera prostitution i Europa och hur detta skulle kunna påverka människohandeln positivt.

I grunden handlar Kristdemokraternas inställning om ökad respekt för människovärdet. Vi anser att det är fel att människor exploateras i olika syften. Enligt FN faller 4 miljoner offer för människohandel varje år, den största delen av dessa är barn och kvinnor som utnyttjas för sexuella ändamål.

Det finns en stor global efterfrågan på sexuella tjänster. Vår uppfattning är att en utbredd acceptans för sexköp har bidragit till att människohandel är stor inom den organiserade brottsligheten. Sedan Sverige införde sexköpslagen 1999 har synen på prostitution förändrats.

Kristdemokraterna menar att den liberala inställningen som flertalet länder inom EU har på prostitution bidrar till att sexköpen ökar vilket då påverkar grogrunden för människohandel. Vår uppfattning är att det kan vara svårt att effektivt bekämpa människohandel om man samtidigt tillåter prostitution. Vi ser ett samband mellan mellan prostitution och människohandel.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,, , , , ,, , ,

Här sitter jag och häckarDet är här jag sitter och häckar när solen skiner för fulla muggar utanför fönstret.

Ett EU byggt på värden

När vi talar om EU tänker vi ofta på den fria rörligheten som är centralt element i det europeiska samarbetet. Den ökade rörligheten mellan länderna har skapat enorma möjligheter för handel och möten över nationsgränser. Ett samarbete har skapats som för bara några decennier sedan var fullkomligt otänkbart. Men om vi ska vara realister är den fria rörligheten inte enbart av godo utan har även utnyttjats av internationella brottsligor. Här krävs gemensamma lösningar på EU-nivå .

Kristdemokraterna anser att:

• varje stat även fortsättningsvis ska ha ansvar för att bekämpa brott inom sina nationsgränser men vi behöver polisiärt även samarbeta över gränser. Om EU på allvar ska kunna ta upp kampen mot den organiserade brottsligheten måste ett vidgat och effektivare samarbete och informationsutbyte mellan polis, åklagare och andra brottsbekämpande myndigheter – internationellt, såväl som nationellt tillåtas. Viktigt är dock att informationsutbytet inte kränker medborgarnas personliga integritet.

• vi ska ha en mer resultatinriktad regionalpolitik – satsningar till regionerna ska på lång sikt göra att regionernas tillväxt står på egna ben.

• stöd ska granskas och utvärderas för att fusk ska undvikas 

Rösta den 7 juni

Jag blev på twitter uppmärksammad på sajten rösta7juni.se


På sidan läser jag att Kampanjen Rösta 7 Juni finns för att få fler unga att rösta i valet till Europaparlamentet 2009. Kampanjen startades av LSU - Sveriges Ungdomsorganisationer, som är samarbets- och intresseorganisationen för ungdomsorganisationer i Sverige, och drivs genom sina medlemsorganisationer. Kampanjen är ett samarbete mellan LSU och Europaparlamentets informationskontor i Sverige.Målet är att fördubbla ungas valdeltagande. I förra valet till Europaparlamentet röstade bara var fjärde person under 25 år. De flesta som röstar i valet är över 50 år och medelåldern på parlamentarikerna är över 50 år. Många tror kanske att vi inte påverkas av det som sker i EU men det gör vi. Sajten tar bland annat upp gasledningen över Östersjön, fildelningslagen och IPRED.

Förra gången röstade 38 %, 38 % bestämde vilka politiker som skulle sitta i Europaparlamentet. Man skriver:

 

Det är ett problem för demokratin, det är ett problem för EU men inte minst för dig. Eller tror du att den där tredjedelen tycker precis som du? Om du inte använder din röst ger du den till någon annan.


Du behöver inte vänta till den 7 juni innan du kan göra skillnad. Du som delar uppfattningen att Europaparlamentet angår oss alla, och att fler borde rösta, kan engagera dig redan nu. Om alla som röstade förra gången tog med en vän som inte röstade skulle valdeltagandet öka från knappt 38 procent till nästan 75 procent. Varannan ung skulle rösta istället för var fjärde.

Och jag kan bara stämma in, gå och rösta och visa vem du vill se i Europaparlamentet efter den 7 juni.

Perfekt avslutning på en trevlig påskhelgFick tag i Kanariska pepparfrukter som man friterar med flingsalt, till detta stekt halloumiost.

Strålande väder ute...

... och jag tänker alldeles snart gå ut och sätta mig i trädgården och äta en glass. Men det är ju snart EU val (den 7 juni) och jag borde väl skriva något om vår EU politik, det är ju lite mitt ansvar att försöka sprida vår EU politik nu när jag står på listan.

Kristdemokraterna anser att man som konsument ska ha möjlighet att välja att avstå från produkter som innehåller genetiskt modifierade organismer om man nu vill det. Därför vill vi ha ett tydligt system för märkning. Även produkter där
genetiskt modifierade grödor funnits med i tillverkningsprocessen ska vara märkta. Vi vill att konsumenterna ska vara trygga när man handlar varor och tjänster - att kunna handla över gränserna på ett säkert och tryggt sätt.

• Vi vill att fisken som vi äter blir ursprungs- och GMO-märkt. Alla ska ha rätt att veta var maten kommer ifrån och om den är behandlad på något sätt.
• Vi vill se fler lokala småföretag, såsom slakterier, för att maten ska produceras på ett miljö- och kvalitetsmässigt klokt sätt.
• För privatpersonen är den inre marknaden långt ifrån förverkligad. För att kunna nå dit måste en gemensam konsumentpolitik också utvecklas. En sådan ska syfta till att skapa trygghet i form av gemensamma minimiregler och skydda människor mot allvarliga risker och faror. Konsumenten bör skyddas vid gränsöverskridande handel.
• Vi vill ge stöd till konsumentorganisationer inom EU så att konsumenterna får en trygghet när de köper varor och tjänster utanför hemlandet

Läs även andra bloggares åsikter om , ,, , , , ,, , ,

En riktigt bra idé

I Varberg är det många som under vår/sommar sitter och grillar vid havet. Såg att man hade satt upp behållare för använda engångsgrillar - vilken otroligt bra idé tycker jag.


Varberg - påskaftonsmorgonKunde inte sova, tog först en löprunda i skogen. Även om jag inte orkade springa mer kände jag inte för att gå in. Tog en rask promenad längst havet. Har ni sett så vacker det är?

Fredstanken och samhörigheten

Jag tycker det är fint med den fredstanke som finns med Europasamarbete, att länder faktiskt sa att nu får det vara nog med krig och elände. För att skryta lite kan jag berätta att det var kristdemokratiska ledare som var med och instiftade samarbetet snart efter Andra Världskriget. Europasamarbetet bygger på personalism och subsidiaritet (två ord som Kristdemokraterna är väldigt förtjusta i).

Tanken är att man ska skydda människovärdet, att visa solidaritet med grannländer och med omvärlden, och att söka gemensamma svar inom de områden där de enskilda länderna inte kan lösa problemet själva.

Kristdemokraterna anser att alla människor har ett lika värde, och då talar vi inte om ett lika dåligt värde utan ett högt okränkbart människovärde. Att vara solidarisk med våra medmänniskor innebär även en förvaltarskapssyn, att vi tar hand om jorden och är solidarisk mot kommande generationer. Därför måste vi bevara fredstanken, förvalta miljön, ha en hållbar utveckling, en global rättivsa och bekämpa brottslighet och därmed försvara människovärdet.

EU - närmare än vad vi tror?

Vi har kunnat se att många inte röstar i EU valet. Kanske är det så att man känner att EU ligger långt ifrån oss, att vi inte har möjlighet att påverka, att det inte spelar någon roll vem som hamnar där. EU-politik ses som något avlägset och diffust, men många frågor berör både den enskilde individen, vår kommunen och EU i stort. Resor, livsmedel och högskoleutbildningar är några exempel där EU har en viktig roll för att skapa rörlighet och valfrihet.

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,, ,

ännu en videoblogg från Bryssel

Halländska kandidater till Europaparlamentet
Här står jag och Magnus Hedman utanför parlamentet i Bryssel.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,, , , ,

Lilith på plats i Bryssel


Lilith på plats i Bryssel

Lilith står utanför Europaparlamentet och insuper atmosfären i maktens hjärta


Kristdemokraternas kandidater till Europaparlamentet har varit i Bryssel, andra kristdemokrater som skriver om vår resa är:
Ella Bohlin
Conny Brännberg
Jonas Segersam
Adina Trunk
Gudrun Brunegård
Magnus Ramstrand
Lars B Lindén
som också var med på resan

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Tänk om...

...vi hade bra snabbtåg från Sverige ner till Europa, det hade varit underbart. Jag är inte ett stort fan av flygplan (och tar alltid tåget när jag kan välja) och det av ett flertal olika anledningar:

1. inte miljövänligt
2. behöver vara ute i god tid
3. måste ta sig till flygplatsen som inte ligger centralt (så klart)
4. mycket dötid på flygplatsen
5. trångt på planet
6. låter om planet
7. lock för öronen

Ja det är de som jag kommer på just nu, skicka gärna kommentarer om fler skäl till att inte älska flyg...

Jag tror på tågets framtid, tänk så bra det hade varit om vi haft ett tåg som gick Göteborg-Malmö-Europa och ett Stockholm-Europa. Så smidigt det hade varit, så miljövänligt.

Videoblogg från våren i Bryssel

Source: www.youtube.com
Lilith ligger och har det allmänt gott i vårsolen i Bryssel

Läs även andra bloggares åsikter om

Anders WijkmanIgår lyssnade vi på Anders Wijkman som talade om utmaningar i framtidens klimatpolitik. Middag intogs på Salons des Membres och med var, förutom Wijkman även Satu Hassi ordförande i Globe.EU samt Helena Halldorf Romerao som stod på vår lista inför EU valet förra gången.

Ja nu får jag slå igen datorn för nu ska vi tala om personvalsmaterial och kampanjupplägg

På EPP

Sitter och väntar på att det ska börja, hotellet har tyvärr inte gratis internetuppkoppling så idag har jag släpat med mig datorn så jag kan utnyttja de öppna nätverken som jag hittar.