Årsmöte

Hade väl egentligen tänkt att skriva ett inlägg om vårt årsmöte igår, men min internetuppkoppling krånglade (finns det många saker som är mer stressande än krånglande datorer och krånglande uppkopplingar?), dessutom hade jag en FRUKTANSVÄRD huvudvärk så jag stöp i säng det första jag gjorde när jag kom hem.

På årsmötet valdes Karl-Gunnar Svensson till ordförande. Övriga ordinarie ledamöter i styrelsen är Roger Kardemark, Robert Majlöv, Bertil Nilsson, Lilith Svensson, Markus Svensson och Monica Nilsson. Robert Majlöv presenterade årsberättelsen och redogjorde för ekonomin. Revisorberättelsen lästes upp och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Efter avslutade möteshandlingar presenterade jag och Roger Kardemark de framtida planerna för Kristdemokraterna i Varberg i samband med vår Marknadsföringsplan.

På årsmötet konstaterade vi i alla fall att vi får igenom en hel del av vår politik. I Varberg har vi den senaste tiden kunna se att Kristdemokratiska motioner är på väg att förverkligas. I januari klubbades belysning på strandpromenaden igenom i kommunfullmäktige och det föregår just nu planer på att förverkliga Kristdemokraternas vision om ett Generationernas Hus på Håstens torg.

På riksplan kan vi se att mycket av Kristdemokraternas och Alliansens politik genomförs. Idag kan alla som jobbar glädja sig åt att de får mer pengar kvar i plånboken i och med jobbskatteavdraget. Valfriheten för barnfamiljer kommer att öka när vårdnadsbidraget införs. Tandvårdsreformen som införs 1 juli i år gör det billigare att gå till tandläkaren, speciellt för den som har stora tandvårdsbehov. Tandvårdsreformen innefattar bland annat ett högkostnadsskydd, och en tandvårdscheck som innebär att alla vuxna får ett bidrag till regelbundna tandvårdsbesök. Psykiatrin stärks med minst fem miljarder kronor de närmaste tio åren. Regeringen har tillskjutit 500 miljoner kronor för 2007 och 500 miljoner kronor för 2008. Regeringen förstärker insatserna för klimatet i budgetpropositionen för 2008. En miljard kronor satsas fram till 2010 på bland annat hållbara städer, energieffektivisering, teknikutveckling, forskning och internationella insatser. Regeringen satsar ökade resurser till äldreomsorgen. Jobbskatteavdraget är extra stort för den som är äldre än 65 år. För att göra det mer attraktivt att anställa och behålla äldre medarbetare avskaffas den särskilda löneskatt för personer som är över 70 år.

För övrigt vill jag bara lägga en länk till
ledarsidan på SvD idag skriver Maria Abrahamsson  en väldigt träffande  artikel om "duellen" mellan Borg och Östros. Nedan kan du läsa ett utdrag, men läs gärna hela via ovanstående länk.

"Anledningen till att de lediga jobben har fortsatt att rinna till har ingenting alls att göra med alliansregeringens satsning på offensivare jobbpolitik, argumenterar Östros. De drygt 150000 fler människor som idag har ett arbete att gå till har istället den internationella konjunkturen att tacka för det.

Förlåt, men tror ens inbitna s- väljare på det där? Östros skaffar sig ett pedagogiskt jättebekymmer när han framöver ska förklara hur det kan komma sig att s-märkt jobbpolitik (när den väl presenteras) är bra för jobben, medan resultatet av allianspolitik bara beror på konjunkturen.

Om Anders Borg hade varit mer politiker och mindre ekonom skulle han ha pressat Östros hårdare på vad socialdemokraterna tänker göra för att ännu fler arbetslösa ska få ett arbete.

Vilka konkreta jobbstimulanser har Östros i bakfickan förutom att riva upp vårdnadsbidraget som kommuner som vill kan erbjuda barnfamiljer, och avskaffa skatterabatten för hushållstjänster som har lett till tusenstals nystartade företag, inklusive nyanställningar?

Hur många fler nya jobb tror Östros att det blir om man höjer a-kassan, så att det blir nästan lika lönsamt att stämpla som att tacka ja till ett arbete i exempelvis den snabbt växande tjänstesektorn?"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback