GOTT NYTT ÅR

Jag hoppas att det blir ett riktigt underbart 2007. Personligen hoppas jag på ett nytt jobb, väntar på svar på ett par stycken i början av året... håll tummarna för mig.

GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET

Döden

8 av 10 svenskar är för dödshjälp och Saddam Hussein just nu väntar på sitt dödsstraff (liksom så många andra i världen) så skulle jag egentligen vilja skriva ett inlägg om hur värdefullt jag tycker att livet är. Jag skulle vilja rada upp alla skäl till varför jag tycker att det är fel med både dödshjälp och dödsstraff men jag känner att jag inte riktigt hittar orden. Jag känner mig bestört över att så många  talar för både dödshjälp och dödsstraff. För mig är det aldrig rätt att döda en annan människa. Aldrig, aldrig någonsin

Turismen i Halland

Läser i Hallandsposten att antalet campingnätter 2006 ökade med 5 % och att 8 % av alla campare i Sverige under perioden tillbringade sin semester i Halland. 93 % av antalet gästnätter i Halland var det svenskar som stod för, men andelen utländska gästnätter ökade under 2006. Den största andelen utländska campingturister i Halland kommer från Tyskland, Norge, Holland och Danmark. För landet som helhet blev det också ett rekordår för campingturismen. Det totala antalet gästnätter på svenska campingplatser ökade under året med 6,7 procent till drygt 17,5 miljoner.

Riktigt kul att turismen ökar men vi kan ännu mer och vi behöver fler utländska turister. Sverige är sämst i Norden och näst sämst i EU på turism. Jag hoppas att den nya regeringen kommer att satsa mer på att marknadsföra Sverige. Den tidigare staten satsade ca 10 kronor per svensk medborgare, motsvarande siffra för Irland är ca 200 kronor och för de övriga nordiska länderna 30-50 kronor. Sverige kan och behöver bli mycket bättre på turism!


Lite apropå att man ojat sig om att miljön kommer att bli eftersatt pga. ny regering

Regeringen har beslutat att myndigheters inköp av miljöbilar ska öka. Minst 25 procent av de utryckningsfordon som en myndighet köper in eller leasar under ett år ska vara miljöbilar. 85 procent av de personbilar som en myndighet köper in ska vara miljöbilar, tidigare låg nivån på 75 procent.

GOD JUL

Igår var jag i kyrkan när julen sjöngs in ("Julsång i centrum", återkommer varje år, har du inte varit där kan jag rekommendera det, men kom i tid det blir fullsatt), det var så fint och julstämningen infann sig till sist. Idag har vi tagit in granen och jag håller just nu på att baka vörtbröd (står på jäsning).

Eftersom jag inte skickar skickar julkort får jag här passa på att önska en RIKTIGT TREVLIG JUL!

kf

Idag ska jag gå på mitt andra kommunfullmäktige, ska mest handla om olika taxor och så.

om investerings- och räntebidrag

Innan årsskiftet är det nog många som vill påbörja byggnationer för att få ta del av investerings- och räntebidrag. Personligen tycker jag att det är fel när man i borgliga kommuner tar beslut som innebär att byggnationer påbörjas tidigare än vad som är planerat bara för att byggföretaget skall få ta del av sådant stöd. Självklart förstår jag argumenten till varför men jag tycker ändå det är fel.

Regeringens grundläggande inställning är att det långsiktigt måste göras mindre problematiskt och mer lönsamt att bygga och äga alla typer av bostadsfastigheter. Därför vill den borgliga regeringen förenkla planlagstiftningen och avskaffa fastighetsskatten. I ett första skede sänks fastighetsskatten för flerbostadshusen. För en genomsnittlig hyreslägenhet innebär det, enligt Hyresgästföreningen, en sänkt skatt med 100 kr per månad. Kristdemokraterna och övriga allianspartier enades före valet om att fasa ut räntebidragen och att avskaffa de tillfälliga investeringsstöd som skulle löpt ut 31 december 2006 (förlängdes i våras till 30 juli 2008). Att räntebidragen ska fasas ut råder stor enighet om (även från socialdemokratiskt håll). Beviljade räntebidrag lämnas utan tidsbegränsning och statens utgifter ökar för varje årgång av färdigställda bostäder. Varaktiga stöd bidrar också ofta till att kostnaderna hålls uppe och kommer i längden främst byggmarknaden till del snarare än de boende.

Kristdemokraterna tror inte heller på tillfälliga investeringsstöd som förändras eller förlängs med kort varsel och som gång på gång lämnar bostadssektorns aktörer i ovisshet om den nära framtidens spelregler. Det behövs långsiktiga och förutsägbara spelregler som gör det mer lönsamt och mindre problematiskt att bygga och äga alla former av bostadsfastigheter. Våra primära förslag för att åstadkomma detta är att ersätta fastighetsskatten med en låg kommunal fastighetsavgift och att förenkla planprocessen.

helg igen

Det säger bara svisch och så är julen här, julstämningen har dock lite svårt att infinna sig i allt regn men jag har gjort mitt bästa för att så ska ske.

I onsdags bakade vi pepparkakor, pepparkakshus, knäck och lussekatterna. Tyvärr glömde jag sockret i lussekatterna... men det blev ju nyttigare så ; ) I torsdags var jag och tittade på levande julkrubba vid kyrkan, den var jättebra! idag har jag äntligen köpt de första julklapparna. Hoppas fortfarande på en vit julafton.

I torsdags hade jag mitt sista byggnadsnämndsmöte, kommer inte fortsätta efter årsskiftet. Har varit riktigt roligt  att vara med men jag har låtit meddela att jag inte var intresserad av att fortsätta (mötena hålls på dagtid och jag håller just nu på att söka nytt jobb). Kommer ändå att fortsätta med politiken, har utöver kommunfullmäktige blivit invald i skattenämnen. 

Nu ska jag titta lite på TV för första gången den här veckan. Ha en trevlig helg!

Uppdatering

Helgen tillbringades med familj och vänner, bland annat på Liseberg och Öströöfårfarm.

Idag har jag haft en riktigt långkörardag där jag har gått fr det ena jobbet till det andra och sen vidare t måndagsmöte för att avsluta med lite arbete hemma framför datorn.

Julen närmar sig med stormsteg och jag har inte köpt en enda julklapp ännu.

Idag fick jag tidningen "Riksdag & Departement", antar att jag får den för att jag numera är ersättare till riksdagen. Mig veterligen är väl detta den enda skillnaden mot att inte vara ersättare till riksdagen ; )


har piggat upp mig i höstmörkret...

... med lite shoping. Tyvärr kan jag inte visa de snygga kläder som jag idag ihandlat på Deluxe i Varberg eftersom de ska sys in lite. Men jag har i alla fall köpt en rödrutig julklänning och en svart byxdress (typ á lá disco). Ett besök i den butiken kan varmt rekommenderas! Vrålsnygga kläder som sys i butiken till schysta priser!

Här var det visst ganska tyst

Har haft en hel del att göra den senaste tiden. Har som tidigare nämnt tänkt att återuppta videobloggen men de få gånger jag har haft tid att spela in har jag sett så där lite lagom sliten ut så jag tänkte att jag besparar bloggosfären sådana videoinlägg : )

God kväll!

En glad nyhet

Expressen står det att förtroendet för regeringen ökar. Skops analytiker säger:  

"Regeringen åtnjuter nu det starkaste förtroende som en regering gjort sedan maj 2004"

 

 


Advent

Så var det redan första advent. Först var vi i kyrkan, den var fullsatt som vanligt när det är första advent. Efter lunch tog vi en runda på stan, men så där jättejulstämning ville inte infinna sig (hoppas verkligen att det blir lite frost eller snö snart), dagen avslutades med lite julpyssel med dottern. Så fort hon har hoppat i säng ska jag sätta mig och jobba lite.

Önskar er alla en trevlig advent!

Låt sommarjobbande ungdomar behålla sin lön

Den kristdemokratiska socialministern Maria Larsson går i ett pressmeddelande ut och säger att sommarjobbande ungdomar ska få behålla hela sin lön, även om familjen lever på socialbidrag. Jag tycker det är bra. Givetvis förstår jag resonemanget om att hela familjens inkomst ska vägas in vid bedömningen av socialbidrag, och jag förstår att det kan innebära problem då det skulle kunna innebära att en familj försöker få in mer inkomst till familjen genom att på något sätt lägga över inkomst på sina barn (liksom det har visat sig att det i en del familjer med skuldproblem har förekommit att man har skrivit barnen som ägare till bilen eller dylikt och sedan kommer de ut i vuxenlivet med skulder). Men om man växer upp i en familj med försörjningsstöd är det oerhört viktigt att man får känna att det lönar sig att arbeta. Maria Larsson säger:


"Jag tycker att det är orimligt att socialbidraget reduceras om en ungdom får ett sommarjobb. Det här är ett missförhållande som har pågått under många år. Vi måste istället uppmuntra tonåringar att arbeta extra under ferierna. Det ska inte inverka på socialbidraget. Tvärtom är det guld värt att barn, som kommer från familjer där man saknar jobb och tvingas leva på socialbidrag, kan få etablera sig på arbetsmarknaden genom ett sommarjobb."läs hela pressmeddelandet här

det regnar

Nu var det ett tag sedan jag skrev, har haft fullt upp i veckan. Har bland annat varit och lyssnat på ett föredrag om anhörigstöd på campus, var riktigt intressant. 

Nu är maken och dottern på simhallen och jag tänker sätta mig och jobba en stund. Ha en trevlig helg!