Budgetsnack

Ja då är det dags för budgetförhandlingar i fullmäktige. Den ekonomiska utvecklingen i världen har ju inte varit den bästa. Under löpande år gjordes vissa måttliga nedjusteringar för att säkerhetsställa att budgeten skulle vara i balans. De kommunala kärnverksamheterna inom socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden slapp nedjusteringar. Inför nästkommande budget har vi fått lite extra pengar genom ökade statsbidrag. De ekonomiska förutsättningarna för Varberg 2010 är ändå försiktigt optimistiska.

Vi kommer ha en väldigt hög investeringsnivå de kommande åren. Förra årets budgetdiskussioner ledde till att vissa investeringar fick vänta. I vinter ska man kunna börja använda konstgräsplanen i Veddige. Utbyggnaden av biblioteket är redan beslutad och kommer troligtvis att påbörjas under 2010. Under 2010 finns det finns det planer att bygga en idrottshall vid Väröbackaskolan.

Det ska nästa år vara möjligt att bada på simstadion men vi behöver bestämma vad som långsiktigt ska ske med simstadion. Själv har jag tidigare sagt att en försäljning skulle kunna vara en idé.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback