Dagen som gått

Idag har vi bland annat hanterat rapporten om jämställdhet. Förste talare ut i ämnet var jag (det är gott att hamna först i kön för att lämna in lappen "jag begär ordet"). Jag tycker att Kristdemokraterna har haft en sund inställning till feminism och jämställdhet. Istället för att fokusera på kvinnliga rättigheter har vi fokuserat på mänskliga rättigheter. Vi har talat om människovärde, inte kvinnovärde. Men redan i rapportens inledning tog man helt till sig vänstern tolkningsföreträde där det står ”att det förekommer strukturell diskriminering av det kvinnliga könet”. Att vi har ett strukturellt förtryck är ingen sanning utan en teori, en teori som jag inte trodde hörde hemma hos Kristdemokraterna.

Förhoppningen från oss i Halland var att rapporten skulle ta fram en modern jämställdhet, inte en socialistisk. Det kändes inte som nytänk att kopiera andras uttryckssätt på det sätt som man gjort och med de termer man valt att använda. Vi önskade en jämställdhet på kristdemokratiskt sätt. Jämställdhet handlar om så mycket mer än feminism. Alla människor är lika mycket värda och då gäller det alla, kvinnor, män, människor från andra kulturer, funktionshindrade etc.

För att förtydliga vårt ställningstagande om betydelsen av människovärde yrkade vi på att man istället för "när en kvinna utnyttjas..." skrev "när någon utnyttjas..." eftersom vi tycker att det är minst lika allvarligt när en man, flicka eller pojke utnyttjas.

Punkten var från början:
"Rubricera alla brott där en kvinna utnyttjas för prostitution som människohandel. Skärp straffen för människohandel"


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback