Flygbladsutdelning på torget

Idag har jag och 2 andra trevliga kristdemokrater delat ut flygblad på torget. Flygbladen handlade om att Kristdemokraterna vill öka möjligheterna till mer tid för barnen bland annnat genom att införa kommunalt vårdnadsbidrag.

Kristdemokraterna anser att dagens barnomsorgssubventioner är orättvisa. Bara de som väljer att ha sina barn på kommunalt finansierad förskola eller familjedaghem får del av stödet, som i genomsnitt uppgår till nästan 100 000 kronor per barn och år. Familjer där någon av föräldrarna själv vårdar barnen får ingen del av subventionerna. Det får inte heller familjer som ordnat sin barnomsorg privat, familjer som vars arbetstider inte stämmer med de kommunalt finansierade förskolornas öppettider, familjer i glesbygd samt familjer som står i kö till den kommunala barnomsorgen. Men alla dessa familjer är ändå med och betalar för barnomsorgen via skattsedeln.

Vi anser att kommunerna ska ha skyldighet att erbjuda kommunalt vårdnadsbidrag till de föräldrar som själva tar hand om sina barn. Stödet bör uppgå till 80 procent av den genomsnittliga nettokostnaden för en plats i den kommunala barnomsorgen. Denna möjlighet öppnas genom förändringar i kommunallagen och skollagen. Ersättningen ska utgå till föräldrar vars föräldrapenningdagar och barndagar tagit slut. Totalt 60 barndagar ska dock undantas från denna regel och får sparas för att användas senare under barnets uppväxt.

Kommentarer
Postat av: Sven-Gunnar Hoffstedt

Roligt att ni är igång och delar ut flygblad.

Det måste ha varit härligt att vara ute med "Mer tid för barnen" och vårdnadsbidrag en sådan här solig och fin dag?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback