Vårdnadsbidrag

Som väldigt många nog vet har Kristdemokraterna under lång tid drivit frågan om vårdnadsbidrag dvs. att de som inte utnyttjar den offentliga barnomsorgen ska ha möjlighet att få en summa för att vara hemma och ta hand om sina egna barn de första åren. Vi vet att det är många föräldrar som vill tillbringa mer tid med sina barn. Den bästa partiledaren i Sverige dvs. Göran Hägglund ; ) säger:
"Min ambition - och min bedömning - är att lagen om vårdnadsbidrag kan finnas på plats 1 januari 2008."  Läs mer på
kristdemokraterna.se

Kommentarer
Postat av: King Boy D

Sen att det bara är rika familjer som har råd att använda sig av detta bidrag (är inte ni till höger mot bidrag förresten?) det struntar ni helt fullständigt i. Sen glömmer ni bort att detta endast (okej, till 90%) kommer att utnyttjas av kvinnor. En klassisk kvinnofälla helt enkelt.

2007-02-02 @ 19:22:00
Postat av: Lilith

Vårdnadsbidrag handlar om valfrihet. Idag subventioneras barnomsorgen kraftigt, det handlar om 70 000-140 000 kronor per barn och år (lite beroende på hur man räknar och vilka kostnader som vägs in). Maxtaxan (som infördes av s) är verkligen något som gagnar de som tjänar mer. Idag finns det många familjer som snålar för att kunna klara sig på en lön så att den ena föräldern ska kunna vara hemma medans barnen är små. Vårdnadsbidrag efterfrågas av många!
Självklart hade man kunnat önska att vårdnadsbidraget hade blivit större så fler hade haft råd att använda sig av det.

2007-02-04 @ 07:49:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback